Κιβωτός του Κόσμου: Τα «γυρίζει» τώρα ο 16χρονος για την υπόθεση του πατέρα Αντωνίου

Κιβωτός του Κόσμου: Τα «γυρίζει» τώρα ο 16χρονος για την υπόθεση του πατέρα Αντωνίου

«Είπα ψέματα, μου υποσχέθηκαν λεφτά για να πλήξω τον ιερέα» υποστηρίζει, τώρα, σε επιστολή του -  Δικηγόρος οικογένειας 16χρονου: Δεν ανασκευάσαμε ποτέ τίποτα

antonios_arthro
Νέα τροπή στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου δίνει η επιστολή του 16χρονου, βασικού κατήγορου του πατέρα Αντωνίου για τις πράξεις ασέλγειας σε βάρος τροφίμων της Δομής, με την οποία διαψεύδει πως έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ιδρυτή της Οργάνωσης.

Στην επιστολή του ο 16χρονος υποστηρίζει πως όσα κατέθεσε για τα περιστατικά ασέλγειας με θύμα τον ίδιο και δράστη τον πατέρα Αντώνιο ήταν ψέματα παρασυρόμενος από κάποιους που του προσέφεραν ακόμη και χρήματα προκειμένου να πλήξει τον ιερέα.

Παράλληλα, ο 16χρονος ζητά συγγνώμη από τον πατέρα Αντώνιο για το κακό που του προκάλεσε ενώ τις σχετικές κατηγορίες αποσύρει με επιστολή της και η μητέρα του επιβεβαιώνοντας πως το παιδί της είπε ψέματα.

«Είναι ψευδή όλα αυτά που έχουν βγει και θα κινηθώ νομικά από εκεί και πέρα. Δεν μπορούν με οποιονδήποτε τρόπο να με απειλούν ψυχολογικά και σωματικά. Δεν υπάρχει η επιστολή είναι πλαστή» υποστήριξε χαρακτηριστικά η μητέρα του εφήβου.

Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου

«Δεν ανασκευάσαμε ποτέ τίποτα» υποστηρίζει από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου Ανδρέας Θεοδωρόπολος στο Mega.





Επιμένει στις καταγγελίες ο 19χρονος

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο δεύτερος καταγγέλλων σε βάρος του πατέρα Αντωνίου για ασέλγεια εμμένει στην αρχική του θέση υποστηρίζοντας πως όσα έχει καταθέσει στην Ανακρίτρια είναι αληθή και βασίζονται σε μαρτυρίες.

Σε επικοινωνία που είχε το protothema.gr με τον 19χρονο, ο πρώην τρόφιμος της Κιβωτού ανέφερε: «Εννοείται πως δεν έχω αλλάξει γνώμη. Παραμένουν όσα έχω καταθέσει στον Ανακριτή γιατί είναι η αλήθεια. Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτός αυτό αλλά εγώ δεν είμαι παιδάκι να αλλάξω όσα είπα και όσα έχω καταθέσει».

Κλείσιμο
Τις κατηγορίες σε βάρος του πατέρα Αντωνίου φέρεται να στηρίζει και ένας εκ των βασικών μαρτύρων στην υπόθεση της Κιβωτού ο οποίος κάνει λόγο για πρώην τροφίμους που απέσυραν τις καταγγελίες μετά απο πιέσεις και ανταλλάγματα.

«Κανείς δεν έχει αλλάξει γνώμη. Όσα παιδιά γνωρίζω δεν έχουν πάρει πίσω τίποτα από όσα έχουν καταθέσει. Και έχουν γίνει όλα αυτά για τα οποία κατηγορείται ο πατέρας Αντώνιος. Και όσα έχω δει και τα υπόλοιπα για τα οποία υπάρχουν αποδείξεις. Είμαι ο μοναδικός που έχω μαρτυρία για τον 19χρονο. Είχα δει ότι τον πλησιάζει κάπως 'περίεργα'. Δύο χρόνια έβλεπα πως όπου πήγαινε έπαιρνε μαζί του και τον Π. Καταλάβαινα κάτι περισσότερο. Τον έβαζε στο δωμάτιό του, οι δύο τους, και του είχε ακριβά ρούχα, ακριβά κινητά. Και μετά μου μίλησε και το ίδιο το παιδί. Έχουμε αποδείξεις για όσα έχουν γίνει. Τρία παιδιά που είχαν μιλήσει στην τηλεόραση και τον είχαν βγάλει Άγιο μετά είχαν καινούριο αμάξι, ο άλλος έφτιαξε σπίτι», λέει στο protothema.gr ο Α.Λ., φίλος του 19χρονου ο οποίος καταγγέλει πως ο πατέρας Αντώνιος ασέλγησε σε βάρος του μέσα στη Δομή.

Ειδήσεις σήμερα:

Γάζα: «Έθαψαν 179 νεκρούς σε ομαδικό τάφο» στο νοσοκομείο αλ Σίφα – Ανάμεσά τους και 7 πρόωρα νεογνά

Μαραθώνιος: Η ηλικιωμένη που εμψύχωνε όλους τους δρομείς «σα να ήταν παιδιά της» - Δείτε βίντεο

Ο παίκτης του χόκεϊ που έκοψε τον λαιμό του αντιπάλου του με το παγοπέδιλο καταχειροκροτήθηκε στο γήπεδο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης