Η «Αποστολή» με τον IOCC στηρίζουν 170 ελληνικές επιχειρήσεις

Η «Αποστολή» με τον IOCC στηρίζουν 170 ελληνικές επιχειρήσεις

Οργάνωσαν δύο εκπαιδευτικές ημερίδες σεμιναρίων σε θέματα μάρκετινγκ και πωλήσεων για μικρές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς

Α3__Βραβευση_πρωην_Προεδρου_ΚΕΜΕΛ_κ_Κ_Μ_Χλουβερακη_απο_κ_Κ_Δημτσα
Δέκα χρόνια αδιάλειπτης αρωγής και υποστήριξης σε 170 συνεταιρισμούς και πολύ μικρές επιχειρήσεις από την «Αποστολή» και τον International Orthodox Christian Charities (IOCC) συμπληρώθηκαν φέτος. Επεκτείνοντας την επιτυχημένη αυτή δράση σε συνεργασία με το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ), διοργανώθηκαν δύο στοχευμένες εκπαιδευτικές ημερίδες σεμιναρίων σε θέματα μάρκετινγκ και πωλήσεων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε μικρές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες τους, να εξοικειωθούν με τις σύγχρονες τεχνικές και εργαλεία marketing και να ανοίξουν νέους δρόμους πωλήσεων.

      Το Πολιτιστικό Κέντρο Ρουφ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών φιλοξένησε το πρώτο σεμινάριο που διοργανώθηκε στην Αθήνα με συμμετοχή σαράντα τριών επιχειρήσεων από την Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Κρήτη και νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Το δεύτερο σεμινάριο διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη στο Πολιτιστικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο Κρασσά με τη συμμετοχή πενήντα δύο επιχειρήσεων από Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη. Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν νέες ευκαιρίες προώθησης και ανάπτυξης, καθώς και σωστής χρήσης του δικτύου πωλήσεων τους και δημιούργησαν επαγγελματικές συνέργειες.

       Ο γενικός διευθυντής του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» Κωνσταντίνος Δήμτσας(στη φωτογραφία αριστερά μαζί με τον πρώην πρόεδρο του ΚΕΜΕΛ Κ.Μ.Χλουβεράκη) καλωσόρισε τους επιχειρηματίες επισημαίνοντας, ότι «στόχος μας με το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων και συνεταιρισμών, που υλοποιούμε στην «Αποστολή» τα τελευταία δέκα συναπτά χρόνια, είναι να δώσουμε ζωή και ελπίδα στις μικρές ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις, που τα τελευταία χρόνια έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση». «Οι άνθρωποι της «Αποστολής» και του IOCC μας έδειξαν από την αρχή ότι είναι δίπλα μας, ότι μπορούν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και αμέσως ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας. Έτσι, λάβαμε ως δωρεά τρία μηχανήματα στο συνεταιρισμό μας», δήλωσε ο κ. Γιώργος Κατσοτούρχης, Πρόεδρος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Καλύμνου «Παναγία Υπαπαντή» και Πρόεδρος των Ψαράδων Καλύμνου, ο οποίος ταξίδεψε από την Κάλυμνο για να παρευρεθεί στο σεμινάριο.

        Η «Αποστολή» σε συνεργασία και με χρηματοδότηση του IOCC και των Ελλήνων ομογενών Αμερικής, ξεκίνησε την υλοποίηση του προγράμματος ενίσχυσης συνεταιρισμών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων το 2014 που η οικονομική κρίση ανάγκασε πολλές επιχειρήσεις να κλείσουν αφήνοντας πίσω τους μεγάλο αριθμό ανέργων, ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές. Έτσι, έθεσε σε εφαρμογή ένα νέο, πρωτοπόρο και καινοτόμο πρόγραμμα ενίσχυσης του πρωτογενούς και μεταποιητικού τομέα προσφέροντας δωρεάν μηχανολογικό εξοπλισμό, πιστοποιήσεις και εκπαίδευση σε συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα και των δημιουργικών δραστηριοτήτων.

       «Η βοήθεια που λάβαμε ήταν πάρα πολύ σημαντική γιατί μας πήγε πιο γρήγορα ένα σκαλοπάτι παραπάνω στα πρώτα μας δύσκολα βήματα ως επιχείρηση», τόνισε ο κ. Νίκος Μπιρουράκης, ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης κρητικών προϊόντων, ο οποίος βρέθηκε στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

        Στα δέκα αυτά χρόνια οι αυξημένες ανάγκες των επιχειρήσεων οδήγησαν στην επέκταση του προγράμματος σε ολόκληρη την Ελλάδα και τελικά στην ενίσχυση 170 συνεταιρισμών και επιχειρήσεων με δωρεά 600 μηχανημάτων παραγωγικού εξοπλισμού αξίας 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Επιπλέον, κατά τα τελευταία επτά χρόνια, η «Αποστολή» σε συνεργασία με το ΚΕΜΕΛ προσέφεραν επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring) σε 54 επιχειρήσεις με στόχο την ενδυνάμωση της οικονομικής διαχείρισης και τη μείωση ρίσκου στη χάραξη της επιχειρηματικής τους πορείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης