Έγκλημα στη Σητεία: Έκανε έρωτα με τον άντρα της και μετά έστειλε το sms στον εραστή της η Βουλγάρα

Έγκλημα στη Σητεία: Έκανε έρωτα με τον άντρα της και μετά έστειλε το sms στον εραστή της η Βουλγάρα

Προφυλακίστηκε ο 37χρονος Βούλγαρος αστυνομικός - Η γυναίκα ενημέρωσε τον εραστή της πως ο καρδιολόγος έφυγε μόνος από το σπίτι και πως ήταν όλα έτοιμα για τη δολοφονία - «Τα έκανα όλα εγώ, δεν φταίει εκείνη» ισχυρίζεται εκείνος





Έγκλημα στη Σητεία: Έκανε έρωτα με τον άντρα της και μετά έστειλε το sms στον εραστή της η Βουλγάρα
Προφυλακίστηκε ο 37χρονος Βούλγαρος που μέχρι το τέλος προσπαθούσε να καλύψει την ερωμένη του, σε ό,τι αφορά την εμπλοκή της στη δολοφονία του 62χρονου συζύγου της, καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη.


Ο 37χρονος διατηρούσε σχέση με τη γυναίκα εδώ και 1,5 χρόνο, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο γιατρός είχε μάθει για τη σχέση τους και του είχε στείλει ένα απειλητικό ηλεκτρονικό μήνυμα, τον περασμένο Αύγουστο, στο messenger. 

Αυτή την ώρα απολογείται η Βουλγάρα σύζυγος του αδικοχαμένοι γιατρού. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα η ίδια αρνείται κάθε εμπλοκή στο έγκλημα.
Κλείσιμο


Την ίδια ώρα πλήρη κάλυψη φαίνεται ότι παρέχει στη συνεργό του ο 37χρονος Βούλγαρος αστυνομικός που δολοφόνησε τον καρδιολόγο Χριστόδουλο Καλαντζάκη το πρωί του περασμένου Σαββάτου στον επαρχιακό δρόμο στην περιοχή Πιλαλήματα στη Σητεία. Λίγες ώρες πριν περάσει το κατώφλι του Ανακριτή Λασιθίου για να απολογηθεί -όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ανατολή»- ο κατηγορούμενος εμφανίζεται έτοιμος να υποστηρίξει με θέρμη και πάθος πως η ομοεθνής ερωμένη του και σύζυγος του άτυχου καρδιολόγου, δεν έχει καμία εμπλοκή και σχέση με τη
δολοφονία.

Το έκανε για να τη γλιτώσει

«Γιατί με ρωτάτε για αυτήν; Δεν έχει σχέση με ό,τι έγινε», φέρεται να ισχυρίζεται με κατηγορηματικό τρόπο, δείχνοντας τη δυσφορία και την ενόχλησή του για το γεγονός ότι όλοι συσχετίζουν τον φόνο με την παρουσία της ερωμένης.

Ο ίδιος είναι έτοιμος να υποστηρίξει πως η πράξη του ήταν αποτέλεσμα μιας παρέμβασης που έκανε προκειμένου να τη γλιτώσει από τυχόν κινδύνους που φοβόταν πως θα υπήρχαν και για τους δυο. Αλλά πρωτίστως για την ακεραιότητα και το μέλλον της γυναίκας. Ήθελε να λύσει ένα πρόβλημα, «μια κακή κατάσταση», κατά τα λεγόμενά του, ορμώμενος από το έντονο ερωτικό πάθος και την αδυναμία που έτρεφε για αυτήν τα τελευταία δύο χρόνια περίπου, κατά τα οποία διατηρούσαν ερωτική σχέση.

Γνωρίζει πολύ καλά την διάσταση της πράξης του και τη δικαστική πορεία που θα ακολουθήσει οδηγώντας τον στη φυλακή. Δηλώνει πως δολοφόνησε τον γιατρό, αναφέρει πως αισθάνεται μετανιωμένος, αλλά παρόλα αυτά λέει συνέχεια πως ήταν μια απόφαση που πήρε ο ίδιος χωρίς εκείνη να του ζητήσει κάτι. Το μόνο που του είχε πει ήταν πόσο άσχημα περνάει στο γάμο της.

Είναι προφανές πως ως αστυνομικός γνώριζε τη συνέχεια που θα είχε η υπόθεση σε περίπτωση που επρόκειτο να συλληφθεί. Άλλωστε δεν είχε δηλώσει το υπηρεσιακό του περίστροφο μπαίνοντας στην Ελλάδα κι αυτή μόνο η πράξη μπορούσε να τον κάνει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα ακόμα και σε μια αστυνομική έρευνα ρουτίνας. Μάλλον μοιάζει ν’ ανέμενε τις εξελίξεις κι ήταν έτοιμος να πληρώσει το τίμημα για τον έρωτά του. Για αυτό και αφήνει να εννοηθεί πως χρειάστηκε να βρει «στήριξη» για να προχωρήσει στην πράξη, ακολουθώντας το δρόμο της ρακής και του ούζου πριν την δολοφονία. Έτσι για να κινηθεί ευκολότερα το χέρι στο όπλο.

Το μόνο που μοιάζει να τον φοβίζει στο ενδεχόμενο της φυλακής είναι ότι δεν θα ξαναδεί το παιδί του στη Βουλγαρία, με το οποίο φέρεται να έχει καλές σχέσεις και επαφές, αλλά λέει πως είναι αποφασισμένος να πει την αλήθεια και ισχυρίζεται πως δεν ήρθε απαραίτητα για να σκοτώσει, ίσως για να εκφοβίσει και σίγουρα για να αποτελέσει τον φύλακα άγγελο της γυναίκας που αγαπούσε…

Ο δικηγόρος Γιάννης Μανδελένης που ορίστηκε χθες από το δικαστήριο συνήγορος του κατηγορούμενου κρατάει τα χαρτιά του κλειστά, επιβεβαιώνει ωστόσο πως ο πελάτης του θα καταθέσει σήμερα το πρωί στον ανακριτή και αρκείται να πει πως: «δηλώνει μετανιωμένος και τα κίνητρα θα φανούν στην πορεία».

Σχεδιασμός      

Είναι προφανές πως η υπόθεση αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον...

Ένας αστυνομικός που έχει υπηρετήσει στο εγκληματολογικό τμήμα στη χώρα του, που ισχυρίζεται πως κρατά πάντα το υπηρεσιακό του περίστροφο και που γνωρίζει τις συνέπειες ενός φόνου, μοιάζει έτοιμος να δώσει τη δική του μάχη και να υποστεί τις συνέπειες μέχρι τέλους, επιδιώκοντας να κρατήσει στο απυρόβλητο την ερωμένη του.

Ωστόσο, στον σχεδιασμό της δολοφονίας η γυναίκα φαίνεται να βρίσκεται παντού, εκτός από την τελική πράξη και την εκτέλεση. Ακόμα και στο τέλος φέρεται να είχε ενεργό ρόλο. Μάλιστα, το πρωινό του Σαββάτου, μετά από πολύ καιρό, είχε σεξουαλική επαφή με τον άντρα της, τον αποχαιρέτησε και μετά έστειλε στον εραστή της το sms, ειδοποιώντας τον πως έφυγε μόνος από το σπίτι για να προχωρήσει στη δολοφονία του.

Πάντως, τα ερωτηματικά για την υπόθεση παραμένουν: Ισχύουν τα ερωτικά κίνητρα και για τους δυο; Ή μήπως συνεχίζουν να υπηρετούν με συνέπεια ένα σχεδιασμό ο οποίος διαμορφώθηκε από κοινού με τη συνεργό του από πριν και περιλαμβάνει τη φάση της σύλληψης και των δικαστηρίων;

Ο δρόμος του χρήματος εξακολουθεί να έχει κομβικό ρόλο στην ιστορία. Για παράδειγμα, πώς ένας δημόσιος λειτουργός με μισθό 350 ευρώ περίπου μπορεί να πάρει δάνειο 10.000 ευρώ για να στείλει στην ερωμένη του από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα προκειμένου να εκδώσει το διαζύγιο της; Σχετίζονται τα χρήματα αυτά με τις 30.000 ευρώ που είχε χάσει ο δολοφονημένος καρδιολόγος από το σπίτι του;

Απομένει να δούμε, μετά τη σημερινή κατάθεση του κατηγορουμένου και την αναμενόμενη αναβολή που θα ζητήσει η Βουλγάρα, πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση.

Πηγή: anatolh

Δείτε βίντεο: Σητεία: Έκανε έρωτα με τον άντρα της και μετά έστειλε το sms στον εραστή της η Βουλγάρα


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης