Κύπρος: Καρέ καρέ η δράση των κουκουλοφόρων που κατέστρεψαν μαγαζιά αλλοδαπών και έριξαν ξύλο - Δείτε βίντεο

Κύπρος: Καρέ καρέ η δράση των κουκουλοφόρων που κατέστρεψαν μαγαζιά αλλοδαπών και έριξαν ξύλο - Δείτε βίντεο

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, πέντε πρόσωπα κατήγγειλαν στην Αστυνομία ότι δέχθηκαν επίθεση από άγνωστους

kipros
Στη σύλληψη 13 ατόμων προχώρησε η κυπριακή Αστυνομία, έπειτα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη Λεμεσό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία Κύπρου, γύρω στις 7.30 χθες το βράδυ, συγκεντρώθηκαν σταδιακά στον χώρο στάθμευσης του ΓΣΟ, στη Λεμεσό, περίπου 500 άτομα, τα οποία στη συνέχεια πορεύτηκαν προς τον χώρο της επίχωσης.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συνελήφθησαν 12 άτομα για αυτόφωρα αδικήματα που αφορούν κακόβουλες ζημιές σε προθήκες καταστημάτων στον παραλιακό χώρο, ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Περαιτέρω συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα ακόμη ένα πρόσωπο, το οποίο φέρεται να είναι ο διοργανωτής της εκδήλωσης. Όλοι οι συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση.

Δείτε βίντεο:

Βίντεο ντοκουμέντο από τα επεισόδια στη Λεμεσό (2)



Εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Λεμεσό


Εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Λεμεσό (3)
Κλείσιμο

Εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Λεμεσό (5)



Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, πέντε πρόσωπα κατήγγειλαν στην Αστυνομία ότι δέχθηκαν επίθεση από άγνωστους οι οποίοι τους χτύπησαν σε διάφορα μέρη του σώματος τους. Όλοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει την έρευνα, καταλήγει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Οι κουκουλοφόροι κατέστρεψαν μαγαζιά και έριξαν ξύλο

Συγκλονίζει ιδιοκτήτρια μίνι μάρκετ και μητέρα τεσσάρων παιδιών στη Λεμεσό, της οποίας οι κουκουλοφόροι από τα χθεσινά επεισόδια, προκάλεσαν ζημιές και έκλεψαν χρήματα και προϊόντα.

Όπως αναφέρει η ίδια στο philenews, ενώ το μαγαζί ήταν κλειστό, οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να σπάσουν τα ρολά και να μπουν μέσα. Στη συνέχεια της έκλεψαν χρήματα από το ταμείο και τσιγάρα, ενώ άναψαν φωτιά. Όπως σημειώνει συγκλονισμένη, οι ζημιές που προκάλεσαν είναι χιλιάδων ευρώ, ενώ το χρηματικό ποσό που κλάπηκε ήταν όλοι της οι κόποι.

Ο σύζυγος της σε δηλώσεις του ανέφερε πως αποφάσισαν να κλείσουν νωρίς το μίνι μάρκετ λόγω φόβου για επεισόδια. Ο ίδιος δεν βρισκόταν εντός του καταστήματος την ώρα των επεισοδίων και επισημαίνει πως οι δράστες έσπασαν μέχρι και τα ψυγεία.

Δείτε βίντεο από την επίθεση στο μίνι μάρκετ:

Επεισόδια στη Λεμεσό - Μπούκαραν σε μίνι μάρκετ


Επεισόδια στη Λεμεσό: Κουκουλοφόροι μπούκαραν σε μίνι μάρκετ

Επεισόδια στη Λεμεσό: Ζημιές σε μίνι μάρκετ


Επίσης, το reporter.com φέρνει στο «φως» βίντεο- αν και η γνησιότητά του ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί- από την επίθεση κουκουλοφόρων σε κουρείο που διατηρεί άνδρας από τη Συρία. Όπως φαίνεται στο βίντεο, μπούκαραν μέσα και επιτέθηκαν με ξύλα σε άνδρα. Ακολούθως, κουκουλοφόρος άναψε και πέταξε μολότοφ και στη συνέχεια διέφυγε, με αποτέλεσμα το κουρείο να τυλιχθεί στις φλόγες.

Δείτε βίντεο από την επίθεση στο κουρείο:



Χριστοδουλίδης για επεισόδια στη Λεμεσό: «Δεν έχουν καμία σχέση με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού»

Θα αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι το λέει αυτό «γνωρίζοντας τη σημασία της κάθε λέξης που αναφέρω».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Βάβλα, μετά το μνημόσυνο του ήρωα Μιχαλάκη Παρίδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να αναφερθεί σε νέα επεισόδια στη Λεμεσό το βράδυ της Παρασκευής, είπε ότι «δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να λεχθούν, πέραν από τις ντροπιαστικές εικόνες που είδαμε. Και δεν έχουν καμία σχέση με την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού.

Αν όλοι αυτοί που εμπλέκονταν (στα επεισόδια) αγαπούσαν ή ενδιαφέρονταν για την πατρίδα μας, δεν θα προέβαιναν σε τέτοιου είδους ενέργειες που πάνω από όλα προσβάλλουν τη χώρα μας.

Άρα, πρέπει να ξεχωρίσουμε τα δύο θέματα. Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού είναι κάτι άλλο και υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα μέσα σε αυτούς τους έξι μήνες, όπως η μείωση του αριθμού αυτών που έρχονται, περισσότερες επιστροφές από αυτούς που φτάνουν στη χώρα μας, εξέταση περισσότερων αιτήσεων (ασύλου) της τάξης του 80% και, ναι, έχουμε συγκεκριμένο πλάνο και σχεδιασμό και μπορώ να δηλώσω σήμερα, γνωρίζοντας τη σημασία της κάθε λέξης που αναφέρω, θα αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό. 'Αρα, δεν έχουν καμία σχέση αυτά που είδαμε χθες βράδυ με το μεταναστευτικό και δεν πρέπει να συγχέουμε τα δύο θέματα.

Είναι θέμα δημόσιας τάξης. Εχω συγκαλέσει σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους παρουσία και της νομικής υπηρεσίας της Δημοκρατίας, ακριβώς για να συζητήσουμε και το τι έγινε χθες.

Γενικότερα τέτοια φαινόμενα δεν τιμούν σε καμία απολύτως περίπτωση τη χώρα μας και πρέπει και κάποιοι να αναλογιστούν τις ευθύνες. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν μιλάμε δημόσια και θέλω να το επαναλάβω δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού».

Ερωτηθείς για το θέμα της διαχείρισης των επεισοδίων από την Αστυνομία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ο Αρχηγός της Αστυνομίας, όπως και οι υπεύθυνοι της χθεσινής επιχείρησης, που και εγώ ο ίδιος είχα μιλήσει πριν για να βεβαιωθώ ότι υπήρχε σχεδιασμός, θα είναι σήμερα στη σύσκεψη, ακριβώς για να με ενημερώσουν συγκεκριμένα τι έχει γίνει».

Σε ερώτηση αν θα στηρίξει η κυβέρνηση αυτούς που η περιουσία έχει υποστεί ζημιές στα χθεσινά επεισόδια, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «η κυβέρνηση θα σταθεί συμπαραστάτης, αλλά την ίδια στιγμή, και ένας λόγος που έχει προσκληθεί και η νομική υπηρεσία, είναι να δούμε, υπάρχει σχετική πρόνοια στον νόμο για όσους καταδικαστούν ειδικά στις ποινικές διώξεις, αυτοί που ευθύνονται και έχουν συλληφθεί, εάν και εφόσον φυσικά αποδειχθεί ότι ευθύνονται, θα πρέπει να επωμιστούν και το οικονομικό κόστος των ενεργειών τους».

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός για τις φωτιές σε 12 περιοχές της χώρας την Κυριακή - Περιπολίες και επιτήρηση με drones

Κούρσα για 5 στον ΣΥΡΙΖΑ: Μηνύματα, «καρφιά», αιχμές και αβρότητες

Ρεκόρ με 5,6 εκατομμύρια επιβάτες στα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου φέτος το καλοκαίρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης