Γάζα: Ισραηλινός στρατιώτης «τρώει» χειροβομβίδα, αλλά εκτελεί δύο άντρες της Χαμάς

Γάζα: Ισραηλινός στρατιώτης «τρώει» χειροβομβίδα, αλλά εκτελεί δύο άντρες της Χαμάς

Άγριες οι μάχες μέσα στη Γάζα μεταξύ των IDF και των μελών της Χαμάς - Το Ισραήλ έχει αρχίσει να διοχετεύει θαλασσινό νερό στα τούνελ της Χαμάς, λέει η WSJ

combat-m
Την αγριότητα των - σώμα με σώμα - μαχών που πραγματοποιούνται μέσα στη Γάζα, παρουσιάζει ένα νέο βίντεο, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός.

Στις σκληρές εικόνες που βιντεοσκοπήθηκαν από κάμερα, η οποία ήταν τοποθετημένη στο κράνος ενός στρατιώτη των IDF, τον δείχνουν να έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με δύο τρομοκράτες της Χαμάς, μέσα σε ένα κατεστραμμένο κτίριο, σε γειτονιά της Γάζας.

Ο έφεδρος από τη μονάδα Yalam του Μηχανοκίνητου Σώματος Μάχης των IDF πυροβολεί και σκοτώνει τον πρώτο τρομοκράτη και στη συνέχεια προσπαθεί να βρει κάλυψη. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ωστόσο, δέχεται πλήγμα από μια χειροβομβίδα που του πετούν, ωστόσο εκείνος καταφέρνει να σταθεί στα πόδια και να εκτελέσει και τον δεύτερο.

Δείτε το σκληρό βίντεο


WSJ: Το Ισραήλ έχει αρχίσει να διοχετεύει θαλασσινό νερό στα τούνελ της Χαμάς

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν αρχίσει να διοχετεύουν με θαλασσινό νερό τα τούνελ της Χαμάς στη Γάζα, ανέφερε την Τρίτη η εφημερίδα The Wall Street Journal επικαλούμενη αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον με γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους, το Ισραήλ εξακολουθεί να αξιολογεί κατά πόσο η χρήση θαλασσινού νερού στις υπόγειες διόδους που έχουν μήκος περίπου 300 μίλια, μπορούν να είναι αποτελεσματική. Το νερό που χρησιμοποιείται, προέρχεται από τη Μεσόγειο Θάλασσα, ενώ οι Ισραηλινοί χρησιμοποιούν, προς το παρόν, επτά αντλίες.

israil_antlies
israil_antlies2
Ισραηλινοί στρατιώτες εγκαθιστούν αντλίες για να διοχετεύσουν θαλασσινό νερό στα τούνελ της Γάζας
Κλείσιμο


Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει εβδομάδες και είναι μόνο ένας από τους τρόπους με τους οποίους οι Ισραηλινοί προσπαθούν να καταστρέψουν τα τούνελ. Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι αυτοί οι υπόγειοι διάδρομοι έχουν αξιολογηθεί ως υψίστης σημασίας για τη Χαμάς και τις επιχειρήσεις της.

Ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης Μπάιντεν έχουν πει ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να βοηθήσει στην καταστροφή των σηράγγων, όπου πιστεύεται ότι η Χαμάς κρύβει τους ομήρους που κρατά, αλλά επίσης και πυρομαχικά και τους μαχητές της. Άλλοι αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχίες ότι το θαλασσινό νερό θα θέσει σε κίνδυνο τον ανεφοδιασμό της Γάζας με πόσιμο νερό, γράφει η εφημερίδα.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής για το δημοσίευμα.




Ειδήσεις σήμερα:

Πρώτη υποβοηθούμενη αυτοκτονία στην Ιταλία μετά από δικαστική απόφαση

Χάος στη Βουλή της Πολωνίας: Ακροδεξιός βουλευτής έσβησε με πυροσβεστήρα τα κεριά για την εβραϊκή Χάνουκα – Δείτε βίντεο

Είναι η τρίτη φορά που γίνεται και το σχολείο δεν κάνει κάτι, λέει η μητέρα του 7χρονου θύματος άγριου bullying στον Βόλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης