Δημοτικός υπάλληλος της Αθήνας έκλεισε χώρο φιλοξενίας αστέγων γιατί έληγε το ωράριό του

Δημοτικός υπάλληλος της Αθήνας έκλεισε χώρο φιλοξενίας αστέγων γιατί έληγε το ωράριό του

Άστεγος έμεινε εκτεθειμένος στο χιόνι -Πειθαρχική έρευνα για τον υπάλληλο ξεκίνησε ο δήμος Αθηναίων -Το Κέντρο Φιλοξενίας άνοιξε ξανά 1,5 ώρα μετά

Δημοτικός υπάλληλος της Αθήνας έκλεισε χώρο φιλοξενίας αστέγων γιατί έληγε το ωράριό του
Ενα βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Διαδικτύου και ανέβηκε στο Facebook περιγράφει με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο την Οδύσσεια ενός αστέγου στη χιονισμένη Αθήνα.

Συγκεκριμένα ο χρήστης Themis Vas αναφέρει πως ένας άστεγος δίπλα στο σπίτι του αναγκάστηκε να παραμείνει μέσα στο κρύο γιατί δεν τον δεχόντουσαν στο κέντρο φιλοξενίας λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο χρήστης ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό τόσο τον διάλογο που είχε ο ίδιος με τον άστεγο όσο και το διάλογο που είχε με τον υπεύθυνο του Κέντρου Φιλοξενίας ο οποίος αρχικά του είχε πει ότι ο άστεγος μπορεί να φιλοξενηθεί στο Κέντρο αλλά στη συνέχεια κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο να γίνει καθώς το Κέντρο θα έκλεινε επειδή δεν υπήρχε προσωπικό.

Κλείσιμο
Ο Themis Vas που πήγε έξω από το Κέντρο διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι το Κέντρο είχε κλείσει λόγω έλλειψης υπαλλήλου. 

Ο διάλογος που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικός:






Πειθαρχική έρευνα ξεκίνησε ο δήμος Αθηναίων 

Επικαλούμενος τη λήξη του ωραρίου του, ο δημοτικός υπάλληλος της Αθήνας έκλεισε τη Λέσχη Φιλίας στην Πανόρμου, χθες το βράδυ, ενώ φιλοξενούνταν άστεγοι και είχε προγραμματιστεί να παραμείνει ανοικτή για την προστασία τους από τη χιονόπτωση.
Ήδη, η διοίκηση του δήμου Αθηναίων κίνησε διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε βάρος του υπαλλήλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνάδελφός του που επρόκειτο να τον αντικαταστήσει, ειδοποίησε ότι δεν μπορεί να πάει στην εργασία του. Ο ίδιος, αρνούμενος να παραμείνει, αντί να ενημερώσει τους αρμόδιους προϊσταμένους του για να αναζητηθεί αντικαταστάτης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προέβη στο κλείσιμο της Λέσχης Φιλίας, με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτεθειμένοι στη χιονόπτωση και το δριμύ ψύχος όσοι άστεγοι βρίσκονταν στη λέσχη.

Για το απαράδεκτο αυτό γεγονός, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ανακοίνωσε τη διενέργεια ΕΔΕ, χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή μεμονωμένη, αλλά ταυτόχρονα απαράδεκτη, «που δεν θα περάσει ατιμώρητη».


Πάντως μόλις έγινε αντιληπτή η ενέργειά του εστάλη άλλος υπάλληλος και η Λέσχη Φιλίας ξανάνοιξε μετά από 1-1,5 ώρα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης