Χίος: Πέντε σοβαρά εγκαυματίες στο νοσοκομείο, ενδείξεις ότι κατασκεύαζαν ρουκέτες για την Ανάσταση
Σήμερα θα αποφασιστεί αν χρειάζεται να γίνει διακομιδή σε Νοσοκομείο των Αθηνών
Πέντε εγκαυματίες, οι τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά που παρέμειναν για νοσηλεία και ένας που πήρε εξιτήριο, μεταφέρθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής (5/4) στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τραυματίες φέρουν εκτεταμένα εγκαύματα στα χέρια, αλλά και στο σώμα.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι ενδείξεις δείχνουν ότι κατασκεύαζαν ρουκέτες για το βράδυ της Ανάστασης, για το γνωστό έθιμο του ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο της Χίου, αλλά άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες το εύφλεκτο υλικό που χρησιμοποιείται πήρε φωτιά, με αποτέλεσμα να υποστούν εκτεταμένα εγκαύματα.
Στο Νοσοκομείο της Χίου παρέμειναν οι τρείς άντρες και η μία κοπέλα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν άντρα περίπου 40 ετών και άλλους τρεις νεαρούς μεταξύ 20 και 25 ετών.
Σήμερα θα αξιολογηθεί η κατάσταση της υγείας τους ώστε να εκτιμηθεί αν χρειάζεται να γίνει διακομιδή σε Νοσοκομείο των Αθηνών.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.