Χάος στην πλατεία Βικτωρίας από μετανάστες - Συναγερμός από Καμίνη λόγω χιονιά

Χάος στην πλατεία Βικτωρίας από μετανάστες - Συναγερμός από Καμίνη λόγω χιονιά

Ο Δήμος Αθηναίων προειδοποίησε χθες πως η κατάσταση «τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη» και κάλεσε την  κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα

Χάος στην πλατεία Βικτωρίας από μετανάστες - Συναγερμός από Καμίνη λόγω χιονιά
Εικόνες ντροπής εκτυλίσσονται ξανά στην πλατεία Βικτωρίας η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει γεμίσει από μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές και το Μαρόκο.

Σήμερα το πρωί 3.127 άτομα έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά, όπως κάθε μέρα, από Μυτιλήνη και Χίο, με πολλούς από αυτούς να έχουν ως προορισμό την πλατεία Βικτωρίας.

Εκεί έχει στηθεί ένας υπαίθριος καταυλισμός και οι μετανάστες προσπαθούν με κουβέρτες και υπνόσακους να προστατευτούν από το κρύο,

Και όλα αυτά ενώ τις επόμενες ώρες η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει ακόμα περισσότερο. Κάποιοι πολίτες προσπαθούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους αυτούς με όποιον τρόπο μπορούν, ωστόσο, η κατάσταση είναι δύσκολη και όπως προειδοποίησε χθες ο Δήμος Αθηναίων «τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη».

Με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ ο Δήμος κάλεσε την  κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την πλατεία Βικτωρίας, υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση «έχει γίνει εκ νέου αφόρητη».
Κλείσιμο



Σύμφωνα με τον Δήμο, παρά τις ρητές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας εξελίσσεται αρνητικά και ενόψει της επερχόμενης επιδείνωσης του καιρού, ζήτησε από την Πολιτεία την λήψη όλων εκείνων των μέτρων που απαιτούνται για την αποσυμφόρηση της πλατείας, τη στέγαση και τη φροντίδα των ανθρώπων αυτών, καθώς και τη μέριμνα για την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. 





Μετανάστες στην πλατεία Βικτωρίας το πρωί της Τετάρτης 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης