Ρόδος: Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τα νεκρά ελάφια στο δημοτικό ελαφοκομείο

Ρόδος: Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τα νεκρά ελάφια στο δημοτικό ελαφοκομείο

Θα αποδοθούν ευθύνες όπου αντιστοιχούν, λέει ο αντιδήμαρχος

rodos2
Tη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση τυχόν τελέσεως των αδικημάτων της κακοποίησης ζώων και της παραβάσεως καθήκοντος παρήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κυρία Αιμιλία Σοφία Μέρη μετά τα όσα είδαν τον φως της δημοσιότητας, με νεκρά ελάφια στο ελαφοκομείο του δήμου Ρόδου, στο πάρκο του Ροδινιού.

Ζητήθηκε ειδικότερα, σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης να ληφθούν καταθέσεις από επιτελείς της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου, από μέλη της Φιλοζωικής Ρόδου και να προσκομιστούν σε έγχρωμα αντίγραφα φωτογραφίες από τα νεκρά ζώα και τις συνθήκες διαβίωσης των όσων διαβιούσαν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες. Σχετικά θα καταθέσει και αστυνομικός του ΑΤ Ρόδου που μετέβη στο σημείο και είδε την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί.

Επιπλέον ζητήθηκε αυτοψία από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους αρμοδίους αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της δημοτικής αρχής Ρόδου. Η Κτηνιατρική Υπηρεσία έλαβε σήμερα δείγματα και ενήργησε ταχύτατα ενώ θα ενημερώσει δεόντως την Εισαγγελία στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή της στο Facebook η πρόεδρος της Φιλοζωικής Ρόδου κ. Γιούλα Διμέλη έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για την κατάσταση στο Ελαφοκομείο.

Θα αποδοθούν ευθύνες όπου αντιστοιχούν, λέει ο αντιδήμαρχος

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή του ο δήμος Ρόδο τονίζει ότι «αναλαμβάνει άμεσες πρωτοβουλίες έπειτα από τις σοκαριστικές εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μέσα από το Δημοτικό Ελαφοκομείο Ρόδου».

Ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης μόλις ενημερώθηκε για την κατάσταση, έδωσε εντολή για την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό ο αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Ανάπτυξης Θωμάς Κώστας και οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι περιβάλλοντος, πρασίνου και αστικής ανάπτυξης Γιάννης Μητσού και μέριμνας αδέσποτων ζώων συντροφιάς, Μιχάλης Θωμάτος, μετέβησαν το πρωί της Τρίτης 19 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του δημοτικού ελαφοκομείου.

Αντιδήμαρχος Θωμάς Κώστας: «Για το Δημοτικό Ελαφοκομείο θα αποδοθούν ευθύνες όπου αντιστοιχούν» Άμεσες πρωτοβουλίες...

Posted by Δήμος Ρόδου on Tuesday, March 19, 2024
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Κώστας, παρήγγειλε ΕΔΕ και ζήτησε άμεση διερεύνηση για να αποδοθούν ευθύνες, όπου αντιστοιχούν, για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το δημοτικό ελαφοκομείο Ρόδου.

«Παράλληλα, με προσωπική παρέμβαση του δημάρχου Ρόδου ξεκινούν άμεσες εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού του περιβάλλοντος χώρου του δημοτικού ελαφοκομείου, με πρωταρχικό στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ελαφιών και την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Έπειτα από την αυτοψία του Αντιδημάρχου Θωμά Κώστα και με βάση τις εκτιμήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, προκύπτει ότι η ντροπιαστική κατάσταση που επικρατεί στο Ελαφοκομείο είναι αποτέλεσμα εγκατάλειψης πολλών μηνών, ενώ στο πλαίσιο ανάληψης των καθηκόντων του δεν έγινε καμία ενημέρωση για τις συνθήκες διαβίωσης των ελαφιών» αναφέρει ο δήμος σε ανάρτησή του στα social media.

Και προσθέτει: «Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ζήτησε εγγράφως πλήρη αναφορά από την υπεύθυνη κτηνίατρο του ελαφοκομείου για τη λειτουργία του αλλά και τις προτάσεις της για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ μετά από την αυτοψία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών δόθηκε εντολή για τον ενταφιασμό όλων των νεκρών ζώων προκειμένου να προστατευθούν τα ζώντα ελάφια αλλά και η δημόσια υγεία. Διαπιστώθηκε επάρκεια νερού και φαγητού, ωστόσο γίνεται διερεύνηση για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τα ελάφια, τα οποία είναι όλα αρσενικά».

«Η κατάσταση στο ελαφοκομείο της Ρόδου δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν, γι΄αυτό και ως Δημοτική Αρχή ενεργήσαμε άμεσα για τη διευθέτηση των προβλημάτων λειτουργίας με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ελαφιών και την αξιοποίηση του χώρου του ελαφοκομείου. Οι διαβεβαιώσεις που λάβαμε είναι πως τα ελάφια δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης, αυτό όμως δεν απαλλάσσει κανέναν από τις ευθύνες για την ντροπιαστική κατάσταση του ελαφοκομείου που είναι απόρροια εγκατάλειψης και αδιαφορίας πολλών μηνών, ακόμα και ετών» δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Κώστας μετά από την αυτοψία στο δημοτικό ελαφοκομείο.

Ειδήσεις σήμερα:

Κύκλωμα μαστροπείας: Ο «Μάνος», ο «Ζάχος» και οι συνομιλίες που πρόδωσαν τη δράση τους

Κολωνός: Ξεσπά η αδερφή της 12χρονης - «Βιάζεται ένα μωρό από τόσα άτομα και το τέρας υποστηρίζει ότι ήταν ερωτευμένος»

Αράχωβα: «Ήμουν σίγουρη ότι η αλήθεια θα λάμψει» λέει η κτηνίατρος που εξέτασε πρώτη τον Όλιβερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης