Ροζ Πάνθηρες: Αυτοί είναι οι δύο Σέρβοι που άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα

Ροζ Πάνθηρες: Αυτοί είναι οι δύο Σέρβοι που άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα

Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των δύο Σέρβων που είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο

katigoroumenoi-diarrikseis-xr
Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των δύο Σέρβων, μελών της σπείρας «Ροζ Πάνθηρες», που «άδειαζαν» κοσμηματοπωλεία με τη μέθοδο του «ριφιφί» μετά τη σύλληψή τους στα τέλη Απριλίου.

Σε βάρος των δύο ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία από δύο ή περισσότερους δράστες, που είχαν οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση με συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων, η οποία υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Πρόκειται για τους:

(επ) JOVANOVIC ή MANGALOV (ον) ZORAN ή ANGEL του ZIVAN ή STOIMENOV και της IVANKA ή SVETLANA, γεννηθέντα την 11-10-1971 στη Σερβία

katigoroumenoi-diarrikseis__5_
katigoroumenoi-diarrikseis__6_
katigoroumenoi-diarrikseis__1_
Κλείσιμο


(επ) TESIC ή PESIC (ον) SLADJAN του SVETOZAR και της SVETLANA, γεννηθέντα την 1-3-1974 στη Σερβία ή Σλοβενία

katigoroumenoi-diarrikseis__3_
katigoroumenoi-diarrikseis__4_
katigoroumenoi-diarrikseis__2_


Η συμμορία αποδομήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες δρούσαν τουλάχιστον από τον περασμένο Δεκέμβριο και κατάφεραν να αποκομίσουν κέρδος μεγαλύτερο των 315.000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις διαρρήξεων που έγιναν σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας με την έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ένα από τα χτυπήματά τους ήταν στα τέλη Δεκεμβρίου 2023 όταν άνοιξαν με ριφιφί το κοσμηματοπωλείο «Πριγκιπώ» στο κέντρο της Αθήνας..



Τα  βίντεο από τη δράση τους

Στο πρώτο βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στη δημοσιότητα το protothema.gr φαίνεται η «εισβολή» που έκαναν οι «ποντικοί» στις 29 Δεκεμβρίου σε κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται επί της οδού Κολοκοτρώνη στην Αθήνα. Όπως φαίνεται στις εικόνες, οι δράστες μπήκαν από την τρύπα που άνοιξαν στον τοίχο και αφαίρεσαν πλήθος κοσμημάτων και χρυσαφικών, η αξία των οποίων ανέρχεται σε 169.000 ευρώ.




Το δεύτερο βίντεο δείχνει την «μπούκα» που έκαναν οι κατηγορούμενοι σε κοσμηματοπωλείο στην πλατεία Ομονοίας στις 21 Μαρτίου 2024. Οι δράστες μπήκαν με «ριφιφί» και αφαίρεσαν πλήθος κοσμημάτων και χρυσαφικών η αξία των οποίων ξεπερνά τις 147.000 ευρώ.


Ειδήσεις σήμερα:

«Όταν την είδα, έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να τη μαχαιρώνω»: Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης στο Μενίδι

Έρχονται δύο θερμικές εξάρσεις: Γιατί θα χωριστεί στα δύο η επικράτεια - Ποιες περιοχές θα «πνίξει» η αφρικανική σκόνη

Τραγικός θάνατος για 26χρονη χορεύτρια στη Βρετανία: Πέθανε σε σεξουαλικό παιχνίδι με πνιγμό - Ο σύντροφός της αυτοκτόνησε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης