Λάρισα: Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο

Λάρισα: Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο

Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος - Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για ανθρωποκτονία από αμέλεια

larisa_autokinito
Ελεύθερος αφέθηκε μετά την παρουσία του στον εισαγγελέα ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Λάρισα. 

Ο δικηγόρος του ανακοίνωσε ότι διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για ανθρωποκτονία από αμέλεια.  Δεν του απαγγέλθηκε κατηγορία καθώς εκκρεμεί η ιατροδικαστική εξέταση.

«Πρώτον ο εντολέας μου είναι συντετριμμένος και εκφράζει τη βαθύτατη του θλίψη. Δεύτερον όπως ενημερωθήκαμε από τον κύριο εισαγγελέα διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση. Ήδη ο εντολέας μου είναι ελεύθερος» είπε ο δικηγόρος του αστυνομικού, κ. Δημοσθένης Γούλας, σύμφωνα με το onlarissa.gr, αρνούμενος να πει περισσότερα επί της δικογραφίας. 

Δημοσθένης Γούλας: Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση - Αφαίθηκε ελεύθερος ο αστυνομικός



Υπό έρευνα οι συνθήκες

Σύμφωνα με την εκδοχή της ΕΛ.Α.Σ, ο 20χρονος κινούνταν στην εθνική οδό (ΠΑΘΕ) και στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη οδηγώντας ένα αγροτικό αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή από την Αθήνα.

Έτσι, ξεκίνησε η καταδίωξη με τον 20χρονο να κάνει αναστροφή στον κόμβο της Νίκαιας και να κατευθυνθεί στο ρεύμα της ΠΑΘΕ προς Αθήνα. Στον κόμβο του Κιλελέρ κατευθύνθηκε στον παράδρομο και μέσω του νέου περιβολιού έφτασε στο Μοσχοχώρι του Δήμου Κιλελέρ. Εκεί φαίνεται πως έχασε τον έλεγχο, εκτράπηκε της πορείας του και έτσι το αγροτικό κατέληξε σε αυλή σπιτιού.

Ο 20χρονος προσπάθησε να διαφύγει πεζός με τον 45χρονο αστυνομικό να τον ακολουθεί στην αυλή της μονοκατοικίας και στην προσπάθεια να περάσει τον φράκτη του μπαχτσέ, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί, ο 45χρονος πυροβόλησε τον εικοσάχρονο, μία φορά, τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Κάτω από συνθήκες που ερευνούν οι διωκτικές αρχές, ο 20χρονος, που ήταν άοπλος, ενώ προσπαθούσε πεζός να διαφύγει τη σύλληψη από απόσταση μεγαλύτερη του ενάμιση μέτρου, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή, από τον αστυνομικό που τον καταδίωκε δέχτηκε μια σφαίρα από την αριστερή πλευρά του σώματος κάτω από την μασχάλη, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένα διαμπερές θανατηφόρο τραύμα.

Κλείσιμο
Λίγο μετά τον πυροβολισμό, κάτοικοι του χωριού ακούγοντας τις φωνές έσπευσαν να συνδράμουν. Ωστόσο ο 20χρονος έχασε τη ζωή του ενδεχομένως από αιμορραγία και προτού προλάβουν διασώστες του ΕΚΑΒ να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Το απόγευμα η ιατροδικαστική έκθεση

Κατά την πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή, ο εικοσάχρονος φέρεται να έχει βληθεί με μία βολή, καθώς η σφαίρα φαίνεται να έχει πύλη εισόδου από την αριστερή πλευρά κάτω από την μασχάλη και πύλη εξόδου από την δεξιά πλευρά με κατεύθυνση προς τα κάτω.

Ωστόσο, όλα θα αποσαφηνισθούν κατά την ιατροδικαστική εξέταση που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να γίνει σήμερα το απόγευμα.

Στον τόπο του εγκλήματος τος βρέθηκαν χθες νωρίς το μεσημέρι, τόσο διευθύνων της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας Απ. Τζαμαλής όσο και ο ιατροδικαστής Λάρισας Χρ. Κραβαρίτης, αλλά και στελέχη της Τοπικής ΕΛ.ΑΣ. και του Τμήματος Εγκληματολογικών ερευνών. Αργά χθες το βράδυ, Ο 45χρονος αστυνομικός και με την ολοκλήρωση της απολογίας του, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που ερευνά την υπόθεση, συνελήφθη κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία.









Ειδήσεις σήμερα

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για τη μάνα στον Κολωνό: Οι εκβιασμοί της για λεφτά οδήγησαν τη 12χρονη σε εκπόρνευση

Η ζωή των κομμουνιστών στο Μπούλκες της Γιουγκοσλαβίας από το 1945 ως το 1949

Αυτό είναι το νέο θανατηφόρο «challenge» στο TikTok - Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη θάλασσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης