Κάθειρξη 10 ετών με αναστολή στον παίκτη ριάλιτι που είχε «μπουκάρει» στο Εφετείο με 1,2 εκατ. ευρώ και ναρκωτικά

Κάθειρξη 10 ετών με αναστολή στον παίκτη ριάλιτι που είχε «μπουκάρει» στο Εφετείο με 1,2 εκατ. ευρώ και ναρκωτικά

«Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία» είπε στην απολογία του και δήλωσε μετανιωμένος ο Βασίλης Γοργολίτσας

gorgolitsas-4
Κάθειρξη 10 ετών και 3 μηνών με αναστολή για τα αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών και της οπλοκατοχής επέβαλλε το πριν από λίγο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον 35χρονο πρώην παίκτη ριάλυτι Βασίλη Γοργολιτσα. Ο συγκεκριμένος το καλοκαίρι του 2022 είχε εισβάλλει στο πάρκινγκ του Εφετείου της Αθήνας έχοντας στο αυτοκίνητο του 1,2 εκατ. ευρώ, 200 γραμμάρια κοκαΐνης, μισό κιλό κάνναβης και χάπια xtc και madma.

Το δικαστήριο χορήγησε μάλιστα αναστολή μέχρι την έφεση στον κατηγορούμενο επιβάλλοντας του τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Επίσης στον 35χρονο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης η πρόεδρος του δικαστηρίου είπε Β. Γοργολίτσα. «Το δικαστήριο σας έδειξε επιείκεια, να σκεφτείτε και να πάρετε αποφάσεις για τη ζωή σας".

Η εισαγγελέας πάντως της έδρας αγορεύοντας στο δικαστήριο είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορούμενου όπως κατηγορείται και την απόρριψη του ισχυρισμού του ότι ήταν εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και όχι περιστασιακός χρήστης, όπως και ότι δεν έκανε διακίνηση.

Νωρίτερα στην απολογία του ο Βασίλης Γοργολίτσας είχε δηλώσει μετανιωμένος για τις πράξεις του, υποστηρίζοντας ότι ο Θεός τον έστειλε εκείνη την ημέρα στο Εφετείο για να λυτρωθεί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Όπως είπε, όλα άρχισαν το 2012 όταν η οικογένειά του υπέστη οικονομική καταστροφή και ο ίδιος άρχισε να κάνει ερωτικά ραντεβού με άντρες για να βγάζει χρήματα ενώ ξεκίνησε και τα ναρκωτικά. «Τώρα είμαι καλά, απεξαρτήθηκα» είπε ξεκινώντας την απολογία του ο 35χρονος με την πρόεδρο να του επισημαίνει ότι σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση δεν υπήρχε ποτέ εξαρτημένος αλλά περιστασιακός χρήστης.

Πρόεδρος: Το 1,5 εκατ. ευρώ πως βρέθηκε (σ.σ. στο αυτοκίνητό του είχε 1,2 εκατ. ευρώ ενώ στο σπίτι του είχαν βρεθεί καθ υπόδειξη του 35χρονου ακόμη 300.000 ευρώ);

Κατηγορούμενος: Από τα ερωτικά ραντεβού που ξεκίνησα το 2012. Όλοι αυτοί πληρώνανε καλά για να έχουν εχεμύθεια, ήταν πολλοί επώνυμοι ανάμεσά τους και άνθρωποι της τηλεόρασης. Κάθε ραντεβού μπορεί να πήγαινε και 2,500 ευρώ.

Πρόεδρος: Και πως αφυπνιστήκατε;

Κλείσιμο
Κατηγορούμενος: Είχα φτάσει στο τέρμα. Έγινα άπληστος με τα λεφτά. Έκανα τα πάντα στα ερωτικά ραντεβού που πήγαινα για τα λεφτά, να γεμίζω με λεφτά σακούλες…. Παράτησα τα όνειρα μου, το τραγούδι. Είχα εθιστεί….

Κατηγορούμενος: Το 2012 η η οικογένειά μου έπαθε οικονομική καταστροφή μπλάκ άουτ. Εγώ τότε τραγουδούσα και έπαιζα και μπάλα, έπαιρνα όμως λίγα χρήματα. Εκεί υπήρχε ένας τερματοφύλακας και μιλούσαμε. Του έλεγα τα προβλήματα μου. Εκείνος μου είπε «θα σε βοηθήσω εγώ, θα κάνουμε ερωτικά ραντεβού με άντρες». Πάγωσα, αυτός το έκανε ήδη. Μου είπε ότι υπάρχει μια σελίδα που ανοίγεις προφίλ, γράφτηκα και ξεκίνησα. Δεν έκανα τίποτα στο πρώτο ραντεβού… Μετά όμως πήρα αέρα γιατί γνώρισα έναν 50χρόνο και ήθελε να μου το βγάλει αυτό…. Τότε πήρα φορά και δεν είχα σταματημό. Κράτησε όλο αυτό 10 χρόνια ασταμάτητα.(…). Έλεγα ψέματα στη σύζυγο, της έλεγα ότι τραγουδάω, της έδινα λεφτά αλλά λίγα να μη καταλάβει. Έκανα χρήση κρυφά στο σπίτι.

Συνεχίζοντας ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι αποφάσισε να βάλει τέλος σε αυτή τη ζωή που ζούσε ξαφνικά ένα πρωί όταν ξύπνησε και πίστευε ότι του έχουν βάλει βόμβα στο σπίτι του. «Υπήρχαν ανταγωνιστές στο επάγγελμα που έκαναν, με περνάει με απόκρυψη και μου λέγανε ότι θα σε βρούνε στο χαντάκι. Όταν έκανε τα παιδιά επειδή έχω μεγαλώσει μια οικογένεια με αρχές το όνειρο μου ήταν να κάνω μια ευτυχισμένη οικογένεια. Άρχισα να πνίγομαι για τα ψέματά μου. Δεν μου έδινε χαρά το ίδιο μου το παιδί. Αν είναι δυνατόν αυτό;

Ο Βασίλης Γοργολίτσας υποστήριξε ότι μετά την ομολογία του και την παράδοση των χρημάτων και των ναρκωτικών ο ίδιος νιώθε πιο ανάλαφρος και θέλει να γυρίσει στην οικογένειά του.

Πρόεδρος: Θέλετε να πείτε κάτι άλλο;

Κατηγορούμενος: Ναι, ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν νωρίτερα η μητέρα και η σύζυγος του κατηγορούμενου, οι οποίες υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τη «δεύτερη ζωή» του. Ακόμη κατέθεσε και ο αστυνομικός που την επίδικη ημέρα είχε υπηρεσία στο πάρκινγκ του Εφετείου. «Ήρθε και μου είπε ότι θέλει να πάει φυλακή, μου έδειχνε τα χέρια του σαν ήθελε να του περάσω χειροπέδες», ανέφερε ο μάρτυρας αστυνομικός.


Ειδήσεις σήμερα:

O Kούλογλου στον Δανίκα: Η εκλογή Κασσελάκη δεν θα γινόταν ούτε σε επαρχιακό κυνηγετικό σύλλογο


«Είναι δολοφόνος, το έκανε επίτηδες»: Θύελλα κατά του παίκτη που έκοψε τον λαιμό του αντιπάλου του με παγοπέδιλο


Βίντεο: Σόου με 2023 drone στην Κωνσταντινούπολη για τα 100 χρόνια της τουρκικής δημοκρατίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης