Πορεία από τον Πειραιά στην Αθήνα κάνουν οι πρόσφυγες

Πορεία από τον Πειραιά στην Αθήνα κάνουν οι πρόσφυγες

Τελικός προορισμός η Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ στη Βασιλίσσης Σοφίας, λίγα μέτρα από το Μέγαρο Μαξίμου

Πορεία από τον Πειραιά στην Αθήνα κάνουν οι πρόσφυγες
Μετά από εβδομάδες εγκλωβισμού στην προβλήτα του Πειραιά οι πρόσφυγες αποφάσισαν να ξεκινήσουν την πορεία τους, όχι προς τα σύνορα, αλλά προς το κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με το κάλεσμα που διακινείται «σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες, πρόσφυγες
και μετανάστες από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιούν με αφορμή το μεταναστευτικό την Τετάρτη 30/3, μεγάλη διαδήλωση στην Ομόνοια, στις 6.00 μμ, και πορεία στη βουλή και τα γραφεία της ΕΕ».

«Η κινητοποίηση γίνεται ενάντια στην επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και στο νομοσχέδιο που κατατίθεται στη βουλή από την κυβέρνηση και προωθεί με συγκεκριμένες ρυθμίσεις την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας» υποστηρίζουν οι διοργανωτές. «Έλληνες εργαζόμενοι και νεολαία μαζί με τους πρόσφυγες από το λιμάνι, τη Βικτώρια, το Ελληνικό διαδηλώνουμε στη βουλή και στα γραφεία της ΕΕ», αναφέρεται στο κάλεσμα.

Κλείσιμο
Τις κινήσεις προσφύγων και αλληλέγγυων παρακολουθεί από πολύ κοντά η κυβέρνηση, που σε καμία περίπτωση δε θα ήθελε να μετατραπεί το κέντρο της πρωτεύουσας σε πεδίο μάχης, όπως συνέβη το πρωί της Τρίτης στην Ειδομένη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης