Έπιασαν μετά από καταδίωξη σπείρα που έκανε διαρρήξεις στη Ρόδο

Έπιασαν μετά από καταδίωξη σπείρα που έκανε διαρρήξεις στη Ρόδο

Οι ύποπτοι εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αθήνα, αλλά δεν τα κατάφεραν

rodos_aer
Εδώ και τέσσερις μήνες έκαναν διαρρήξεις σε σπίτια σε χωριά της Ρόδου τα μέλη μιας εγκληματικής ομάδας, τα οποία άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα συνολικής αξίας 153.000 ευρώ. Μετά από καταδίωξη, συνελήφθησαν δύο άνδρες ηλικίας 19 και 29 χρόνων και μια 29χρονη λίγο πριν αναχωρήσουν αεροπορικώς από το νησί.

Οι δράστες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς στο χωριό Παστίδα και τράπηκαν σε φυγή οδηγώντας επικίνδυνα μέσα σε κατοικημένες περιοχές, προσπαθώντας να αποφύγουν τον έλεγχο. Στη συνέχεια, οι δυο άνδρες και η 29χρονη εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο στην περιοχή των Καλυθιών και επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αθήνα. Όμως, εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο "Διαγόρας" και συνελήφθησαν, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο συνεργοί τους.

Στο εσωτερικό του κλεμμένου οχήματος βρέθηκαν διαρρηκτικά σύνεργα, πλήθος κοσμήματα και άλλα κλοπιμαία, καθώς και οι πινακίδες άλλου οχήματος. Μετά από έρευνα, εξιχνιάστηκαν τέσσερις διαρρήξεις που διέπραξε η σπείρα στο διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2023 ως τις 30 Μαρτίου, η κλοπή του αυτοκίνητου με το οποίο μετακινούνταν για να εντοπίζουν τα σπίτια που θα "χτυπούσαν", καθώς και δύο κλοπές πινακίδων από άλλα οχήματα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, βία κατά υπαλλήλων, απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, με την οποία οι δύο άνδρες και η γυναίκα οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου. Οι αστυνομικοί "χτενίζουν" τη Ρόδο για να εντοπίσουν και τους άλλους δυο συνεργούς τους



Ειδήσεις σήμερα:

Μηνύματα συσπείρωσης και θετική ατζέντα ως τις ευρωκάλπες για τη ΝΔ - Συνέδριο «κομματικού πατριωτισμού»

Ερωτικό το κίνητρο πίσω από τα μαχαιρώματα στην Κέρκυρα - Βίντεο από τη στιγμή της συμπλοκής των μαθητών

Στους 25 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος - Πού αναμένονται βροχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης