Έκρυθμη η κατάσταση στην Κω: Συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών έξω από το τμήμα

Έκρυθμη η κατάσταση στην Κω: Συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών έξω από το τμήμα

Χιλιάδες παραμένουν στους δρόμους του νησιού, περιμένοντας να πάρουν χαρτιά και να φύγουν - Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες ντροπής 

Έκρυθμη η κατάσταση στην Κω: Συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών έξω από το τμήμα
Περίπου 50 μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράν πιάστηκαν στα χέρια το μεσημέρι του Σαββάτου, έξω από το αστυνομικό τμήμα της Κω. Στον νησί η κατάσταση παραμένει έκρυθμη, με χιλιάδες ανθρώπους να παραμένουν σε πρόχειρες κατασκηνώσεις και καταυλισμούς στο λιμάνι και την παραλία, ενώ την ίδια ώρα, το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται από την Παρασκευή στο νησί, προκειμένου να τους φιλοξενήσει, παρέμενε άδειο για περισσότερο από ένα 24ωρο, ώσπου να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα. 

Το μεσημέρι του Σαββάτου τα πνεύματα οξύνθηκαν μεταξύ των δεκάδων μεταναστών που περίμεναν έξω από το αστυνομικό τμήμα της Κω, με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια, να πετούν πέτρες μεταξύ τους και να επεκταθούν οι συμπλοκές, που κράτησαν για περίπου μία ώρα. Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του Reuters στην Κω, οι δυνάμεις των ΜΑΤ παρακολουθούσαν από απόσταση, χωρίς να χρειαστεί να επέμβουν. 

Κλείσιμο







Τα μεσάνυχτα η μεταφορά των μεταναστών στο «Ελ. Βενιζέλος»
Τα μεσάνυχτα αναμενόταν να αρχίσει η επιβίβαση των προσφύγων από τη Συρία στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής στο λιμάνι της Κω.

Το πρωί του Σαββάτου εμπλεκόμενοι φορείς πραγματοποίησαν συνάντηση στο πλοίο προκειμένου να διευθετηθεί ποιος θα έχει την ευθύνη για την ασφάλεια των μεταναστών που θα φιλοξενηθούν επί του πλοίου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι στο πλοίο θα φιλοξενούνται μόνο πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ θα παραβρίσκονται στελέχη μη κυβερνητικών οργανώσεων, στελέχη της αστυνομίας αλλά και του λιμενικού που θα διανυκτερεύουν κατά περιόδους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Αυτή τη στιγμή οι αρμόδιες αρχές καταρτίζουν τις λίστες των προσφύγων που θα διανυκτερεύσουν τη νύχτα στο πλοίο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης