Νέο Ηράκλειο: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον τραυματισμό της 16χρονης - Ερευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Νέο Ηράκλειο: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον τραυματισμό της 16χρονης - Ερευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Σκοπός να διακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη στο νεαρό κορίτσι - Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα για τα επεισόδια στη Ν. Ιωνία το Σάββατο - Επιτέθηκαν σε μαγαζί

neo-iraklio-art
Αντικείμενο ευρείας ποινικής έρευνας αποτελούν πλέον οι συνθήκες τραυματισμού της 16χρονης κοπέλας στο Νέο Ηράκλειο, έπειτα από επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Την έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος και σκοπός της είναι να διακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη στο νεαρό κορίτσι και συγκεκριμένα, να εξεταστεί το ενδεχόμενο να έχουν τελεστεί σε βάρος της τα κακουργήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ή της πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με την σχετική παραγγελία του κ. Ελευθεριάνου, θα πρέπει να ληφθεί κατάθεση από την 16χρονη όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να ληφθούν καταθέσεις από οικεία της πρόσωπα, να αναζητηθεί οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες στην περιοχή, όπως και να διαβιβαστούν τα έγγραφα του ιατρικού φακέλου του κοριτσιού, το οποίο νοσηλεύεται σε δημόσιο νοσοκομείο.

Να σημειωθεί τέλος ότι την έρευνα θα διενεργήσει το τμήμα ανθρωποκτονιών, υπό την εποπτεία της εισαγγελέως που έχει χρεωθεί τη σχετική δικογραφία.

Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα για τα επεισόδια στη Ν. Ιωνία το Σάββατο - Επιτέθηκαν σε μαγαζί

Υπενθυμίζεται ότι στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται μέλη και ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα», προχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής (29/10) στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας.

Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται ότι προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές σε κατάστημα στην περιοχή της Νέας Ιωνίας λίγη ώρα πριν την αντιφασιστική συναυλία.

Από βίντεο οι αρχές ταυτοποίησαν τα μέλη του Ρουβίκωνα, τα οποία μάλιστα αποχώρησαν από το κατάστημα, στο οποίο προκάλεσαν τις φθορές, με μηχανάκια τα οποία εγκατέλειψαν λίγη ώρα αργότερα σταθμεύοντας τα σε ένα συγκεκριμένο σημείο για να παραβρεθούν, όπως και οι ίδιοι αναφέρουν, στην αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο.

Όταν επέστρεψαν για να παραλάβουν τα μηχανάκια τους διαπίστωσαν ότι γερανός της Τροχαίας τα είχε παραλάβει. Τότε πήγαν και δήλωσαν κλοπή και επειδή είχαν ταυτοποιηθεί, συνελήφθησαν.

Οι 4 συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα. Μάλιστα σε αναρτησή της στο Facebook η οργάνωση Ρουβίκωνας καλεί σε συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 11.30 το πρωί.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας συνελήφθησαν 4 άτομα για επίθεση σε κατάστημα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας. Η πράξη τους προηγήθηκε της επίθεσης σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων που πραγματοποιήθηκε την 28/10/2023 στην ίδια περιοχή. Από την επίθεση στο κατάστημα τραυματίσθηκαν 2 άτομα και προκλήθηκαν φθορές, ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης κατασχέθηκαν δίκυκλα οχήματα.

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες, Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, 4 άτομα, καθώς ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε ομάδα ατόμων, η οποία το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου 2023 πραγματοποίησε επίθεση σε κατάστημα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, το απόγευμα της 28-10-2023, ομάδα -15- περίπου ατόμων, αφού στάθμευσαν δίκυκλα οχήματα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας, κατευθύνθηκαν πεζή στο κατάστημα όπου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, προκάλεσαν φθορές με τα χέρια τους και πτυσσόμενο γκλοπ που έφερε άτομο της ομάδας, ενώ τραυματίστηκαν και 2 άτομα που παρευρίσκονταν στο χώρο.

Από αστυνομικές δυνάμεις διενεργήθηκαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους (σχετ. η από 29-10-2023 Ανακοίνωση), ενώ από την επακόλουθη αστυνομική έρευνα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε η συμμετοχή των κατηγορούμενων στην επίθεση στο κατάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -6- δίκυκλες μοτοσικλέτες, καθώς και καπέλο τύπου τζόκεϊ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Πώς τραυματίστηκε η 16χρονη

Υπενθυμίζεται ότι η 16χρονη τραυματίστηκε το βράδυ του Σαββάτου λίγο μετά την αντιφασιστική συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Ηράκλειο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία μετά τη συναυλία, ομάδα ατόμων μπήκε σε κατάστημα προκαλώντας φθορές και τραυματίζοντας δύο άτομα. Αστυνομικοί της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. έφτασαν στο σημείο και δέχθηκαν απρόκλητα επίθεση από περίπου 50 άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Οι νεαροί επιτέθηκαν με σφοδρότητα με πέτρες και μπουκάλια και αμέσως διασπάστηκαν, χωρίς οι αστυνομικοί να προβούν σε χρήση του εξοπλισμού τους. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε στο κεφάλι η 16χρονη.

irakleio-new-3
Φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη στιγμή που η 16χρονη βρίσκεται τραυματισμένη στο έδαφος
irakleio-new-2

Εξαιτίας του τραυματισμού της 16χρονης, ακολούθησαν σοβαρά επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων με συγκρούσεις μεταξύ ομάδων νεαρών και διμοιριών των ΜΑΤ, με πέτρες, βόμβες μολότοφ και χημικά, που κράτησαν έως και μισή ώρα μετά τις τρεις τα ξημερώματα.



Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Φιλαδέλφεια: Έριξε νερό κι έπνιξε γατάκια που είχαν κρυφτεί σε σωλήνα

Νετανιάχου για το βίντεο της Χαμάς με τους ομήρους: «Βάναυση ψυχολογική προπαγάνδα»

Ισπανία: Σε δάκρυα ξέσπασε η βασιλομήτωρ Σοφία σε εκδήλωση - Δεν έχει προσκληθεί στα γενέθλια της εγγονής της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης