Χρήστος Μαυρίκης: Ποινική δίωξη για δωροδοκία δικαστή του Αρείου Πάγου
Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή - Για το αδίκημα της δωροδοκίας προβλέπεται ποινή κάθειρξης από πέντε έως δέκα έτη και χρηματικό πρόστιμο από 30.000 ευρώ έως 250.000 ευρώ
Είχε προηγηθεί καταγγελία από γνωστό Αρεοπαγίτη ότι είχε λάβει μια επιστολή από τον κατηγορούμενο με την οποία του ζητούσε να παρέμβει για επαγγελματική του υπόθεση έναντι οικονομικού ανταλλάγματος.
Μετά την καταγγελία διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το αδίκημα της Δωροδοκίας Δικαστή και ο 83χρονος αναζητήθηκε και συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Ο Χρήστος Μαυρίκης αντιμετωπίζει το κακουργηματικό αδίκημα της δωροδοκίας δικαστή και όχι της απόπειρας δωροδοκίας δικαστή καθώς σύμφωνα με το άρθρο 237 παράγραφος 2 του Ποινικού Κώδικα, εφόσον η απόπειρα δωροδοκίας αφορά δικαστή, τότε αυτομάτως θεωρείται ότι το αδίκημα της δωροδοκίας είναι τετελεσμένο και κατά συνέπεια είναι καθαρή δωροδοκία. Και αυτό γιατί μόνο η υπόσχεση προς δικαστή, εκλαμβάνεται ως τετελεσμένο γεγονός και όχι ως απόπειρα.
Όπως έγραψε το πρωί το protothema.gr για το αδίκημα αυτό προβλέπεται ποινή κάθειρξης από πέντε έως δέκα έτη και χρηματικό πρόστιμο από 30.000 ευρώ έως 250.000 ευρώ.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη
Κι αν ο τρόπος που κάνεις τις αγορές σου μπορούσε να προσαρμόζεται στη ζωή σου και όχι το αντίστροφο; Μια νέα πρόταση έρχεται να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι την ευελιξία στις αγορές και σου δίνει την ευκαιρία να αγοράσεις αυτό που ταιριάζει και ανταποκρίνεται στις δυνατότητες σου.