Αυτή την Κυριακή μη χάσετε το Πρώτο Θέμα!

Αυτή την Κυριακή μη χάσετε το Πρώτο Θέμα!

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το "Θέμα" με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν:

XRWMA-_12_05-_
1. Την εφημερίδα

2. Tη νέα μαγειρική εφημερίδα «Άκης Πετρετζίκης»

Στο δεύτερο φύλλο της εφημερίδας «Άκης Πετρετζίκης» πάμε κόντρα στον χρόνο και μαθαίνουμε να παίζουμε στα δάχτυλα τη «Μαγειρική της τελευταίας στιγμής»!

AKIS_02
Σας οργανώνουμε για να φτιάξετε και να σερβίρετε απίθανα πιάτα, ακόμα κι ένα ολόκληρο μενού με πρώτες ύλες που έχετε ηδη στο σπίτι. Ελάτε, σηκωθείτε! Πάμε να μαγειρέψουμε μαζί!

Σε αυτό το φύλλο:
-Μαγειρεύουμε κόντρα στον χρόνο!
-Πάμε ταξίδι όταν οι μαμάδες κοιμούνται
-Αγαπημένα και γρήγορα finger food
-Βρήκαμε ένα ελιξίριο στο μπαλκόνι σας
Ορεκτικά, Σαλάτες, Κυρίως και Γλυκά της τελευταίας στιγμής!

Αυτή την Κυριακή και κάθε δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, ο απόλυτος οδηγός μαγειρικής, που ο Άκης δημιούργησε αποκλειστικά για εσάς, έρχεται σπίτι σας, ανανεωμένος, με το Πρώτο Θέμα.

Η μαγειρική της τελευταίας στιγμής!

Όλες οι μαγειρικές είναι αποδεκτές κι αγαπημένες. Και της “τεμπέλας” και του “εύκολου” και του “γρήγορου”. Είτε ακολουθούν τις παραδοσιακές τεχνικές, είτε είναι πιο μοντέρνες και πειραγμένες, όλες είναι μέρος της εξέλιξης. Κι αυτό γιατί η έρευνα κι η εξερεύνηση στη μαγειρική δεν σταματούν ποτέ, ακολουθούν τις απαιτήσεις των καιρών και τις αλλαγές στον τρόπο που ζούμε.

Μία απ’ αυτές τις μαγειρικές είναι η μαγειρική αυτού του τεύχους, που την είπαμε της τελευταίας στιγμής, και δεν σημαίνει απαραιτήτως βιασύνη και τρέξιμο ή συμβιβασμό σε έμπνευση και γεύση.

Αν, λοιπόν, είστε ξεχασιάρηδες -τι να κάνουμε;- αν είστε απλώς αυθόρμητοι ή σας αρέσει να ζείτε στο τώρα, πάρτε βαθιά ανάσα, γιατί μπαίνουμε κουζίνα. Φτιάχνουμε γευστικά finger food, εμπνευσμένα ορεκτικά και σαλάτες, καταπληκτικά κυρίως πιάτα και, φυσικά, γλυκά να σας τρέχουν τα σάλια!

Ξεφυλλίστε το απολαυστικό μας τεύχος και βρείτε:

Finger Food

Έχουμε πάντα χρόνο για σούπερ μπουκιές! Τις ετοιμάζουμε με ό,τι έχουμε στο ψυγείο, την κατάψυξη και στο ντουλάπι και γλείφουμε τα δάχτυλά μας!

Mini tacos με κοτόπουλο · Τυροκροκέτες · Γαρίδες τεμπούρα με γλυκόξινη σάλτσα · Mini burgers · Μπρουσκέτες με chutney ντομάτας, προσούτο και κατσικίσιο τυρί
16-17-copy
1 πιάτο, 2 συνταγές: Μακαρόνια με κιμά

Εδώ, σας δίνουμε δύο συνταγές του ίδιου πιάτου. Η μια πιο κλασική, όπως τη φτιάχνουμε παραδοσιακά στις οικογένειές μας. Και η άλλη αυτό που λέμε «πειραγμένη» από τον Άκη ‒ μας την προτείνει ως μια μοντέρνα εμπειρία μαγειρικής. Δοκιμάστε τες όποτε θέλετε. Αν, όμως, έχετε το budget και τον χρόνο, φτιάξτε τες μαζί και κάντε το τεστ: καθίστε στο τραπέζι με τα δύο πιάτα μπροστά σας. Κι ας αποφασίσει ο καθένας ποια συνταγή τού αρέσει καλύτερα.

Ορεκτικά & Σαλάτες

Εύκολα και πεντανόστιμα πιάτα με απίθανα υλικά που έχεις ήδη σπίτι σου. Σαν να μην πέρασε ο χρόνος κι αρχίζεις να τρως!

Μακαρονοσαλάτα με πέστο αβοκάντο · Αυγά με μπέικον και κρέμα παρμεζάνας σε · Σαλάτα με dressing φράουλας και chips παρμεζάνας σε · Σαλάτα με ψητό ταλαγάνι και dressing μουστάρδας · Καραμελωμένο κοτόπουλο με σουσάμι
28-29-copy

36-37-copy
Κυρίως πιάτα

Κρέας και ψάρια στα καλύτερά τους! Ετοιμάζουμε χορταστικά πιάτα που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Κυρίως και δευτερευόντως, κόντρα στον χρόνο!

Παϊδάκια κοτόπουλου με σαλάτα πλιγούρι · Χοιρινά μπριζολάκια με πατατοσαλάτα · Τσιπούρες με σαλάτα κους-κους · Μοσχάρι στρογκανόφ με ζυμαρικά · Κοτόπουλο με κάρυ
40-41-copy
46-47-copy
Επιδόρπια

Με πρώτες ύλες της εποχής, φρέσκες και δροσερές, αυτά τα γλυκά θα γίνουν ανάρπαστα!

Cheesecake φιστίκι Αιγίνης · Ατομικά γλυκά ψυγείου με κρέμα λεμόνι - φράουλα · Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα · Ροδακινόπιτα στο τηγάνι · Εύκολες πάστες τιραμισού
58-59-copy
52-53-copy
Ανακάλυψη: Ελιξίριο στο μπαλκόνι

Παρακολουθούμε φανατικά ένα τέλειο ντοκιμαντέρ, από τα άπειρα που υπάρχουν για να δει κάποιος. Εκεί ανακαλύψαμε ένα μυστικό που μοιράζονται από κοινού η μακροζωία και η μαγειρική της τελευταίας στιγμής. Και είναι η κηπουρική!
4-5-copy
Οι συμβουλές του Άκη: Πώς η τελευταία στιγμή φαίνεται αιώνας

Η ιδέα της μαγειρικής της τελευταίας στιγμής δεν χρειάζεται να σας στρεσάρει, γιατί είναι απλώς μια ιδέα, το λέει και η λέξη. Το αν θα φτάσει να σας φανεί αιώνας εξαρτάται από τον τρόπο που θα τη διαχειριστείτε. Ακολουθήστε λοιπόν τις συμβουλές του Άκη και μαγειρέψτε θαύματα!
14-15-copy
Ταξίδι: Όταν οι μαμάδες κοιμούνται

Η φάση «ένα πιάτο φαγητό όποτε κι αν πεινάσεις» σου θυμίζει σίγουρα τη μαμά σου. Κοίτα, πετάμε με το drone του Άκη πάνω από την Ελλάδα και καρφώνουμε pin στα 24ωρα φαγάδικα σε μεγάλες πόλεις εκτός της πρωτεύουσας, γιατί ακόμα κι οι μαμάδες, ε, πρέπει να κοιμούνται κι αυτές κάποτε!
6-7-copy
Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε μαζί με τον Άκη στην κουζίνα.

Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα!

AKIS_02
3. Το συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μπέσσης Λιβανού «Ταξιδιώτισσα του ανέμου»

Μια γυναίκα, αντισυμβατική και θαρραλέα, παλεύει να κερδίσει ξανά τον μεγάλο, αλλά χαμένο έρωτα της ζωής της. Από βήμα σε βήμα, από μάχη σε μάχη, συνειδητοποιεί ότι κανείς δεν είναι στ' αλήθεια με το μέρος της. Άραγε, αρκεί η δύναμη της αγάπης για να νικηθεί η προδοσία;

Μια Ελληνίδα συγγραφέας που έχει κατακτήσει την αγάπη και την εκτίμηση του αναγνωστικού κοινού με τα σαγηνευτικά μυθιστορήματά της, στην «Ταξιδιώτισσα του ανέμου» καταπιάνεται με ένα από τα πιο αγαπημένα της θέματα: Την εμβάθυνση στη ζωή και τη συμπεριφορά μιας γυναίκας που δεν χωρά σε στερεότυπα και καλούπια συμπεριφοράς. Η γραφή της Μπέσσης Λιβανού, συναισθηματική, ανθρώπινη αλλά και διεισδυτική τοποθετεί αρχικά την ηρωίδα της σε ένα γνώριμο σκηνικό, υπογραμμίζοντας με αριστοτεχνικό τρόπο το πόσο διαφορετική και αταίριαστη είναι: «Τα κορίτσια του χωριού περπατούσαν με μικρά γοργά βήματα και μάτια κατεβασμένα. Ακόμα και η οπτική επαφή με το αντίθετο φύλο θεωρούνταν πρόκληση και πολλές φορές γινόταν αφορμή για παρεξηγήσεις και καβγάδες, η Ελένη όμως δε νοιαζόταν για τέτοιες λεπτομέρειες. Κάθε της έξοδος συνιστούσε και ένα ερωτικό κάλεσμα. Η περπατησιά της αρχή και περήφανη, όμοια με εκείνη της λιονταρίνας σαν βγαίνει μέσα στο δάσος να αναζητήσει τη λεία της. Κρατούσε το κεφάλι ψηλά κι άφηνε τα μάτια της να χαμογελούν και να υπόσχονται τον ίδιο τον Παράδεισο, ενώ τα χείλη της, άλικα και προκλητικά, ακύρωναν ειρωνικά όλες τις υποσχέσεις».

Κάπως έτσι, η Μπέσση Λιβανού παρασύρει τον αναγνώστη στο λαβύρινθο μιας ιστορίας, η οποία μοιάζει να ακολουθεί μια διαδρομή στα τυφλά, από την πίστη στην προδοσία, από τη δημιουργία στην καταστροφή, από την αλήθεια στο ψέμα -και αντιστρόφως. Είναι όμως η πορεία μιας συγκεκριμένης γυναίκας που η μοίρα της τη φέρνει διαρκώς αντιμέτωπη με κάθε είδους ανομολόγητο πάθος, με ίντριγκες και διπρόσωπους φίλους, οι οποίοι γίνονται οι πιο επικίνδυνοι εχθροί της. Πάνω από όλα, όμως, η δύναμη να συνεχίσει τη μάχη, παρά τα τραύματα και τον πόνο, γι' αυτή τη γυναίκα προέρχεται από μια μεγάλη αγάπη. Έναν έρωτα από το παρελθόν, πανίσχυρο και αδάμαστο.

Αυτή την Κυριακή το καθηλωτικό βιβλίο της Μπέσσης Λιβανού «Ταξιδιώτισσα του ανέμου» είναι στο ΘΕΜΑ.
IN_ARTICLE-book12_05

4. To GALA, το διεθνές lifestyle περιοδικό

και με την έκδοση των 2,00€

Διαβάστε στο Gala που κυκλοφορεί την Κυριακή με το ΘΕΜΑ :
GALA_120424_307_COVER
Met Gala 2024
Οι best dressed, τα πάρτυ, τα highlights
1_GALA_008_009_COVER-STORY_MET_GALA
Το φετινό φιλανθρωπικό γκαλά του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης ήταν το πιο προσοδοφόρο οικονομικά αλλά και το πιο φωτογενές των τελευταίων χρόνων

Τζοάννα Καλαφάτη
Ο ρόλος-έκπληξη στο «Maestro»
2_GALA_018_019_IOANNA_KALAFATIS_2
Η ταλαντούχα ηθοποιός μιλάει για τη ζωή στην άλλη μεριά του Ατλαντικού λίγο πριν εισβάλλει στη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Νίκα Ζούπαντς
Μια διεθνής designer στη Λυρική Σκηνή
3_GALA_050_051_NIKA-ZUPANK
Ο χορός συναντά τον σύγχρονο σχεδιασμό στη νέα παραγωγή μπαλέτου της ΕΛΣ και η Σλοβένα δημιουργός ρίχνει γέφυρες ανάμεσα στις δύο τέχνες

Mitsis N’U Piraeus Port
Το νέο art hotel στο λιμάνι
4_GALA_056_057_mitsis_nu_piraeus-port
Το ολοκαίνουριο αστικό ξενοδοχείο στον Πειραιά είναι μια προνομιακή πρόταση διαμονής για τους ταξιδιώτες του κόσμου και σημείο συνάντησης για λάτρεις της τέχνης και της γαστρονομίας

Αφροδίτη Γιαρένη
Πρωταθλήτρια στην πισίνα & το δικαστήριο
5_GALA_044_045_AFRODITI_GIARENI
Καταξιωμένη στον υγρό στίβο με χρυσά μετάλλια και πολλά ρεκόρ και φιλόδοξη δικηγόρος που μάχεται για το δίκαιο: ο στόχος πάντα, η νίκη

Ακόμα:

Sorites
6_GALA_034_035_SORITES
Μουσική που σε πάει στα σύννεφα

Γκουίνεθ Πάλτροου
7_GALA_028_029_GWYNETH_PALTROW
Η βασίλισσα του wellness

Μόδα & Ομορφιά
8_GALA_066_067_MODA
9_GALA_076_077_BEAUTY
Tα prints της άνοιξης & μυστικά για το πιο δροσερό μακιγιάζ

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.

Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

Μην το χάσετε!

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα

2. To GALA, το διεθνές lifestyle περιοδικό

και με την έκδοση των 2,00€

Διαβάστε στο Gala που κυκλοφορεί την Κυριακή με το ΘΕΜΑ :
GALA_120424_307_COVER
Met Gala 2024
Οι best dressed, τα πάρτυ, τα highlights
1_GALA_008_009_COVER-STORY_MET_GALA
Το φετινό φιλανθρωπικό γκαλά του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης ήταν το πιο προσοδοφόρο οικονομικά αλλά και το πιο φωτογενές των τελευταίων χρόνων

Τζοάννα Καλαφάτη
Ο ρόλος-έκπληξη στο «Maestro»
2_GALA_018_019_IOANNA_KALAFATIS_2
Η ταλαντούχα ηθοποιός μιλάει για τη ζωή στην άλλη μεριά του Ατλαντικού λίγο πριν εισβάλλει στη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Νίκα Ζούπαντς
Μια διεθνής designer στη Λυρική Σκηνή
3_GALA_050_051_NIKA-ZUPANK
Ο χορός συναντά τον σύγχρονο σχεδιασμό στη νέα παραγωγή μπαλέτου της ΕΛΣ και η Σλοβένα δημιουργός ρίχνει γέφυρες ανάμεσα στις δύο τέχνες

Mitsis N’U Piraeus Port
Το νέο art hotel στο λιμάνι
4_GALA_056_057_mitsis_nu_piraeus-port
Το ολοκαίνουριο αστικό ξενοδοχείο στον Πειραιά είναι μια προνομιακή πρόταση διαμονής για τους ταξιδιώτες του κόσμου και σημείο συνάντησης για λάτρεις της τέχνης και της γαστρονομίας

Αφροδίτη Γιαρένη
Πρωταθλήτρια στην πισίνα & το δικαστήριο
5_GALA_044_045_AFRODITI_GIARENI
Καταξιωμένη στον υγρό στίβο με χρυσά μετάλλια και πολλά ρεκόρ και φιλόδοξη δικηγόρος που μάχεται για το δίκαιο: ο στόχος πάντα, η νίκη

Ακόμα:

Sorites
6_GALA_034_035_SORITES
Μουσική που σε πάει στα σύννεφα

Γκουίνεθ Πάλτροου
7_GALA_028_029_GWYNETH_PALTROW
Η βασίλισσα του wellness

Μόδα & Ομορφιά
8_GALA_066_067_MODA
9_GALA_076_077_BEAUTY
Tα prints της άνοιξης & μυστικά για το πιο δροσερό μακιγιάζ

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.

Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

Μην το χάσετε!

3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku

STAVROLEXO
Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης