Παυλόπουλος προς Κράουτζικ: «Στηρίξτε το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα, που υπέστη πλήγμα από το PSI»

Παυλόπουλος προς Κράουτζικ: «Στηρίξτε το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα, που υπέστη πλήγμα από το PSI»

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο Εργοδοτών της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής τόνισε «γι΄αυτόν τον λόγο η στήριξή σας, μας είναι παρά πολύ χρήσιμη» και χαρακτήρισε τη συνάντησή τους ιδιαίτερα σημαντική


Παυλόπουλος προς Κράουτζικ: «Στηρίξτε το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα, που υπέστη πλήγμα από το PSI»
Την ανάγκη στήριξης του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος, γιατί ο ελληνικός λαός έχει κάνει τεράστιες θυσίες για να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο Εργοδοτών της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Tζ. Κράουτζικ (J.Krawczyk) στο Προεδρικό Μέγαρο.

   
Ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα έχει υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα, σημειώνοντας ότι όταν έγινε το PSI, δηλαδή η αναδιάρθωση του ελληνικού χρέους, πλήρωσε πολύ ακριβά. Χωρίς το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατείχε, το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα θα μπορούσε να είναι βιώσιμο για πολλά χρόνια, σημείωσε ο Πρόεδρος και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή όλοι, στην Ελλάδα, αγωνιζόμαστε για τη στήριξή του. Πρέπει να στηριχθεί, δεν μπορεί να είναι αυτό το θύμα της αναδιάρθρωσης ενός χρέους και όλα τα υπόλοιπα να τα επωμισθεί». 

   
Κλείσιμο
Απευθυνόμενος στον κ. Κράουτζικ τόνισε: «γι΄αυτόν τον λόγο η στήριξή σας, μας είναι παρά πολύ χρήσιμη» και χαρακτήρισε τη συνάντησή τους ιδιαίτερα σημαντική.

   
Ο κ. Κράουτζικ, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για τη συνάντηση, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ να στηρίξουν την κοινωνική συνοχή και τον κοινωνικό διάλογο, με στόχο τη δημιουργία μιας κοινωνίας ευημερίας για όλους.

   
Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Παυλόπουλος είχε συνάντηση με την Εθνική Συντονίστρια για την αντιμετώπιση των Ναρκωτικών κ. Χ.Παπουτσοπούλου-Διαμαντοπούλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης