«Χαλαρή» αντίδραση για την πρόκληση των 7 νεοσυλλέκτων που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό μέσα σε στρατόπεδο

«Χαλαρή» αντίδραση για την πρόκληση των 7 νεοσυλλέκτων που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό μέσα σε στρατόπεδο

Είναι νεοσύλλεκτοι αλβανικής καταγωγής -Σύμφωνα με τη στρατιωτική νομοθεσία θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά  -Το υπουργείο μιλά για αναζήτηση ευθυνών, ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Π.Καμμένος επιστρέφει από τις ΗΠΑ μετά τις επαφές του με τη νέα κυβέρνηση Τραμπ

Άνω-κάτω έχει γίνει το Γενικό Επιτελείο Στρατού αφού πιστοποιήθηκε ότι η αδιανόητη φωτογραφία που δείχνει επτά οπλίτες του Ελληνικού Στρατού να φωτογραφίζονται σχηματίζοντας με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού -σύμβολο του αλβανικού αλυτρωτισμού- τραβήχτηκε μέσα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεσολογγίου! Απουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ με αφορμή την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, οι υπεύθυνοι του ΓΕΣ αναφέρουν απλώς ότι θα διερευνηθούν διοικητικές ευθύνες και ότι η πρωτάκουστη ενέργεια των επτά νεοσύλλεκτων θα ληφθεί υπόψη όταν θα τους αποδοθούν οι ειδικότητες και θα αποφασιστεί σε ποιες μονάδες θα μετατεθούν...

Πώς κατάφεραν οι επτά αλβανικής καταγωγής νεοσύλλεκτοι να τραβήξουν αυτή τη φωτογραφία μέσα σε ελληνικό στρατόπεδο; Ποιο είναι το όγδοο άτομο που τους φωτογράφισε μέσα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι; Πώς κατάφεραν να περάσουν μέσα στο στρατόπεδο φωτογραφική μηχανή ή κινητό τηλέφωνο παρά τις αυστηρές οδηγίες που απαγορεύουν τη χρήση φωτογραφικών μέσων εντός στρατιωτικών εγκαταστάσεων; Στα ερωτήματα αυτά θα απαντήσει η έρευνα που έχει ήδη ξεκινήσει έπειτα από οδηγίες της ηγεσίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Πέρα από τις διοικητικές ευθύνες και την ολιγωρία των στρατιωτικών στελεχών που επέτρεψαν να περάσει φωτογραφική μηχανή ή κινητό τηλέφωνο με κάμερα εντός στρατοπέδου, πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει και η ανακοίνωση του ΓΕΣ με την οποία προεξοφλείται ότι οι επτά νεοσύλλεκτοι απλώς δεν θα λάβουν μάχιμες ειδικότητες αλλά θα τοποθετηθούν σε μονάδες εκστρατείας, δηλαδή σε παραμεθόριες περιοχές.

Η φωτογραφία με τους επτά οπλίτες αναρτήθηκε στο facebook το Σάββατο κι έπειτα από έρευνα των αρμόδιων στρατιωτικών υπηρεσιών πιστοποιήθηκε ότι πρόκειται για νεοσύλλεκτους που ακόμη δεν έχουν ορκιστεί. Οι υπηρεσίες στρατιωτικών πληροφοριών εξέτασαν μήπως η φωτογραφία ήταν παλαιά ή επρόκειτο για προϊόν μοντάζ. Από τον περιβάλλοντα χώρο κατάλαβαν ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στο στρατόπεδο του Μεσολογγίου που όλη την προηγούμενη εβδομάδα γινόταν κατάταξη και έτσι εντοπίστηκαν οι στρατιώτες που κατατάχθηκαν μόλις προσφάτως ενώ από τα ονοματεπώνυμά τους εξακριβώθηκε ότι πρόκειται για νεαρούς αλβανικής καταγωγής.
Αμέσως μετά, το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Αναφορικά με την ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που
απεικονίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του
αλβανικού αετού, ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

1. Άμεσα κινήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού
και εντοπίσθηκαν οι Στρατιώτες. Πρόκειται για Νεοσύλλεκτους που
παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων
(Κέντρο Εκπαίδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου).

2. Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο
κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς
τοποθετήσεις τους στις Μονάδες Εκστρατείας.

3. Συναφώς διερευνώνται διοικητικές ευθύνες».

Ετοιμάζουν ποινή... χάδι

Οι επτά νεοσύλλεκτοι είναι προγραμματισμένο να ορκιστούν στις 2 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πηγές από το Γενικό Επιτελείο Στρατού «αυτό που είναι σίγουρο σαν μέτρο είναι ότι σε δύο εβδομάδες, όταν γίνουν οι μεταθέσεις, οι επτά νεοσύλλεκτοι θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά σημεία στον ελλαδικό χώρο και όχι στην ίδια μονάδα».

Ο ίδιος αξιωματικός επισημαίνει ότι οι επτά οπλίτες που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό μέσα σε στρατόπεδο του ελληνικού στρατού θα πάρουν μετάθεση στην παραμεθόριο, θα κάνουν ένοπλη θητεία και θα αναλαμβάνουν και σκοπιές στο στρατόπεδο που θα τοποθετηθούν...
 
Όσο για το αν πρόκειται να διωχθούν οι επτά... πρεσβευτές του αλβανικού εθνικισμού, από το ΓΕΣ λένε ότι θα πρέπει να αναμένεται η άποψη της νομικής υπηρεσίας του Ελληνικού Στρατού για το αν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον των νεοσύλλεκτων.

Το βέβαιο είναι, συνεχίζει η ίδια πηγή, ότι κάτι δεν έγινε σωστά στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Μεσολόγγι αφού οι επτά ή οκτώ οπλίτες κατάφεραν να περάσουν φωτογραφική μηχανή ή κινητό τηλέφωνο κάτω από τη μύτη των αρμόδιων αξιωματικών ασφαλείας.

Πέραν της ολιγωρίας κάποιων στρατιωτικών που δεν εντόπισαν την κρυμμένη φωτογραφική μηχανή ή το smartphone των οπλιτών, τι θα γίνει με τους επτά νεοσύλλεκτους που λειτούργησαν λες και κατατάσσονται στον... αλβανικό στρατό;

Αξιωματικοί του στρατού τονίζουν ότι στους επτά νεοσύλλεκτους - δεδομένου ότι δεν πρόκειται για έναν στρατιώτη αλλά για ολόκληρη ομάδα- πρέπει να επιβληθεί ποινή τέτοια που να αποθαρρύνει επίδοξους μιμητές και να στέλνει το μήνυμα σε όλους ότι ο Ελληνικός Στρατός δεν θα κάνει αποδεκτές συμπεριφορές που παραπέμπουν στη λογική γενίτσαρων.


ΣΧΟΛΙΑ (501)

Γιάννης

Δεν είναι απόλυτο να υπάρχει όγδοος στρατιώτης, ούτε η φωτογραφία να τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο κάποιου στρατιώτη που πέρασε παράνομα μέσα στο στρατόπεδο. Εφόσον η φωτογραφία αναρτήθηκε Σάββατο, που είναι ημέρα επισκεπτηρίου μπορεί να τραβήχτηκε από κινητό κάποιου επισκέπτη. Οι επισκέπτες μπορούν ελεύθερα να περάσουν στα στρατόπεδα κινητά με κάμερα, βιντεοκάμερες και φωτογραφικές μηχανές χωρίς κανέναν περιορισμό και έλεγχο. Όσο για την πράξη τους πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά, για να είναι αποτρεπτικό και για τους μελλοντικούς που θα θελήσουν να κάνουν κάτι ανάλογο. Είχε γίνει και πριν δύο χρόνια περίπου ακριβώς το ίδιο πράγμα, αλλά κανένας δεν ενδιαφέρθηκε, κανένας δεν τιμωρήθηκε και η ιστορία επαναλήφθηκε. Η ποινή πρέπει να είναι αυστηρή για παραδειγματισμό. Αρκετά μας ξεφτιλίσανε πια δεν νομίζετε;;;;

Καίτη

Πρέπει να τιμωρηθόυν με βάση τους κανονισμούς του στρατού. Ας τηρηθούν επιτέλους οι νόμοι τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την εθνική μας συνέιδηση. !!!! Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Δεν γίνεται αυτοί οι άνθρωποι να συνεχίσουν την θητεία τους στον Ελληνικό στρατό. !!!! Δεν έχει νόημα !!!!!

kitsosR712

Θεωρω δυο φορες προδοτες.Ξευτιλες.Για την μεγαλη αλμπαααανια ρε γαμωτο...

jimy

Είναι απλό, τα παιδιά αφου αισθάνονται Αλβανοί δεν έχουν παρά να επιστρέψουν την Ελληνική Υπηκοότητα και να πάνε να υπηρετήσουν τη θητεία τους στον Αλβανικό Στρατό και να μείνουν και στη Χώρα τους. Λοιπόν η Χώρα που σέβεται τον εαυτό της θα πρέπει να τους την αφαιρέση την υπηκοότητα και να τους αφαιράισει και την άδεια παραμονής.

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ. Η ΠΟΛΙΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ.ΦΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΜΑΣ.

στ.

ξερετε ποσοι ελληνες βριζουν την πατριδα τους ;ποσοι υποστηριζουν αλβανους τουρκους πλην τους ομοεθνεις τους;προσωπικα σε οσους εχω πει οτι αγαπαω την πατριδα μου οι 9 στους 10 με στραβοκοιτανε. ο ανθελληνισμος απ τους ιδιους τους ελληνες ειναι πολυ μεγαλος.και αναρωτιεμαι οταν ενα εθνος δεν αγαπαει την ιδια του την υπαρξη που καταληγει;φυσικα στον αφανισμο.αν ενα μεγαλο μερος των ελληνων συνεχισει μ αυτα τα μυαλα και δεν αντιδρασουμε ολοι μαζι στη νεοταξιτικη πολιτικη που μας ασκουν,χωρις υπερβολη μετα απο 200,300 χρονια το πολυ δε θα υπαρχει ελληνισμος.η ελλαδα θα ειναι και αυτη μια πολυφυλετικη σουπα.

ftemp

Δεν υπάρχει Έλληνας που να βρίζει την πατρίδα. Την κυβέρνηση βρίζουμε. Τα μπερδεύεις.

Petros

Μην μπερδεύεις το βρύσιμο που πέφτει στην εκάστοτε κυβέρνηση με την πατρίδα.Ελληνας την πατρίδα του δεν την βρίζει!

dimchr

Το χειρότερο είναι ότι οι μισοί από αυτούς που σχολιάζετε δεν είστε καν αγράμματοι φασίστες είστε φασίστες από πεποίθηση. Α συγγνώμη ένθερμοι πατριώτες.. Δυστυχώς για σας η απόφαση για απέλαση θα παρθεί από δικαστήρια, σύμφωνα με τους νόμους και όχι σύμφωνα με την κοινή ηλιθιότητα... Η απόλυση από το στρατό είναι το λιγότερο, μια κωμωδία είναι έτσι και αλλιώς...

.. ηλίθιος.......

μάλλον για τον εαυτό σου μιλάς.......

run

Αν αυτό γινόταν στην Τουρκία ή στην Σοβιετική Ένωση ή όπου αλλού, πείτε μου που θα βρίσκονταν τώρα τα "παιδιά".....

Τσυριζομπαχαλιστάν!

Το μόνο σίγουρο...Επί επταετίας δεν επρόκειτο να συνέβαινε κάτι τέτοιο! Είμασταν όλοι Ελληνες και κατοικούσαμε στην Ελλάδα και ουχί στο ...Ελλαδιστάν!

Λαζοντοιτς αρ γιου δερ;

Και πως βρέθηκε η δεύτερη και τρίτη γενιά ελλήνων με γερμανικη υπηκοότητα,αφού κατοικούσαν όλοι Ελλάδα..Ελα πες μου ότι επι επταετίας δεν την κοπαναγαν μετανάστες και ότι οι γερμανικές απογραφές λένε ψέματα..

Gi;vrgow pwpwgeorgioy

Nα γυρίσουν στην πατρίδα τους εδώ τι κάθονται να κάνουν!!!

δρ.

πρεπει να απελαθουν ολοι οι αλβανοι απ την ελλαδα πλην ελαχιστων εξαιρεσεων.

Με κριτήριο

Οποιον συμπαθεί ο κύριος Dr. γιατί με τέτοια κριτήρια λειτουργεί ενα κράτος..Η μήπως θες οικονομικά να μείνουν μόνο οι μαφιόζοι..

Ιωάννης Μεταξάς

Αφαίρεση Ιθαγένειας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης