Αίγινα: Βεβήλωσαν με καπνογόνο το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία στο Βαθύ

Αίγινα: Βεβήλωσαν με καπνογόνο το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία στο Βαθύ

φεύγοντας από το εκκλησάκι ξέχασαν να πάρουν μαζί τους το καπνογόνο, το οποίο θα σταλεί για ελέγχο προκειμένου να εντοπιστούν δαχτυλικά αποτυπώματα

aigina-ekklisia
Άγνωστοι βεβήλωσαν το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία στο Βαθύ της Αίγινας, άναψαν χρωματιστό καπνογόνο στο εσωτερικό του ναού, με αποτέλεσμα να πάντα να γίνουν κόκκινα μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Εναντίων τους έχει υποβληθεί μήνυση κατ' αγνώστων στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, ενώ εδώ και λίγες ώρες έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες ο δράστης ή οι δράστες άναψαν στο εσωτερικό του ναού το καπνογόνο με αποτέλεσμα η κόκκινη σκόνη να καλύψει τα πάντα μέσα στον χώρο, από τις εικόνες, μέχρι την ιερή τράπεζα κι από το πάτωμα μέχρι τα καθίσματα των προσκυνητών.

Δείτε τις φωτογραφίες:

aigina-ekklisia4
aigina-ekklisia3
aigina-ekklisia2
aigina-ekklisia
Κλείσιμο


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του οικισμού Ηλία Γρυπαίο που μίλησε στο protothema.gr την αποκάλυψη έκανε ένας προσκυνητής του ναού, ο οποίος μπαίνοντας στο εσωτερικό του χθες το πρωί ήρθε αντιμέτωπος με το απαράδεκτο θέαμα: «Το εκκλησάκι είναι χτισμένο σε έναν λόφο και δύσκολα φτάνει κάποιος ως εκεί. Εμένα με ενημέρωσε ένας προσκυνητής ο οποίος αρχικά νόμιζε πως είχαμε βάψει το εσωτερικό του ναού κόκκινο. Ήρθε και με βρήκε και μου είπε τι είδε. Τρέξαμε ως εκεί και πραγματικά σαστίσαμε με το θέαμα. Δεν γνωρίζουμε ούτε πότε μπορεί να συνέβη αυτό αλλά και ούτε ποιος ή ποιοι βρίσκονται από πίσω. Είναι όμως ντροπή σε ένα ιερό χώρο να συμπεριφέρονται κάποιοι με αυτό τον τρόπο».

Την βεβήλωση του ναού καταδικάζει και ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Ζορμπάς, ο οποίος μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό έστειλε συνεργείο για τον καθαρισμό του: «Γέμισε ξαφνικά ο ναός από λεπτή κόκκινη σκόνη. Η πράξη είναι 100% καταδικαστέα δηλώνει βεβήλωση και αποτροπιασμό. Δεν υπάρχει λογική για όποιον ή όποιους βρίσκονται από πίσω. Δεν πας εύκολα ως εκεί γιατί είναι λίγο μακριά από τον οικισμό, ο δρόμος είναι χωμάτινος, που σημαίνει πως αυτός που το έκανε πήγε ως εκεί για να κάνει την πράξη αυτή. Ντροπή και αίσχος. Έχει κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστων και έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών».

Οι δράστες φεύγοντας από το χώρο ξέχασαν να πάρουν μαζί τους το καπνογόνο, το οποίο θα σταλεί για ελέγχο, προκειμένου να εντοπιστούν δαχτυλικά αποτυπώματα.

Μόλις μας ενημέρωσαν ότι το εξωκκλήσι του προφήτη Ηλία στο βαθύ έχει βαφτεί όλο κόκκινο.. μόλις φτάσαμε αντικρίσαμε αυτό...

Posted by Ηλίας Πετρουλα Γρυπαίος on Tuesday, October 10, 2023

Ειδήσεις σήμερα:

Απίστευτοι διάλογοι στη δικογραφία για τους πειρατές της συνδρομητικής: Ο εστιάτορας και ο αστυνομικός-«μαμούνι»

Hρωίδα για τους Ισραηλινούς η 25χρονη Ίνμπαρ - Έδωσε μάχη 4 ώρες με τη Χαμάς και έσωσε ένα κιμπούτς

Κλιμάκωση του πολέμου - Το Ισραήλ δέχεται πυρά και από Συρία και Λίβανο, 1.200 νεκροί στο έδαφός του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης