Σχοινάς στο Greece Talks: Η ΈΕ έδωσε 25 εκατ. ευρώ για τις Αιγές - Η Ευρώπη αναδεικνύει τις μακεδονικές ρίζες της Ελλάδας

Σχοινάς στο Greece Talks: Η ΈΕ έδωσε 25 εκατ. ευρώ για τις Αιγές - Η Ευρώπη αναδεικνύει τις μακεδονικές ρίζες της Ελλάδας

Η Θεσσαλονίκη είναι το επίκεντρο της ευρωπαϊκότητας στα Βαλκάνια, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

synedrio_Travel__3_
Για τις υποδομές και τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης μίλησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στο συνέδριο στο συνέδριο «Greece Talks_Thessaloniki: Η Θεσσαλονίκη στον διεθνή τουριστικό χάρτη», που διοργανώνει στην πόλη το Travel.gr με το Πρώτο Θέμα σε συζήτηση με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Σταύρο Ανδρεάδη, Επίτιμο Πρόεδρο ΣΕΤΕ, Πρόεδρο ΠΕΕΒΕ.



Ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε ειδικά στις υποδομές, κάνοντας μία ιστορική αναδρομή για τις περιόδους στις οποίους έλαμψε αλλά και παρήκμασε. Όπως είπε, η Θεσσαλονίκη είναι το επίκεντρο της ευρωπαϊκότητας στα Βαλκάνια, αφού είναι η μόνη πόλη η οποία είναι σε όλους τους δυτικούς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Σημείωσε δε πως σταδιακά και οι άλλες χώρες μπαίνουν σε αυτή την κατεύθυνση, λέγοντας πως η Βουλγαρία και η Ρουμανία απελευθερώνονται ως μέλη της ζώνης Σένγκεν. «Η Θεσσαλονίκη είναι η μόνη πόλη σε ακτίνα 500 χιλιομέτρων που είναι και στην ΕΕ και στη Σένγκεν και στη ζώνη του ευρώ και στο ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σχοινάς μίλησε ειδικά για την στήριξη του Πολιτισμού και της κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα από ευρωπαϊκά ταμεία. «Η ΕΕ έδωσε 25 εκατ. ευρώ για την ανάδειξη του παλατιού του αρχαιολογικού χώρου των Αιγών, από τα λεφτά του κοινοτικού φορολογουμένου», ανέφερε για να συμπληρώσει. «Σε μία εποχή που οι ακραία λένε ότι η Ευρώπη ισοπεδώνει την εθνική ταυτότητα, η Ευρώπη είναι αυτή που αναδεικνύει τις μακεδονικές ρίζες της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τον υπερτουρισμό ο κ. Σχοινάς είπε πως ευτυχώς που δεν υπάρχει κοινή ευρωπαϊκή πολιτική γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν ενιαίο για όλους, πράγμα που δεν θα συνέφερε απαραίτητα την Ελλάδα. «Θεωρώ πως αντί για κοινή πολιτική τουρισμού χρειαζόμαστε καλύτερα μέτρα στις άλλες κοινοτικές πολιτικές όπως ενέργεια, περιβάλλον, οικονομία. Αυτά θα ποτίσουν τον τουρισμό».


Ειδήσεις σήμερα:

Φρίκη στην Τουρκία: Σκότωσε τη σύζυγο με 16 μαχαιριές και την κόρη με 12 όταν προσπάθησε να τον σταματήσει

Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας

Στα σκαριά η νέα επίσκεψη Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο τον Απρίλιο - Κρίσιμο ταξίδι στην Αίγυπτο την Κυριακή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης