Έκρηξη βόμβας στο κέντρο του Πειραιά – Υλικές ζημιές σε πολυκατοικία
Στο κτίριο επί της οδού Φίλωνος στεγάζονται γραφεία – Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς - Στο ίδιο σημείο είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός και το 2020
Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε τα ξημερώματα Τετάρτης, λίγο πριν από τις 01:30, σε κατάστημα υποδημάτων στο κέντρο του Πειραιά, στην οδό Φίλωνος.
Οι δράστες τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του καταστήματος και αμέσως τραπήκαν σε φυγή.
Από την έκρηξη της βόμβας δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί. Η ΕΡΤ ανέφερε ότι από τύχη δεν τραυματίστηκε ένας άστεγος που είχε βρει καταγύγιο σε παρακείμενο κτίριο.
Η έκρηξη, που ακούστηκε σε μεγάλη ακτίνα, προκάλεσε υλικές ζημιές σε δύο καταστήματα τα οποία βρίσκονται σε κτίριοτο οποίο στεγάζει δικηγορικά γραφεία και ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Υλικές ζημιές προκλήθηκαν και σε άλλα κτίρια σε ακτίνα έως και 300 από το σημείο στο οποίο τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός.
Κλείσιμο
Το 2020 είχε τοποθετηθεί εμπρηστικός μηχανισμός στο ίδιο κατάστημα, ανέφερε ακόμη η ΕΡΤ.
Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν το σημείο, ενώ μετέβη και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Η διεθνής διάκριση iF Design Award 2024 για το ελαστικό ECSTA PS71 EV, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για λύσεις υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίας συμπεριφοράς στον δρόμο.
Banana breads, σκανδιναβικά σέμλα με σαντιγί, cinnamon rolls, κρουασάν gianduja, brownies με αλμυρή καραμέλα και πολλές ακόμη high-quality επιλογές από τα premium bakeries της πόλης
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.