Ραγδαία αύξηση του αριθμού των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

Ραγδαία αύξηση του αριθμού των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

Το Λιμενικό παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία στη διάρκεια του 2015 ήταν 750 τα παιδιά που ταξίδεψαν μόνα του, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2016 έχουν φτάσει ήδη τα 537

Ραγδαία αύξηση του αριθμού των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων
Ραγδαία αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που έχουν ταξιδέψει στην Ελλάδα
το πρώτο τρίμηνο του 2016, σε σχέση με τις ροές που είχαν καταγραφεί κατά τη διάρκεια του 2015. Το
Λιμενικό, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αποτύπωσε τις τραγικές στιγμές που λαμβάνουν χώρα και τις εικόνες που αντικρίζουν σε καθημερινή βάση οι άνδρες του σώματος. 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) Θάνος Τσατσουλής, στη Λέσβο το 2015 εισήλθαν 500.000 πρόσφυγες, εκ των οποίων τα ασυνόδευτα παιδιά (έως 13 ετών) ήταν 750, ενώ από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα έχουν φτάσει 537. Επίσης στη Κω πέρυσι εισήλθαν 50.000 πρόσφυγες, εκ των οποίων τα ασυνόδευτα παιδιά (έως 13 ετών) ήταν 93, ενώ στη Λέρο από τους 127.000 πρόσφυγες τα 210 ήταν ασυνόδευτα παιδιά (έως 13 ετών).

Ο ανθυποπλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος που υπηρετεί στη Μυτιλήνη, επιχειρώντας να απαντήσει γιατί παρατηρείται η αύξηση αυτή στα ασυνόδευτα παιδιά, αποκάλυψε ότι
πρόσφυγες που μιλούν αγγλικά, του είπαν ότι οι γονείς τους δεν διαθέτουν χρήματα για όλη την οικογένεια και ως εκ τούτου, τα παιδιά ταξιδεύουν μόνα τους, ώστε να καταλήξουν σε κάποιο ίδρυμα της Ελλάδας ή των άλλων χωρών της Ευρώπης. Η επικοινωνία, δε, με τους γονείς τους, διεξάγεται μέσω facebook.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ, είπε ότι οι συνάδελφοι του είναι πιεσμένοι ψυχολογικά με τις εικόνες που αντικρίζουν από πέρυσι, κυρίως από τότε που αυξήθηκαν σημαντικά οι προσφυγικές ροές μέχρι σήμερα, λέγοντας ότι αυτοί που υπηρετούν στα πλωτά στο Αιγαίο είναι κοντά στα όρια της ψυχολογικής κατάρρευσης και ζητούν να υπάρξει μέριμνα από την Πολιτεία και για την υλική ανταμοιβή για το σημαντικό έργο που επιτελούν καθημερινά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης