ENTER με BONUS στις καθημερινές συναλλαγές

ENTER με BONUS στις καθημερινές συναλλαγές

Από κάρτα ανάληψης χρημάτων στο ATM έχει μετεξελιχθεί σε ένα πολύτιμο εργαλείο συναλλαγών, αλλάζοντας την συμπεριφορά εκατομμυρίων καταναλωτών. Οι χρεωστικές κάρτες εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο αναδεικνύονται στον… άσσο  που ήταν κρυμμένος μέσα στο πορτοφόλι των Ελλήνων.

ENTER με BONUS στις καθημερινές συναλλαγές
Οι καταναλωτές όλο και πιο συχνά βλέπουν ότι η χρήση μίας χρεωστικής κάρτας έχει σημαντικά οφέλη και διευκολύνει στις καθημερινές συναλλαγές, καθώς τους επιτρέπει να κινούνται ελεύθερα χωρίς μετρητά και να απολαμβάνουν εκπτώσεις και μπόνους όσο πιο συχνά την περνούν από ένα POS.

Η χρεωστική κάρτα
εγγυάται ταχύτητα και ασφάλεια σε κάθε καθημερινή συναλλαγή, από τις αγορές στο σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα μέχρι το Διαδίκτυο, καθώς στην περίπτωση πληρωμής με αυτήν, το ποσό αφαιρείται από τον συνδεδεμένο τραπεζικό λογαριασμό. Με δεδομένο ότι ο έλεγχος γίνεται σε πραγματικό χρόνο, αν ο τραπεζικός λογαριασμός δεν έχει διαθέσιμο υπόλοιπο, η συναλλαγή δεν θα πραγματοποιηθεί.
Οι χρεωστικές κάρτες
Κλείσιμο
αποτελούν το 81% του συνολικού αριθμού ενεργών καρτών σε κυκλοφορία στη χώρα μας και ανήλθαν το 2016 στα 11,8 εκατ., σύμφωνα εκτιμήσεις των Διεθνών Οργανισμών πληρωμών (Visa, Mastercard κλπ.). Μάλιστα, περισσότερες από 1,3 εκατ. χρεωστικές εκδόθηκαν τον τελευταίο χρόνο, ενώ 8 στις 10 συναλλαγές γίνονται πλέον με τη χρήση χρεωστικής αντί πιστωτικής.

Αυτές είναι οι… παράπλευρες ωφέλειες των capital controls, που ώθησαν τους Έλληνες να αποκτήσουν κάρτες για να επισκέπτονται καταρχήν τα ΑΤΜs για τις αναλήψεις τους, ενώ πλέον οι συναλλαγές με κάρτες είναι απαραίτητες για να κατοχυρωθεί και το αφορολόγητο.
Με την εξοικείωση κατοχής πλαστικού χρήματος, οι καταναλωτές είδαν ότι μπορεί να έχουν κέρδος από τη χρήση του, αρκεί να αξιοποιούν τις προσφορές και τις συνεργασίες των τραπεζών μέσα από τα προγράμματα επιβράβευσης, όπως το Bonus της Alpha Bank, η Επιστροφή της Eurobank, το Go4More της Εθνικής και το Yellow της Πειραιώς.

Αυτή την περίοδο η Alpha στις κάρτες Enter Bonus American Express προσφέρει διπλάσιους πόντους για κάθε συναλλαγή έως και τις 20 Μαΐου, ώστε οι κάτοχοί τους να συγκεντρώσουν πιο γρήγορα Bonus πόντους και να  τους εξαργυρώσουν σε χιλιάδες καταστήματα σε όλη την Ελλάδα που μετέχουν στο Πρόγραμμα και να απολαύσουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα, όπως καύσιμα, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, αγορές σε super market, είδη ρουχισμού, αεροπορικά εισιτήρια κ.ά. Έτσι, οι χρήστες όλων των καρτών Enter Bonus American Express (και των Private, Gold και Business) θα κερδίζουν διπλάσια από κάθε τους συναλλαγή. Ενδεικτικά, στους Μεγάλους Συνεργάτες του προγράμματος όπου ένα ευρώ αγορών αντιστοιχεί σε 4 Bonus πόντους, με τον διπλασιασμό οι καταναλωτές θα πάρουν 8 Bonus πόντους, ενώ για κάθε ευρώ αγορών στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις Bonus που μεταφράζεται σε 2 Bonus πόντους, μέχρι τις 20 Μαϊου θα… αυγατίζουν σε 4 Bonus πόντους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάρτες Enter Bonus American Express έχουν ενσωματωμένη την τεχνολογία Contactless για εύκολες, γρήγορες και ασφαλείς συναλλαγές. Οι συναλλαγές έως 25 ευρώ πραγματοποιούνται έτσι σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, χωρίς να απαιτείται η εισαγωγή της κάρτας στο τερματικό (POS). Οι αγορές άνω των 25 ευρώ πραγματοποιούνται επίσης ανέπαφα, μόνο με την πληκτρολόγηση του τετραψήφιου ΡΙΝ κάθε φορά που ζητείται, χωρίς να χρειαστεί να υπογραφεί η σχετική απόδειξη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης