Γαλλία - Μπορντό: Παστές σαρδέλες με βότανα έφαγε η 32χρονη Ελληνίδα που πέθανε από αλλαντίαση σε εστιατόριο

Γαλλία - Μπορντό: Παστές σαρδέλες με βότανα έφαγε η 32χρονη Ελληνίδα που πέθανε από αλλαντίαση σε εστιατόριο

Το πιάτο κοστίζει μόλις 8,5 ευρώ και βρίσκεται στη λίστα με τα κρύα πιάτα που σερβίρονταν, τουλάχιστον μέχρι πριν από λίγα 24ωρα

tsin-tsin-mak
Μαριναρισμένες σαρδέλες με ελαιόλαδο και φρέσκα βότανα, είναι, σύμφωνα με το μενού του Tchin Tchin Wine Bar στο Μπορντό της Γαλλίας, το πιάτο που κόστισε τη ζωή στην 32χρονη Ελληνίδα που πέθανε από αλλαντίαση και έστειλε άλλους 12 στο νοσοκομείο, με κάποιους εξ αυτών να νοσηλευόνται σε σοβαρή κατάσταση.

Όπως αναφέρεται στο μενού της επιχείρησης, το πιάτο κοστίζει μόλις 8,5 ευρώ και βρίσκεται στη λίστα με τα κρύα πιάτα που σερβίρονταν, τουλάχιστον μέχρι πριν από λίγα 24ωρα, καθώς μετά την τραγική εξέλιξη υπάρχουν δημοσιεύματα που την θέλουν να έχει κλείσει. Η υγειονομική αρχή της Γαλλίας πιστεύει ότι το συγκεκριμένο πιάτο είναι η πηγή του κακού, με τις σαρδέλες να έχουν κονσερβοποιηθεί από τον ίδιο τον εστιάτορα.

menou1
μενου_2


Κλείσιμο
Οι Γάλλοι υγειονομικοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι 12 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με τη σπάνια αλλά δυνητικά θανατηφόρα ασθένεια. Οι περισσότεροι ήταν τουρίστες που έφαγαν στο δημοφιλές Tchin Tchin Wine Bar την περασμένη εβδομάδα. Μεταξύ αυτών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία είναι Αμερικανοί, Καναδοί, Ιρλανδοί και Γερμανοί.

Από τα άτομα αυτά οκτώ νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Μπορντό και άλλο ένα νοσηλεύεται στην περιοχή του Παρισιού. Ένας Ιρλανδός που βρισκόταν στο μπαρ βρίσκεται στην εντατική σε νοσοκομείο της Ισπανίας.

Το Μπορντό είναι μια δημοφιλής τουριστική περιοχή ενώ αυτό το διάστημα φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι 2023 που διεξάγεται στη Γαλλία. Η πόλη από τις αρχές του μήνα φιλοξένησε χιλιάδες φιλάθλους, ενώ το Σαββατοκύριακο το επισκέφτηκαν και πάρα πολλοί Ιρλανδοί που ταξίδεψαν για να δουν την Ιρλανδία να νικάει τη Ρουμανία στον εναρκτήριο αγώνα της 9ης Σεπτεμβρίου.

Για τον λόγο αυτό η Ιρλανδική Πρεσβεία στο Παρίσι έστειλε αμέσως μια προειδοποίηση στο Twitter προς τους Ιρλανδούς οπαδούς, που μπορεί να επισκέφτηκαν το wine bar ενώ βρίσκονταν στο Μπορντό.

Οι αξιωματούχοι καλούν όποιον έφαγε στο Tchin Tchin Wine Bar στο Μπορντό μεταξύ 4 και 10 Σεπτεμβρίου να επισκεφτεί αμέσως έναν γιατρό εάν έχει συμπτώματα. Τα πρώιμα συμπτώματα περιλαμβάνουν κόπωση, αδυναμία και ίλιγγο, ακολουθούμενα από θολή όραση, ξηροστομία και δυσκολία στην κατάποση ή στην ομιλία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.



Ειδήσεις σήμερα:

Αυτό είναι το τατουάζ που έχει στο αριστερό του πόδι ο 35χρονος αγνοούμενος Αυστριακός στο Πήλιο

«Γιατί το έκανες αυτό»: «Παγωμάρα» στην κηδεία του αστυνομικού που σκότωσε την πρώην σύζυγό του και αυτοκτόνησε


Ρωσικό Σουκχόι προσπάθησε να καταρρίψει βρετανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος αλλά... αστόχησε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης