Εκπαιδευτικές βολές με οπλικά συστήματα Πεζικού, από τους εκπαιδευόμενους ανθυπολοχαγούς και μόνιμους λοχίες τάξης 2025, των βασικών τμημάτων της Σχολής Πεζικού, πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο της βασικής τους εκπαίδευσης, από τις 2 Φεβρουαρίου έως και σήμερα, 13 Φεβρουαρίου, στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Λιτοχώρου.
Όπως ανακοινώθηκε σχετικά από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, κατά τη διάρκεια των βολών, πραγματοποιήθηκε αξιολόγηση των εκπαιδευομένων και διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσής τους, στη χρησιμοποίηση όλων των οπλικών συστημάτων του Πεζικού.
Στην εκπαίδευση συμμετείχαν συνολικά 57 ανθυπολοχαγοί εκ των οποίων 10 από την Κύπρο, 1 από την Αρμενία, 1 από το Μαυροβούνιο και 1 από τη Μολδαβία, 33 μόνιμοι λοχίες (ΠΖ) εκ των οποίων 14 από την Κύπρο, 10 μόνιμοι λοχίες (ΥΓ) και 1 μόνιμος λοχίας (ΤΔ).
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας