Κύπρος: Διάβημα από αραβική χώρα για ξυλοδαρμό τουριστών από κουκουλοφόρους στη Λεμεσό

Κύπρος: Διάβημα από αραβική χώρα για ξυλοδαρμό τουριστών από κουκουλοφόρους στη Λεμεσό

Τουρίστες αραβικής καταγωγής δέχθηκαν επίθεση κατά την πορεία για το μεταναστευτικό

travmaties_kipros
Διάβημα από πρέσβη αραβικής χώρας δέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών, Κυριάκος Κούρος, σε σχέση με τα επεισόδια στη Λεμεσό, καθώς ανάμεσα στα θύματα που δέχθηκαν επίθεση ήταν και πολίτες της χώρας του που έκαναν διακοπές στην Κύπρο.

«Έγινα δέκτης διαβήματος από πρέσβη αραβικής χώρας χθες. Αριθμός πολιτών του, αθώοι επισκέπτες στη χώρα μας, ήταν ανάμεσα στα θύματα των επεισοδίων στη Λεμεσό, ένας αρκετά σοβαρά. Διέκοψαν τις διακοπές για να αναχωρήσουν εσπευσμένα, έντρομοι! Αμφιβάλλω εάν θα επιστρέψουν ποτέ», αναφέρει ο κ. Κούρος σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.



Ο κ. Κούρος ανάρτησε φωτογραφία των τουριστών, χωρίς να φαίνονται τα πρόσωπά τους, με ένα άτομο εξ αυτών να κάθεται σε καροτσάκι.

travmaties_kipros


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, συνεχίζει την ανάρτησή του, αναφέροντας ότι αναρωτιέται τι θα πουν για εμάς όταν θα επιστρέψουν στη χώρα τους και για την κουλτούρα μας «που τόσο ηχηρά προβάλλουμε όλα αυτά τα χρόνια προώθησης μας ως ένα τουριστικό προορισμό όπου τον χαρακτηρίζει η διαχρονική καλοσύνη, ο πολιτισμός και η έμφυτη φιλοξενία μας».

«Πρώτη φορά ένιωσα τόσο αμήχανα για τέτοιας φύσης περιστατικό στη χώρα μας», επισημαίνει, σημειώνοντας ότι αυτή δεν είναι η Κύπρος που γεννήθηκε, μεγάλωσε κι έκανε οικογένεια.

«Δεν έπρεπε να επιτρέψουμε να εξελιχθεί σε κάτι τόσο αποτρόπαιο. Μήπως πέραν της συζήτησης περί ευθυνών και δράσεων ήρθε η ώρα να ανατρέξουμε ως σκεπτόμενα μέλη αυτής της κοινωνίας και σε προσωπική ενδοσκόπηση; Για να εντοπίσουμε που και πως επωάζεται αυτό το επικίνδυνο 'αυγό του φιδιού';», αναρωτιέται, καταλήγοντας ότι το πρωτεύον ερώτημα που τίθεται σε τέτοια ζητήματα είναι εάν η Κύπρος που θελουμε είναι ευθύνη όλων.





Ειδήσεις σήμερα:

Αμερικανοί πυροσβέστες συνελήφθησαν για τον ομαδικό βιασμό γυναίκας - Τα μηνύματα που τους «καίνε»

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ: Έρχονται επικίνδυνα φαινόμενα, δείτε χάρτες

Ανθρωποκυνηγητό για τον άνδρα που «κάρφωσε» σύριγγα σε κοπέλα στην Καισαριανή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης