Νέες συλλήψεις γυναικών που εξαπατούσαν ηλικιωμένους με τροχαία στις Σέρρες

Νέες συλλήψεις γυναικών που εξαπατούσαν ηλικιωμένους με τροχαία στις Σέρρες

Με πρόσχημα τον σοβαρό τραυματισμό συγγενικού τους προσώπου, αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά

apati
Μετά από χρόνια που αλώνιζαν ανενόχλητα τα κυκλώματα των απατεώνων που αποσπούν χρήματα από ηλικιωμένους με πρόσχημα τον σοβαρό τραυματισμό συγγενικού τους προσώπου, πλέον οι συλλήψεις έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Άλλες δυο αλλοδαπές που εισέπρατταν χρήματα από τηλεφωνικές απάτες συνελήφθησαν στις Σέρρες.

Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι παρακολουθούσαν τις κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ., καθώς είχαν μαζί τους φορητό ασύρματο συντονισμένο στις αστυνομικές συχνότητες. Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Σερρών κατάφεραν να εντοπίσουν το όχημα με το οποίο μετακινούνταν και να τους περάσουν χειροπέδες. Στην κατοχή τους βρήκαν 4.500 ευρώ που είχαν αποσπάσει λίγο νωρίτερα από έναν ηλικιωμένο σε περιοχή των Σερρών, τον οποίο είχαν πείσει συνεργοί τους ότι ήταν γιατροί και ότι υπήρχε άμεση ανάγκη να υποβληθεί ο γιος του σε χειρουργική επέμβαση.

Serres-apates_2
Οι γυναίκες είχαν φορητό ασύρματο συντονισμένο στις αστυνομικές συχνότητες


Κλείσιμο
Όπως διαπιστώθηκε, το κύκλωμα είχε προσπαθήσει να εξαπατήσει με τον ίδιο τρόπο άλλους τέσσερις ηλικιωμένους, από τους οποίους είχε απαιτήσει το συνολικό ποσό των 115.000 ευρώ, όμως εκείνοι δεν είχαν "τσιμπήσει" το δόλωμα του υποτιθέμενου τροχαίου. Οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εμπλοκή τους και σε άλλες απάτες συνεχίζεται.

Ειδήσεις σήμερα:

Η κοινή δήλωση των συμπρωταγωνιστών του Μάθιου Πέρι από τα «Φιλαράκια»: Ήμασταν κάτι περισσότερο από μέλη ενός καστ, μια οικογένεια

Χωρίς τραμ 10:00-13:00 λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων

Οι New York Times «ξεμπροστιάζουν» τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ - Είχαν πάψει να παρακολουθούν τους ασυρμάτους της Χαμάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης