ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Δείτε φωτογραφίες! Ζαρκάδι εγκλωβίστηκε σε αυλή σπιτιού

Δείτε φωτογραφίες! Ζαρκάδι εγκλωβίστηκε σε αυλή σπιτιού

Παρέα ένα ζωηρό... ζαρκάδι που είχε εγκλωβισθεί στην αυλή της είχε μια γυναίκα σε ημιορεινό χωριό των Σερρών, η οποία ειδοποίησε την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης και το Δασαρχείο Νιγρίτας για τη διάσωσή του.

Δείτε φωτογραφίες! Ζαρκάδι εγκλωβίστηκε σε αυλή σπιτιού
Mία ηλικιωμένη κάτοικος του χωριού Τριανταφυλλιά Σερρών είδε με έκπληξη να έχει μπει μέσα στην αυλή του σπιτιού της ένα ζαρκάδι. Ειδοποίησε τις αρμόδιες αρχές και αμέσως έσπευσε στο χωριό κλιμάκιο, αποτελούμενο από δασολόγο και δασοφύλακα του Δασαρχείου Νιγρίτας και τον ομοσπονδιακό θηροφύλακα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας.

"Το ζαρκάδι είχε μπει στην περιφραγμένη αυλή και δεν μπορούσε να βγει. Ήταν ιδιαίτερα ανήσυχο αλλά καταφέραμε να το ακινητοποιήσουμε με προσεκτικές ενέργειες και να το εξετάσουμε, στη συνέχεια, για τυχόν πληγές ή άλλα τραύματα. Αφού διαπιστώθηκε ότι ήταν καλά στην υγεία του, αποφασίσθηκε η μεταφορά του και η απελευθέρωσή του σε Καταφύγιο Άγριας Ζωής, 15 χιλιόμετρα έξω από το χωριό" ανέφερε ο δασολόγος- περιβαλλοντολόγος, διευθυντής υποστήριξης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας- Θράκης Κυριάκος Σκορδάς.

Κλείσιμο
Τόνισε, μάλιστα, ότι το συγκεκριμένο χωριό επισκέπτονται συχνά ζαρκάδια, αφού τις τελευταίες μέρες έχουν καταγραφεί άλλα τρία περιστατικά από ζώα που εμφανίστηκαν σε αυλές σπιτιών.
Σημειώνεται ότι το ζαρκάδι είναι είδος μη θηρεύσιμο και επιτρέπεται το κυνήγι του μόνο σε σε ελεγχόμενες περιοχές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης