Αδιανόητη κτηνωδία στα Φιλιατρά με θύμα εναν σκύλο. Άνδρας κρέμασε το δύστυχο ζώο σε ενα δέντρο και αφού το έδερνε ακόμα και μετά τον θάνατό του, στη συνέχεια έβαλε λαϊκή μουσική και χορευε ημίγυμνος σαν κανίβαλος, γύρω απο το άψυχο σώμα του βασανισμένου τετραπόδου.
Το βίντεο που φέρνει στη δημοσιοτητα το protothema.gr και αποτυπώνουν τη φρικαλεοτητα σε βάρος του ζώου, που σημειώθηκε στις 6 το απόγευμα της 1ης Μαΐου, τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος κάλεσε και περιπολικό. Αστυνομικοι του Α.Τ. Φιλιατρών που έσπευσαν στο σημείο είδαν το υλικό, πλην όμως δεν κατάφεραν να βρουν τον άνδρα, ο οποίος ειχε προλάβει να εξαφανιστεί!
Εκτός απο την Αστυνομία, ειδοποιήθηκαν και φιλοζωικές οργανώσεις, σχηματίστηκε δικογραφία και ο φάκελος με την κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα και το οπτικό υλικό διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα.
Λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ο ιδιοκτήτης του ζώου, εχει κληθει αύριο συνοδευόμενος απο τον δικηγόρο του να δώσει ανωμοτί κατάθεση και στη συνέχεια, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την εξέλιξη της ζοφερής αυτής ιστορίας.
Η δικηγόρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Εταιρείας κυρία Έλενα Αρβανίτη τονίζει στο protothema.gr πως: «Αποβλέποντας στην παραδειγματική τιμωρία και στην παραπομπή για κακούργημα του αυτουργού της ειδεχθούς θανάτωσης ζώου συντροφιάς στα Φιλιατρά, η Π.Φ.Π.Ο και ο φιλοζωικός σύλλογος Καλαμάτας, δήλωσαν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας».
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.