ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Οι δήμαρχοι της Αττικής λένε «όχι» στο χάος με τους μετανάστες

Οι δήμαρχοι της Αττικής λένε «όχι» στο χάος με τους μετανάστες

«Θέλουν να μας κάνουν Ειδομένη» φωνάζουν οι δήμαρχοι – Ζητούν απαντήσεις από κυβέρνηση για τα σχέδια μεταφοράς μεταναστών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού – ΜΑΤ και επεισόδια στον καταυλισμό στο Τάε Κβον Ντο - Στη Γερμανία, παραιτήσεις και αγωγές για το ίδιο θέμα

Οι δήμαρχοι της Αττικής λένε «όχι» στο χάος με τους μετανάστες
Μεγάλη αναστάτωση υπάρχει σε δήμους της Αττικής για το χάος που επικρατεί με τους μετανάστες.
Ειδικά οι δήμοι Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Φαλήρου αντιδρούν έντονα στα σχέδια για τη δημιουργία καταυλισμού οικονομικών μεταναστών εντός του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού. Σήμερα το πρωί οι τέσσερις δήμαρχοι των νοτίων προαστίων πήγαν στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο όπου βρίσκονται οι μετανάστες για να δουν και να αξιολογήσουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Παλαιού Φαλήρου.

Σε δηλώσεις που έκαναν οι δήμαρχοι επέκριναν την κυβέρνηση σχετικά με τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό πρόβλημα, ενώ υπογράμμισαν πως δεν γίνονται δεκτοί σε ραντεβού που ζητούν στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα προκειμένου από κοινού να συντονίσουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του θέματος. Οπως είπαν «τους αφήνουν χωρίς ενημέρωση για ένα μείζονος σημασίας πρόβλημα και έτσι μένουν στο σκοτάδι οι τοπικές κοινωνίες».

Κλείσιμο


Γιάννης Κωνσταντάτος, δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Οι μετανάστες λειτουργούν ανεξέλεγκτα 

Για εμάς προέχει η δημόσια ασφάλεια και η ασφάλεια των κατοίκων μας. Εφόσον θέλουν να δημιουργήσουν αυτόν τον καταυλισμό μέσα στην περιοχή μας, κάτι που δεν μας βρίσκει σύμφωνους, να μας πουν ποιος θα εγγυηθεί την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής μας. Οι μετανάστες μπαίνουν και βγαίνουν από το κέντρο ανεξέλεγκτα. Να σημειωθεί ότι στα 150 μέτρα από την εγκατάσταση βρίσκεται το ολυμπιακό γήπεδο του μπάσκετ, όπου καθημερινά προπονούνται 300 παιδιά. Δεν μπορούμε να δεχτούμε μέσα στο Ελληνικό να δημιουργηθεί καταυλισμός. 


Ανδρέας Κονδύλης, δήμαρχος Αλίμου: Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο 

Με την ανοιχτή μας επιστολή προς το υπουργείο Μετανάστευσης δηλώσαμε σε κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς τον υπουργό την εντονότατη ανησυχία μας, διότι πρώτο διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει σχέδιο και δεύτερον δεν υπάρχει καμία συνεννόηση, καμία ενημέρωση και καμία συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με το αρμόδιο υπουργείο. 


Γιώργος Παπανικολάου, δήμαρχος Γλυφάδας: Σοβαρή απειλή γα τη δημόσια ασφάλεια και υγεία 

Απευθύνουμε ύστατη έκκληση στην Πολιτεία να μας ενημερώσει για το πώς προχωρούν τα πράγματα να αντιληφθεί ότι η κατάσταση πλέον είναι ανεξέλεγκτη. Υπάρχει σοβαρή απειλή για τη δημόσια ασφάλεια και για τη δημόσια υγεία. Όταν ένα κέντρο φιλοξενίας λειτουργεί σωστά δεν αποτελεί πρόβλημα, εδώ όμως δεν έχουμε οργανωμένες δομές. Υπάρχει προχειρότητα. 


Διονύσης Χατζηδάκης, δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου: Στις 16 του μήνα οι μετανάστες πρέπει να φύγουν 

Το βράδυ της Πέμπτης έγινε ένα επεισόδιο μεταξύ δύο μεταναστών για ένα κινητό τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να σημειωθεί μια μικροσυμπλοκή. Επενέβη η αστυνομία, αλλά το πρόβλημα μας δεν είναι αυτό. Είναι ότι το κράτος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μια ολυμπιακή εγκατάσταση – τη μοναδική που λειτουργεί- για τη φιλοξενία μεταναστών που παράνομα έχουν μπει στη χώρα, γιατί δεν πρόκειται για πρόσφυγες πολέμου. Πιάνεται η ψυχή μου όταν βλέπω την κατάσταση που επικρατεί μέσα στο Ταε Κβον Ντο. Δυσκολεύομαι να καταλάβω αν στις 16 του μήνα, οπότε και θα φύγουν οι μετανάστες, η εγκατάσταση θα είναι σε θέση να υποδεχτεί ευρωπαϊκούς αγώνες. Τι σχέδιο έχει επιτέλους η κυβέρνηση; 

Χθες ο κ. Μουζάλας είχε δηλώσει σχετικά: «Δεν ξέρω πού θα πάνε οι μετανάστες μετά από εδώ, θα το μάθετε τότε». Οι τέσσερις δήμαρχοι μετά από αυτή τη δήλωση εξέδωσαν κοινό δελτίο τύπου με το οποίο διατύπωναν τις αντιρρήσεις τους για τη μόνιμη λύση της εγκαταστάσεις των μεταναστών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού αλλα και στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Παλαιού Φαλήρου. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Στο κλειστό γήπεδο του Ταε Κβον Ντο βρίσκονται περίπου 1400 άτομα. Πολλοί έχουν αποχωρήσει από χθες οικειοθελώς με προορισμό τα ελληνοαλβανικά σύνορα, με σκοπό μέσω Αλβανίας και Κροατίας να περάσουν σε χώρες της Ευρώπης. Στον προαύλιο χώρο του κλειστού βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ για κάθε ενδεχόμενο και η είσοδος είναι κλειστή για τους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία. Χθες το βράδυ σημειώθηκαν και επεισόδια ανάμεσα στους μετανάστες τα οποία οδήγησαν στον ελαφρύ τραυματισμό τριών ατόμων. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν διαπληκτισμοί μεταξύ μεταναστών, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι κάποιοι από τους αλλοδαπούς στο Τάε Κβον Ντο ήταν σε κατάσταση μέθης λόγω κατανάλωσης αλκοόλ. Στον χώρο μετέβη αργά το βράδυ ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε τους τραυματίες, ενώ υπήρξε και επέμβαση των αντρών των ΜΑΤ.

Πάντως στη Γερμανία αντίστοιχες εικόνες αντιμετωπίζονται διαφορετικά... Ο επικεφαλής του Κέντρου Χορήγησης Ασύλου του Βερολίνου (LaGeSo) Φραντς Άλερτ εξαναγκάσε σε παραίτηση, λόγω του χάους που προκλήθηκε το τελευταίο διάστημα στην υπηρεσία του. Από τον περασμένο Ιούνιο εκατοντάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά συνωστίζονται καθημερινά στην αυλή του Κέντρου, κάποιοι μάλιστα επί εβδομάδες, περιμένοντας να κληθούν για την προκαταρκτική συνέντευξη με τους αρμόδιους υπαλλήλους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης