Φωτιές: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο - Ο χάρτης με τις 12 περιοχές

Φωτιές: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο - Ο χάρτης με τις 12 περιοχές

Σε πολλές της χώρας προβλέπεται αύριο πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς (κατηγορία κινδύνου 3) - Δείτε τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας

pirosvestiko
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει σε αρκετές περιοχές αύριο, όπως προκύπτει από τον χάρτη επικινδυνότητας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

PIRKAGIA-XARTIS-cv


Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για τις εξής περιοχές:

Κλείσιμο
📍 #Αττική & #Kύθηρα
📍#Εύβοια & περιοχές #Βοιωτίας #Κορινθίας #Λακωνίας #Έβρου
📍#Κρήτη #Κυκλάδες #Κάρπαθο #Κάσο & νησιά βορειοανατολικού #Αιγαίου



Έκκληση στους πολίτες και επισκέπτες της Κρήτης να είναι προσεχτικοί και να μην χρησιμοποιούν σε καμία περίπτωση, φωτιά στην ύπαιθρο απευθύνει ο Διοικητής Π.Υ Κρήτης Γιώργος Τσικαλάς, ο οποίος στο μήνυμά του αναφέρει ότι και κατά την αυριανή μέρα 9-8-2023 σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κίνδυνου πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη ΓΓΠΠ θα είναι 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς).



«Παρακαλούνται όσοι ζούνε μόνιμα ή επισκέπτονται την Κρήτη, να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί και να μη χρησιμοποιούν φωτιά στην ύπαιθρο για κανένα λόγο» αναφέρει ο κ. Τσικαλάς προσθέτοντας ότι «η απροσεξία, η αμέλεια, μια στιγμή αστόχαστης ενέργειας, αρκούν για να ξεκινήσει μια πυρκαγιά».



Επίσης, γνωστοποιήθηκε ότι ισχύει η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δασικά οικοσυστήματα υψηλής προστασίας που βρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών (ευπαθείς περιοχές). Για κάθε περιφερειακή ενότητα έχουν, μάλιστα, εκδοθεί αποφάσεις των τοπικών αντιπεριφερειαρχών που καθορίζουν τι ισχύει και σε ποιες περιοχές.

Ειδήσεις σήμερα:

Με πολλές μαχαιριές δολοφονήθηκε ο 22χρονος οπαδός της ΑΕΚ στα επεισόδια από Κροάτες χούλιγκαν

Σοκαριστικά βίντεο από την «επιδρομή» των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια - 8 τραυματίες, 96 συλλήψεις

Νέα Φιλαδέλφεια: Στο νοσοκομείο με συμπτώματα εμφράγματος η μητέρα του 29χρονου Μιχάλη που δολοφονήθηκε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης