Αδιανόητο περιστατικό βίας στη Θεσσαλονίκη: Έσερνε από τα μαλλιά την πρώην σύζυγό του μπροστά στο 4χρονο παιδί τους

Αδιανόητο περιστατικό βίας στη Θεσσαλονίκη: Έσερνε από τα μαλλιά την πρώην σύζυγό του μπροστά στο 4χρονο παιδί τους

Την απειλούσε και ότι θα τη σκοτώσει - Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μια από τις πολλές που η γυναίκα χρειάστηκε να ζητήσει την βοήθεια της αστυνομίας προκειμένου να νιώσει ασφάλεια

viasmos
«Την έπιασα και την τράβηξα μόνο από τα μαλλιά, δεν την χτύπησα». Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται αυτές οι λέξεις βγήκαν από το στόμα 45χρονου, αμέσως μετά την κατάθεση της πρώην συζύγου του στους δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, στην οποία περιέγραφε πως ο «νταής» πατέρας των παιδιών της έχει μετατρέψει τη ζωή τους σε «εφιάλτη», με καθημερινά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και απειλών.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μια από τις πολλές που η γυναίκα χρειάστηκε να ζητήσει την βοήθεια της αστυνομίας προκειμένου να νιώσει ασφάλεια, αφού έχει φτάσει στο σημείο να φοβάται ακόμα κι όταν βρίσκεται μέσα στο σπίτι της, μαζί με τα τρία παιδιά της και κλειδώνει την εξώπορτα του διαμερίσματος.

Με φωνή που έτρεμε και τον φόβο «ζωγραφισμένο» στο πρόσωπό της, η καταγγέλλουσα περιέγραψε στο δικαστήριο πως το τελευταίο περιστατικό βίας με θύμα την ίδια από τον πρώην σύζυγό της, εξηγώντας ότι όλα έγιναν το μεσημέρι της Δευτέρας, μπροστά στον ανήλικο γιο τους, 4,5 ετών.

«Γύρισα στο σπίτι από τη δουλειά και ήθελα να μπω για ένα μπάνιο. Κάποια στιγμή ο κατηγορούμενος ήρθε στο σπίτι μου και δεν του άνοιξα, όμως τον ρώτησα τι θέλει. Κάτι έκανε με το κλειδί, κατάφερε να ανοίξει την πόρτα και αμέσως με έπιασε από τα μαλλιά και με έσυρε στον διάδρομο της πολυκατοικίας. Με έβρισε χυδαία και με απείλησε ξανά ότι θα με σκοτώσει. Σε όλο το περιστατικό ήταν μπροστά το ανήλικο παιδί μας», ανέφερε η γυναίκα.

Η ίδια εξέφρασε την αγανάκτησή της αλλά και τον μεγάλο φόβο της ύστερα από τα απανωτά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που καταγγέλλει ότι δέχεται από τον πρώην σύζυγό της.

«Μεγαλώνω μόνη μου τα τρία παιδιά μας, χωρίς καμία βοήθεια. Πριν από δύο εβδομάδες κάλεσα ξανά την αστυνομία γιατί ο κατηγορούμενος ήρθε στο σπίτι και έσπαγε πράγματα. Προχθές με ακολουθούσε με το αυτοκίνητό του και κρύφτηκα μέσα σε μια αποθήκη γιατί φοβήθηκα. Συνέχεια με απειλή ότι θα με σκοτώσει αν πάω με άλλον άντρα. Θέλω να με αφήσει ήσυχη, δεν αντέχω άλλο, φοβάμαι ακόμα κι όταν βρίσκομαι μέσα στο σπίτι μου. Τα παιδιά χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη», σημείωσε η γυναίκα.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν άσκησε βία στην πρώην σύζυγό του μόνο… την τράβηξε από τα μαλλιά, με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να τον βάζει αμέσως στη θέση του και να του εξηγεί τα αυτονόητα. Επιπλέον, αρνήθηκε ότι απείλησε να σκοτώσει τη γυναίκα και επικαλέστηκε «κενό μνήμης» όσον αφορά την κατηγορία της εξύβρισης.

Τελικά το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ενδοοικογενειακή βία και απειλή ενώπιον ανηλίκου και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή. Επιπλέον, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί αν στοιχειοθετείτε το αδίκημα της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόρτο Ράφτη: «Οι γιατροί μας είπαν πως δεν επιστρέφει» - Τι λέει η μητέρα της 22χρονης που τραυματίστηκε στο τροχαίο

Πάσχα 2024: Πόσο θα κοστίσει το τραπέζι φέτος - Κάτω από 10 ευρώ το κιλό για τα αμνοερίφια

Πλατφόρμα καταγγελιών, νέος σχολικός κανονισμός, περιορισμοί στα κινητά - Όλα τα μέτρα κατά του bullying στα σχολεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης