Φωτιά στον Έβρο: Βρέθηκαν άλλες δύο σοροί σε Λευκίμμη και Σουφλί

Φωτιά στον Έβρο: Βρέθηκαν άλλες δύο σοροί σε Λευκίμμη και Σουφλί

Στους 20 οι μετανάστες που εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι στην περιοχή - Άλλος ένας φέρεται να έχασε τη ζωή του από παθολογικά αίτια

fotia_ellada_1
Στις 20 έφτασαν οι απανθρακωμένες σοροί μεταναστών που έχουν εντοπιστεί στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τις αστυνομικές αρχές στην πυρκαγιά που μαίνεται για 6η ημέρα. Παράλληλα, εντοπίστηκε άλλη μια σορός σε κατάσταση αποσύνθεσης στο Σουφλί.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, απανθρακωμένο πτώμα άνδρα περισυλλέχθηκε από πυροσβεστικούς υπαλλήλους, χθες το μεσημέρι, σε δασικό δρόμο κοντά στις κεραίες της Λευκίμμης προς την Αγία Παρασκευή, στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς - Λευκίμμης - Σουφλίου. 


Παράλληλα, σορός άνδρα εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή της Ταύρης Σουφλίου από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας πρόκειται για άνδρα αγνώστων στοιχείων ταυτότητας, πιθανόν μετανάστη που εισήλθε παράνομα στη χώρα και το σημείο στο οποίο ανευρέθη είναι της έκτασης που έχει πληγεί από την πυρκαγιά. Ο καθηγητής ιατροδικαστικής Παύλος Παυλίδης ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η σορός ήταν σε προχωρημένη σήψη, ο θάνατος αποδίδεται σε παθολογικά αίτια και προήλθε πιθανόν από θερμοπληξία και αφυδάτωση και προσδιορίζεται χρονικά πριν από 10-15 ημέρες.

Θυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες, είχαν βρεθεί οι απανθρακωμένες σοροί 18 μεταναστών (μεταξύ τους δύο παιδιά) στον Άβαντα και μιας στη Λευκίμμη. Έτσι, το σύνολο των μεταναστών που έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους από τις φωτίες στην περιοχή, φτάνουν τους 20.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Σορός άνδρα περισυλλέχθηκε από Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους, χθες το μεσημέρι, σε δασικό δρόμο πλησίον των κεραιών της Λευκίμης, προς την Αγία Παρασκευή, στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Για το ανωτέρω περιστατικό, διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Υπενθυμίζουμε ότι, για τη διευκόλυνση της όλης διαδικασίας αναγνώρισης των θυμάτων της δασικής πυρκαγιάς που έλαβε χώρα την 21 Αυγούστου 2023 στην ευρύτερη περιοχή της κοινότητας Άβαντα της Π.Ε. Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχουν εκδοθεί κατευθυντήριες Οδηγίες Λειτουργίας της Ελληνικής Ομάδας Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών (D.V.I) από τις 23 Αυγούστου 2023.

H Eλληνική Oμάδα (D.V.I), έχει αναλάβει το ανθρωπιστικό έργο της αναγνώρισης των θυμάτων της εν θέματι καταστροφής, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης, την Γενική Γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.



Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης στους «Times of India»: Ελλάδα και Ινδία έχουν φιλία άνω των 2.500 ετών που γίνεται ισχυρότερη

Συγκλονίζει κάτοικος Μενιδίου - «Έχτιζα το σπίτι μου 30 χρόνια, τώρα πού να πάω;»

Χαμός μετά την επιστροφή του Τραμπ στο «X» με τη φωτογραφία σύλληψης - «Next level» λέει ο Μασκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης