Γαλλία: Μία γυναίκα νεκρή και επτά στην εντατική από αλλαντίαση σε εστιατόριο του Μπορντό

Γαλλία: Μία γυναίκα νεκρή και επτά στην εντατική από αλλαντίαση σε εστιατόριο του Μπορντό

Δεκάδες άτομα πήγαν για φαγητό στις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά βρέθηκαν σε νοσοκομείο, κάποια μάλιστα σε σοβαρή κατάσταση - Τι συστήνουν  οι γιατροί

tchin_tchin
Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου 32χρονης γυναίκας από αλλαντίαση, λίγες ώρες αφότου γευμάτισε στο εστιατόριο «Tchin Tchin Wine Bar», που βρίσκεται στην καρδιά του Μπορντό της Γαλλίας.

Εκτός από τη γυναίκα που έχασε τη ζωή της, επτά άνθρωποι νοσηλεύονται στην εντατική και δέκα θεωρούνται πιθανά κρούσματα αλλαντίασης από κατανάλωση τροφίμων.

Το μόνο κοινό στοιχείο των ανθρώπων αυτών είναι ότι είχαν επισκεφθεί το εστιατόριο «Tchin Tchin Wine Bar», όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Ήταν ένα τραγικό περιστατικό για τους τουρίστες που επισκέπτονται το Μπορντό.

Το απόγευμα της Τετάρτης, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν τον θάνατο ενός ατόμου μετά από σοβαρή δηλητηρίαση σε εστιατόριο της πόλης, μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχουν εμφανίσει μέχρι στιγμής συμπτώματα αλλαντίασης, εκ των οποίων, οι οκτώ νοσηλεύονται σε κλινικές στο Μπορντό και επτά από αυτούς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, αναφέρει σε σχετική επιστολή της η Γενική Διεύθυνση Υγείας.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές συνιστούν στα άτομα που επισκέφθηκαν το συγκεκριμένο εστιατόριο μεταξύ 4 και 10 Σεπτεμβρίου, να συμβουλευτούν επειγόντως έναν γιατρό ή να επικοινωνήσουν με τον παθολόγο τους σε περίπτωση συμπτωμάτων (όπως κοιλιακός πόνος, ναυτία, εμετός, διάρροια, προβλήματα όρασης, ξηρότητα στόματος ή παράλυση).

Οι περισσότεροι ασθενείς «είναι ξένοι τουρίστες, Αμερικανοί, Καναδοί και Γερμανοί», γράφει η εφημερίδα «Le Figaro».

Όλοι σύχναζαν στο ίδιο μπαρ στο Μπορντό την περασμένη εβδομάδα, στο «Tchin Tchin Wine bar», υποστηρίζουν σε κοινό δελτίο Τύπου η νομαρχία Nouvelle-Aquitaine και η Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας .

Κλείσιμο
«Τα ύποπτα τρόφιμα, όπως δείχνουν τα στοιχεία μέχρι τώρα, είναι κονσέρβες με σαρδέλες που παρασκευάζονται από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου... Όλοι αυτοί οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε θεραπεία για την αντιμετώπιση της αλλαντίασης», δήλωσε ο Μπενζαμίν Κλουζό, γιατρός στο ιατρικό κέντρο «CHU Pellegrin».

«Η κατάστασή τους, αν και έχει βελτιωθεί, μπορεί ενδεχομένως να επιδεινωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, και ενδέχεται να προκύψουν «πολλαπλές επιπλοκές. Αυτό πάντως είναι σπάνιο. Στη Γαλλία συνήθως έχουμε από 20 έως 30 κρούσματα αλλαντίασης ετησίως», πρόσθεσε.

«Το τελευταίο μολυσμένο γεύμα ενδέχεται να καταναλώθηκε το Σάββατο (9 Σεπτεμβρίου), οπότε μπορεί να έχουμε και άλλα θύματα αλλαντίασης μέσα στις επόμενες ημέρες », όπως υπογράμμισε ο Γάλλος γιατρός .

Η διεύθυνση για την προστασία του πληθυσμού (DDPP) έλαβε δείγματα από τα προϊόντα του εστιατορίου και κατέγραψε όλα τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα με τους ειδικούς να κάνουν τις απαιτούμενες αναλύσεις με τα αποτελέσματα να αναμένονται «εντός τριών ημερών».

Η αλλαντίαση είναι μια νόσος που προκαλείται από μια νευροτοξίνη που επιτίθεται στο νευρικό σύστημα προκαλώντας προβλήματα στους οφθαλμούς, δυσκολία στην κατάποση και, σε προχωρημένες μορφές, παράλυση των μυών, ιδιαίτερα στο αναπνευστικό σύστημα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.



Ειδήσεις σήμερα:

Σόου στο Κογκρέσο του Μεξικού - Παρουσιάστηκαν «πτώματα εξωγήινων» από γνωστό «ουφολόγο», δείτε φωτογραφίες

«Εικονομαχία» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Μακρόνησο - Σύννεφα διάσπασης, «πυροσβέστης» η Αχτσιόγλου και βολές Τσακαλώτου

Τέλος στα σενάρια ανασχηματισμού στην κυβέρνηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης