LIVE

Κορωνοϊός

Χάος με το 23% στην εκπαίδευση - Ποια σενάρια εξετάζει το οικονομικό επιτελείο

Χάος με το 23% στην εκπαίδευση - Ποια σενάρια εξετάζει το οικονομικό επιτελείο

Αλεξιάδης: Ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση θα αντικατασταθεί με σταθερά φορολογικά μέτρα - Δεν αποκλείεται να επιδοτηθεί η φροντιστηριακή εκπαίδευση με τη χορήγηση voucher

Αγωνία επικρατεί στην ιδιωτική εκπαίδευση με το θέμα της επιβολής του ΦΠΑ 23%. Χθες η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να δώσει στην δημοσιότητα μία ανακοίνωση στην οποία εκφράζει ουσιαστικά την αδυναμία της να δώσει λύση στο πρόβλημα, ζητώντας μία εβδομάδα παράταση ώστε να ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις της. Στην ανακοίνωσή τονίζεται ότι: «Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι η προθεσμία για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση που λήγει σήμερα θα παραταθεί έως την Παρασκευή 23/10/2015 και έως τότε θα ανακοινωθεί η οριστική απόφαση της κυβέρνησης».

Μιλώντας σήμερα στο MEGA ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε ότι ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση θα αντικατασταθεί από συγκεκριμένα, σταθερά φορολογικά μέτρα. Ο κ. Αλεξιάδης διαβεβαίωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το ΦΠΑ στην ιδιωτική κατεύθυνση. «Ο ΦΠΑ δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κάποια υπόθεση φοροδιαφυγής, αλλά με συγκεκριμένα, σταθερά φορολογικά μέτρα», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πάρα πολλές εναλλακτικές που εξετάζονται. «Υπάρχει σαφής πολιτική κατεύθυνση» πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η παραμονή του ΦΠΑ στο 13%.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο  έχουν βρεθεί  ισοδύναμα για να μην επιβληθεί το ΦΠΑ 23% στα φροντιστήρια και στα κέντρα ξένων γλωσσών με το σκεπτικό οτι παρακολουθούν μαθήματα τα παιδιά της μέσης ελληνικής οικογένειας ενώ με τα προβλήματα και τις ελλείψεις  που υπάρχουν στα σχολεία είναι απαραίτητη η παρακολούθηση μαθημάτων   και εκτός σχολείων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν αποκλείεται να επιδοτηθεί και η φροντιστηριακή εκπαίδευση με  τη χορήγηση voucher, τα οποία θα δίνονται με κριτήρια σε δικαιούχους και θα καλύπτουν κάποιο ποσό από την εξωσχολική εκπαίδευση.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες αναζητείται και ισοδύναμο για το ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία ενώ δεν αποκλείεται να “πέσει” στο 6,5% προκειμένου να μη δυναμιτίσει  περαιτέρω το κλίμα  στην εκπαίδευση.

 \Ο υπουργός Παιδείας  Νίκος Φίλης, τόνισε σε  τηλεοπτικές του δηλώσεις την ανάγκη  εξεύρεσης  ισοδύναμων μέτρων για να μην επιβληθεί ο φόρος 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Επισήμανε ότι η αντιμετώπιση του ζητήματος δεν πρέπει να είναι ισοπεδωτική και αναγνώρισε ότι «η μεγαλύτερη κατηγορία αυτού που ονομάζουμε "ιδιωτική παιδεία", δηλαδή . η Παιδεία που πληρώνουν οι γονείς, είναι υπηρεσίες που δεν παρέχει το δημόσιο σχολείο και αναγκασμένοι οι γονείς να προσφεύγουν στο φροντιστήριο, στη λεγόμενη παράλληλη εκπαίδευση».
Ο κ. Φίλης τόνισε «Συνεπώς πρέπει να υπάρξει κατά τη γνώμη μου μια εντελώς διαφορετική ρύθμιση γι΄αυτές τις περιπτώσεις. Δεν μπορεί να επιβαρύνεται φορολογικά και μάλιστα με 23%», χωρίζοντας προφανώς τα φροντιστήρια από τα ιδιωτικά σχολεία. 

Σε κάθε περίπτωση το κυβερνητικό επιτελείο προσπαθεί να βρει τη χρυσή τομή καθώς  το μέτρο αφορά πάνω από ένα εκατομμύριο μαθητές και σπουδαστές καθώς ο  ΦΠΑ 23%   που συμφωνήθηκε τον Αύγουστο με τη νέα δανειακή συμφωνία αφορά στα δίδακτρα των Ιδιωτικών Σχολείων, Φροντιστηρίων, Κολεγίων, Εργαστηρίων Ελευθέρων σπουδών, ΚΕΚ και ΙΕΚ.

Το οικονομικό επιτελείο τις τελευταίες ημέρες επεξεργάζεται σύμφωνα με πληροφορίες τα εξής σενάρια:
- Την κατάργηση του ΦΠΑ 23% μόνο στα δίδακτρα των φροντιστηρίων.
- Τη μείωση του ποσοστού από το 23%  είτε στο 6,5%  είτε σε κάποιο λίγο υψηλότερο
- Την επιβολή ΦΠΑ 23% όχι στα δίδακτρα για το κύριο πρόγραμμα που ορίζεται από το υπουργείο Παιδείας, αλλά  σε πρόσθετες δραστηριότητες των Ιδιωτικών Σχολείων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Λειτουργών Μιχάλης Κουρουτός κάνει λόγο για  ιδιωτικά σχολεία που θα κλείσουν και μαθητές που θα αναγκασθούν να πάνε στη δημόσια εκπαίδευση , η οποία δεν αντέχει 20.000 μαθητές ακόμα. Και τονίζει« Προφανώς ο κ. Υπουργός θεωρεί πως οι «εύποροι» γονείς κάνουν μια ακριβή «επιλογή» έτσι, για γούστο και όχι επειδή η επί χρόνια υποβαθμισμένη δημόσια εκπαίδευση δεν μπορεί, σε πολλές περιπτώσεις, να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες όπως το να βρει θέση το παδί σε δημόσιο παιδικό σταθμό ή νηπιαγωγείο ή στο πού θα μείνει το παιδί όταν σχολάσει από το δημόσιο σχολείο την ώρα που οι γονείς του εργάζονται (όχι βέβαια στο υποστελεχωμένο ολοήμερο δημόσιο σχολείο). Δεν μας λέει επίσης ο κ. Υπουργός πώς η υποβαθμισμένη δημόσια εκπαίδευση μπορεί να καλύψει άλλα κενά όπως π.χ. της συστηματικής εκμάθησης ξένων γλωσσών ή της χρήσης υπολογιστών”.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδας, «ένα από τα επιχειρήματα που ακούγονται στο δημόσιο διάλογο υπέρ της επιβολής ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια είναι ότι αυτά αποτελούν είδος πολυτελείας.  
 Με βάση στοιχεία έρευνας του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ για τα δίδακτρα των δομών ιδιωτικής εκπαίδευσης 2015-16  και από τα οποία προκύπτει σαφώς ότι τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων, ειδικά των μικρών και μεσαίων, δεν δικαιολογούν τέτοιους χαρακτηρισμούς. Αντιθέτως, αποδεικνύουν αυτό που όλοι οι εμπλεκόμενοι κοινωνικοί φορείς του χώρου ισχυριζόμαστε, ότι δηλαδή τα περισσότερα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια απευθύνονται στη μέση οικογένεια, καλύπτοντας βασικές ανάγκες που θα έπρεπε να παρέχει το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και που, σε αρκετές περιπτώσεις,αδυνατεί να το πράξει λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης (ολοήμερο σχολείο, επαρκής φύλαξη, σχολικά κενά λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών).
Πιο συγκεκριμένα: η συντριπτική πλειονότητα των γονέων σήμερα αναγκάζεται να στέλνει τα παιδιά της σε ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς και  παιδικούς σταθμούς, όπου τα μηνιαία δίδακτρα αγγίζουν τις 320 ευρώ (ή 3800 ευρώ το χρόνο), λόγω κρατικής ανεπάρκειας να ανταποκριθεί στην κοινωνική ζήτηση. Για τα ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η απόκλιση των τιμών είναι μικρή. Από το σύνολο των ιδιωτικών δημοτικών σχολείων της χώρας, στο 50% (όπου φοιτούν παιδιά μικρομεσαίων οικογενειών) καταβάλλονται δίδακτρα που κυμαίνονται από 165 ευρώ το μήνα (2000 ευρώ το χρόνο) έως 375 ευρώ μηνιαίως (4500 ευρώ το χρόνο), ενώ για το 50% των ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων οι αντίστοιχες τιμές είναι από 208 ευρώ το μήνα (2500 ευρώ ετησίως) μέχρι 401 ευρώ μηνιαίως (4812 ευρώ ετησίως).
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (34)

film noir ??

σεναρια ?............. - ενδεχομενα λεμε- δεν γυριζουν ταινια.

jamais

Αριστεροί να θέλουν να στηρίξουν την ιδιωτική εκπαίδευση δεν το περίμενα. Πασει θυσία να αποφευχθεί η επιβολή φουπουα; Τι λέτε ρε; Να στηριχθεί η δημόσια εκπαίδευση! Τα φροντιστήρια ήταν, είναι και θα είναι παραπαιδεια, αγαπητοί, εκπαίδευση νιανια για παιδια που δε μπορούν να οργανώσουν το διάβασμα τους. Γι αυτό τα Ελληνόπουλα δεν έχουν κρίση και γι'αυτο σα λαός έχουμεγγίνει παθητικοί: γιατί υπάρχει παθητικότητα ήδη απ'το σχολείο: ύλη ύλη ύλη και γρήγορη καταβρόχθιση της

18.43@ποτέ?

ΔΕΝ ειναι αριστεροι οι συριζομπαχαλ.

Γονιός

Εχω δυο παιδια που πανε και τα δυο Λύκειο σε ιδιωτικό σχολείο. Εργάζομαι ως ανώτερο στέλεχος στον ΙΤ και εχω οικογενειακό εισόδημα περι τις 40.000 τον χρόνο. Ειμαι βεβαιος οτι θα εχω ΦΠΑ 23% στο κόστος των παιδιών μου, διότι η κυβερνηση θέλει απλώς τα λεφτά μου και στην ουσια δεν εχει σημασία το δίκαιο ή το άδικο. Προκειμένου να μπορέσουν τα παιδια μου να μορφωθούν και να φύγουν απο αυτή την χώρα θα βρω τον τρόπο να βγάλω τα λεφτά αυτα πασει θυσία. Ειναι προφανές οτι μετα απο οσα βιώνουμε εχω χασει καθε ηθική αναστολή σχετικά με το κράτος και την φορολόγηση. Οπότε εγω θα βρω την άκρη να δωσω την ευκαιρία σρα παιδιά μου να σωθούν απο την καταστροφή αυτή. Σε όσους μάλιστα εδώ μέσα λένε οτι οσοι είναι σαν εμένα είναι έχοντες και κατέχοντες και δίκαια θα κληθώ να πληρώςω έχω να πω το εξης απλό. Εχω ικανότητες και μέχρι πρότινος η σχετική ηθική που είχα δεν με άφηνε να κανω πολλά λεφτά με λαμογιες που μου ζητούσαν να κανω. Τώρα ομως τα πραγματα άλλαξαν και τους διαβεβαιώ οτι θα βγαλω περισσοτερα λεφτά απο ότι πριν, απλα το κράτος δεν θα πάρει τίποτε και θα χάσει και απο αυτα που έπαιρνε. Για εμένα η κυβέρνηση αυτή δεν διαφέρει απο την οθωμανική αυτοκρατορία και οι φόροι που βάζει είναι πατριωτικό μας καθήκον να μην τους πάρει.

CHRISTOS

Αυτή τη χώρα τη χαρίζουμε στους κομματικοδίαιτους, κρατικοδίαιτους με μπλε . πράσινους και κόκκινους κόκκους. Τα παιδιά μας όμως δεν τα χαρίζουμε. Θα φύγουν, Θα θριαμβεύσουν και θα ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους. Κι αν μπορέσουμε κι εμείς μαζί τους θα πάμε. Το δημοψήφισμα μίλησε 40 / 60 είμαστε. Και το 60 θα διώξει το 40. Πολύ απλά. Απλώς θα προσπαθούμε να μην μπερδεύουμε τα δάκρυα χαράς με τα δάκρυα θλίψης.

ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

ΔΗΜΟΣΙΑ Δ Ω Ρ Ε Α Ν ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΞΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΟ ΒΛΑΣΤΑΡΙ ΣΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ .... ΑΡΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ..... ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ..... ΑΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ .... ΑΛΛΙΩΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΩΣΤΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΜΠΑ, ΟΠΩΣ Η ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ......

ακουσε με

αγωνιζομαι να βελτιωεθι η δημοσια εκπεδευση,με οσες δυναμεις εχω,...ομως μεχρι να βελτιωθει δεν θα δουν φως τα παιδια μου αλλα τα δισεγγοναμου...και εγω δεν θυσιαζω τα παιδια μου,πανε σε ιδιωτικο και καθιστε εσεις να τα δωσετε θυσια στην Σοβιετια και να γινετε ηρωες

casuffit

Κι εσένα τις προάλλες σε είδα στα μπουζούκια, άρα πλέρωνε.., Άσε μας ρε εξυπνάκια, για εσένα και τους υπόλοιπους τεμπελχανάδες θα σκοτωνόμαστε νομίζεις όλο τον χρόνο...Έτσι σου έταξε ο φίλος σου και τον ψήφισες μαζί με τους Φωτόπουλους, αλλά δεν φταις εσύ, φταίει το 50% που αηδίασε από το θράσος και την κοροιδία και δεν πήγε ούτε καν να τον μαυρίσει, να σου πω εγώ αν θα το έπαιζε Ανδρέας ο αμόρφωτος.

Diiphovos

Δημόσια εκπαίδευση ποιότητας χωρις αξιολόγηση δεν υπάρχει. Επίσης χωρις σχολεία για άριστους. Δημόσια εκπαίδευση με βλαμενους αριστερούς συνδικαλες στην ΟΛΜΕ και τον φίλη για υπουργό σίγουρα δεν μπορεί να υπάρξει. Το γεγονός οτι εσύ έχεις λίγα προσόντα η είσαι τεμπέλη, άρα δεν παίρνεις έναν μισθό που σου επιτρέπει να στείλεις τα παιδιά σου σε ιδιωτικό δεν σημαίνει οτι πρέπει η εκπαίδευση να πάρει ΦΠΑ υποκριτή αριστερέ...

ισοδυναμα

Nα προτεινουν οι ιδιοκτητες των ιδιωτικων σχολειων στην κυβερνηση ισοδυναμα για την καταργηση του 23%.

gf21

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ

ετσι για να καταλαβεις ραδικι

λοιπον ραδικι σου προτεινω εγω,να παρουν απο 1 ευρω απο καθε παιδι που παει δημοσιο σχολειο,αυτα που πανε ιδιωτικο δεν φορτωνουν εξοδα το κρατος.Σ αρεσει; αλλιως να δωσουν απο μισο ευρω ολοι οι ηλιθιοι,πρωτος εσυ δηλαδη

Politis

Oloi osoi stelnoun ta paidia tous se idiotika plironoun gia na stekontai ta dimosia sxoleia. An stamatisoun na plironoun oloi osoi to paizoun mages tha doun oti den tha exoun oute dimosia scholia.....Folla sto Tsipra an valei fpa stin ekpaideusi......

giannis

ΦΠΑ 40% ...τωρα!!Eτσι γιατι η μορφωση πρεπει να γινει για λιγους και εκλεκτους.Oι υπολοιποι .....ας ψηφιζουν μονο καθε 2 χρονια( πλεον) αυτους που θα τους...κοροιδευουν!Eξαλλου , οπως αποδειχτηκε,δεν χρειαζεται και πολυ ...μορφωση για τους πολλους που τους ψηφιζουν!(αρα προς τι ο χαμηλος φπα?)

ΕΛΕΟΣ ... ΠΙΑ !

Να εφαρμοσθεί το 23%. Πιστεύω ότι "πελάτες" των σχολείων αυτών ( δεν μιλάω για τα φροντιστήρια) είναι οι κάπως "κατέχοντες" και πρέπει να δώσουν και αυτοί και να σώσουν (αν σωθούμε). Το βλέπω εντελώς άδικο να μεταφερθεί σε κατώτερα οικονομικά στρώματα και αυτό.

Γιώργος

δεν είναι "πελάτες",είναι γονείς που προσπαθούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους και να επενδύσουν στο αύριο.Είναι γονείς που ξαναπληρώνουν αυτό που το κράτος έπρεπε να τους παρέχει υποχρεωτικά γιατί πληρώνουν φόρους.Τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων αποτελούν τεκμήριο.Εσείς τι θα θέλατε ?? Αμόρφωτους νέους ?? Να "σωθούμε εμείς" και δε με νοιάζει ??. Σας λέω λοιπόν πως για να σωθούμε χρειαζόμαστε επενδύσεις και πως η καλύτερη επένδυση είναι η παιδεία της νέας γενεάς. Δυστυχώς η δημόσια εκπαίδευση απαξιώνεται συνεχώς στέλνοντας παιδιά στην ιδιωτική με αυξητικές τάσεις.Ας φτιάξουμε λοιπόν ,αξιοπρεπή δημόσια εκπαίδευση και να έχετε την βεβαιότητα πως θα την επιλέξουν όλοι οι "πελάτες" των ιδιωτικών.

gf21

ΤΗΝ 1 ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΑΔΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ή ΜΕΓΑΛΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΑΣΟΥΡΑΣ ΤΟΥ ΦΠΑ ΤΗ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ??

Eva

Φροντιστήρια και ξένες γλώσσες να μην έχουν ΦΠΑ (είναι απαραίτητα). Σχετικά με τα ιδιωτικά σχολεία να επιβληθεί ΦΠΑ και όποιος έχει λεφτά για να πηγαίνει στα ιδιωτικά ας πληρώσει και τον ΦΠΑ.

μαρια

Προφανως και ειναι απαριατητα γιατι η ελληνικη εκπαιδευση ΔΕΝ ΣΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ....αρα η παραπαιδεια ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ στην Ελλαδα, αφου υπαρχουν κατι ατομα σαν κι εσενα που πιστευουν σε αυτην!!!!! Εσενα προφανως ουτε η κανονικη εκπαιδευση, ουτε και η παραπαιδεια σου εμαθε τιποτα...Μαλλον στο ιδιο σχολειο με τον Φιλη και την παρεα του θα πηγες...!!!! Ο Τσιπρας βεβεβαι που ειδε πως δουλευουν τα δημοσια σχολεια αποφασισε να στειλει τα παιδια του στο ιδιωτικο! Εμπρος στον δρομο που χαραξε ο αρχηγος!!!!

gourlis

To fpa plironite eite ap olous eite apo kanena. I logikes ego den exo na plirosi o alos pernagane prin to Kolokotroni. Alios to sistima tha paragi atoma san kai esena pou ta prosonta tous ftanoun gia na einai politries i garsonia meta apo ekpedevsi.....

Wf

Γιατί ειναι απαραίτητα τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών αφού διδάσκονται στα δημόσια σχολεία; Ειναι απαραίτητα μόνο τα ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ που ειναι ΜΑΥΡΑ, τα κάνουν οι καθηγητές συνήθως των δημοσίων σχολείων που ειναι και πελατεία του Αλεξ.

φπα κιας

Μπανγκλαντες (6.5% φπα)και Ελλαδα...κυρια μου! Κανενας αλλος σε ολο τον κοσμο δεν εχει φπα. Ουτε η αλβανια ουτε η νικαραγουα ουτε βολιβια ουτε κινα ουτε,ουτε,ουτε... Αντιθετα καλα κρατει το επιδομα στις αγαμες των στρατιωτικων, βαλε και 0,2 λεπτα στα τσιγαρα και το βρηκες το ισοδυναμο που ψαχνεις τοσο καιρο!

Βαγγέλης

η τοποθέτησή σου δείχνει ταξικό μίσος και κόμπλεξ. Η εκπαίδευση πουθενά στον πλανήτη -εκτός του Μπαγκλαντές, κι εκεί εμ 6,5%- δεν επιβαρύνεται με φόρους.

Βαγγέλης

Με τη λογική που θέλουν να επιβάλουν φόρο στην ιδ. εκπαίδευση, ακριβώς το ίδιο πρέπει να κάνουν και σε όσους επιλέγουν την ιδιωτική υγεία, οποιασδήποτε βαθμίδας. Αφού υπάρχουν δημόσιες δομές υγείας. Άρα όσοι επιλέγουν την ιδ. υγεία, να πληρώνουν κια αυτοί ΦΠΑ; Αφού είναι έχοντες. Έτσι δε λέει μερίδα του κόσμου για την παιδεία; Λοιπόν για να το ξεκαθαρίσουμε. Υπάρχουν θεμελιώδη αγαθά στον πολιτισμένο κόσμο, όπως η υγεία και η παιδεία, τα οποία δεν πρέπει να επιβαρύνονται με φόρους. Όλα τά άλλα που αναφέρονται διότι καλά κάνουν και τους φορολογούν τους "πλούσιους" αποτελούν ταξικά απωθημένα και ταξικό μίσος, για το οποίο όμως δεν ευθύνονται αυτοί που καλούνται να πληρώσουν φόρο, σήμερα στην παιδεία, αύριο ποιός ξέροει που άλλού.

Unforgiven

Εχεις την κυβέρνηση που σου αξίζει! Αν εσυ δεν μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο τότε να μη το κάνουν και αυτοί που μπορούνε!

Γιώργος Βεντούρης

Τρύφωνα πολύ μιλάς και αποτέλεσμα μηδέν!Που βρίσκεις χρόνο για την αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων,αφού δεν υπάρχει μέρα που να μη δώσεις κάποια συνέντευξη?Είδες τι τέλος είχαν οι προκάτοχοί σου που ήταν λαλίστατοι!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης