Μιχαηλίδου: Εργαζόμαστε πυρετωδώς για να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς κενά σε εκπαιδευτικούς

Μιχαηλίδου: Εργαζόμαστε πυρετωδώς για να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς κενά σε εκπαιδευτικούς

«Φέτος με το πρώτο χτύπημα του σχολικού κουδουνιού οι μαθητές θα έχουν στα χέρια τους τα σχολικά βιβλία», σύμφωνα με την υφυπουργός Παιδείας

domanaa
Η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε στο MEGA για την προσπάθεια του υπουργείου να καλύψει τα εκπαιδευτικά κενά στις σχολικές μονάδες, τονίζοντας πως στόχος είναι να αυξηθούν οι προσλήψεις μόνιμων καθηγητών.

Η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι μέχρι και σήμερα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι πολυδιασπασμένοι, καθώς οι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμού υπάγονται στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ οι δημόσιοι βρεφονηπιακοί σταθμοί στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ενιαία πολιτική για την προσχολική εκπαίδευση», δήλωσε.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cucp3jnsxys9)

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κα Μιχαηλίδου, το υπουργείο Παιδείας τριπλασιάζει τις θέσεις του προγράμματος που αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, με στόχο την ενίσχυση της θέσης της μητέρας στην αγορά εργασίας, αλλά και την ένταξη του παιδιού σε ένα οργανωμένο περιβάλλον.

«Εργαζόμαστε πυρετωδώς για να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς κενά σε εκπαιδευτικούς»

Η Δόμνα Μιχαηλήδου ανέφερε πως το υπουργείο Παιδείας εργάζεται πυρετωδώς ώστε να πετύχουν την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στις σχολικές μονάδες.

Ακόμη, ανέφερε πως φέτος με το πρώτο χτύπημα του σχολικού κουδουνιού οι μαθητές θα έχουν στα χέρια τους τα σχολικά βιβλία, καθώς ήδη έχουν παραδοθεί από τα τέλη Ιουνίου τα βιβλία στα δημοτικά σχολεία, από τις αρχές Ιουλίου στα Λύκεια και αυτή την περίοδο δρομολογείται η παράδοση των βιβλίων στα Γυμνάσια.

«Χρειάζεται να δούμε τώρα με την αξιολόγηση να ολοκληρωθούν κάποια στάδια ώστε στην αρχή του χρόνου στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας να ξεκινήσουμε με όλους τους καθηγητές μας. Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να δούμε τις θέσεις, ποιοι θα συνταξιοδοτηθούν λίγο νωρίτερα, να δούμε τα κενά και να στείλουμε αναπληρωτές. Δέσμευσή μας είναι να γίνονται όσο λιγότεροι οι αναπληρωτές και τα σχολεία μας να έχουν μόνιμους καθηγητές», δήλωσε.

Κλείσιμο
Ακόμη, ανέφερε πως το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης εξετάζουν το ενδεχόμενο να βοηθήσουν τα νοικοκυριά σχετικά με το κόστος των σχολικών ειδών.

Όσον αφορά την ανακοίνωση των βάσεων των Πανελλήνιων Εξετάσεων σήμερα η Δόμνα Μιχαηλίδου συνεχάρη τους μαθητές για τη μεγάλη τους προσπάθεια και τόνισε πως το σχολείο δεν είναι μόνο οι Πανελλήνιες, αλλά μία διαδικασία στην οποία τα παιδιά μαθαίνουν να σκέφτονται.

«Το πανεπιστήμιο είναι οι σπουδές, αλλά είναι και οι παρέες, είναι οι νέοι φίλοι απ’ όλη την Ελλάδα, είναι τα ταξίδια στους τόπους των φίλων μας, είναι το διάβασμα, οι γνώσεις, είναι τα πάντα γύρω από αυτό. Εύχομαι να το χαρούν και να το γευτούν», είπε η υφυπουργός Παιδείας στους μελλοντικούς φοιτητές.

Ειδήσεις σήμερα:

Σινέντ Ο' Κόνορ: Η τραγική ηρωίδα της σύγχρονης μουσικής που έφυγε στα 56 της


Βίντεο: Ράγισαν καρδιές στην τελετή στο Πεντάγωνο προς τιμήν των δύο πιλότων του Canadair

Κορίτσι στην Αριζόνα που χάθηκε το 2019 βρέθηκε το 2023: «Θαύματα γίνονται», είπε η μητέρα της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης