Αργυρούπολη - Κάθειρξη 10 ετών στον νταή για τον άγριο ξυλοδαρμό της συντρόφου του

Αργυρούπολη - Κάθειρξη 10 ετών στον νταή για τον άγριο ξυλοδαρμό της συντρόφου του

«Τη χαστούκισα τρεις φορές» είπε στην απολογία του - Ο εισαγγελέας της έδρας αμφισβήτησε την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που απέδιδε στον δράστη σοβαρή ψυχοπαθολογία

ntais_argiroupoli_xr
Την τελική απόφασή του για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού της 41χρονης γυναίκας πριν από περίπου 14 μήνες στην Αργυρούπολη από τον …νταή σύντροφό της, ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Στον 47χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος είχε διακρίσεις στο άθλημα του τζούντο, επιβλήθηκε κάθειρξη 10 ετών χωρίς αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Ωστόσο, το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Υπενθυμίζεται πως, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της η άτυχη γυναίκα, χρειάστηκε να παραμείνει για δυο περίπου μήνες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ ακόμη και σήμερα νοσηλεύεται σε κέντρο αποκατάστασης. Η ιατροδικαστική έκθεση που αναγνώστηκε στο δικαστήριο περιγράφει πληθώρα εσωτερικών καταγμάτων σε όλο το σώμα του θύματος, ακόμη και αιμάτωμα στο κεφάλι.

Παρ’ όλα αυτά, κατά την απολογία του σήμερα στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως χαστούκισε τρεις φορές την σύντροφό του, επειδή εκείνη του είχε πει ότι υπήρχε άλλο πρόσωπο στη ζωή της. Προκειμένου μάλιστα να δικαιολογήσει την εξαφάνισή του αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό της άτυχης γυναίκας, υποστήριξε πως ήταν μια κατάσταση που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί.

Μεταξύ άλλων στην απολογία του στο δικαστήριο ο 47χρονος ζήτησε συγνώμη από την 41χρονη και την οικογένειά της και της ευχήθηκε να γίνει γρήγορα καλά.

«Το απόγευμα ξεκίνησα μόνος μου πάλι να πίνω ρακί μέχρι τα ξημερώματα και κάποια στιγμή έκανα και χάσις. Εκείνη ήταν στο κρεβάτι όταν πήγα να ξαπλώσω. Τότε γύρισε και μου είπε: “θέλω να σου πω και κάτι άλλο ακόμη”. Μου έλεγε ότι είχε κάτι με έναν Αλβανό από τη λαϊκή. Γύρισα κατά πάνω της, σηκώθηκα όρθιος και τη χαστούκισα τρεις φορές. Ξαναγύρισα και την είδα γυρισμένη στο πλάι και έπαθα σοκ. Στην αρχή νόμιζα ότι το έκανε έτσι. Φώναζα το όνομά της αλλά δεν ανταποκρίνονταν. Δεν είδα αίμα. Πήρα το 166 αλλά βγήκε τηλεφωνητής και το έκλεισα. Μετά πήρα την αδελφή μου να ειδοποιήσει ασθενοφόρο», υποστήριξε ο κατηγορούμενος λέγοντας πως έχει διαγνωστεί με ψυχιατρική νόσο και πως μετά την προφυλάκισή του λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Κλείσιμο
Αγορεύοντας πάντως στο δικαστήριο, ο εισαγγελέας της έδρας αμφισβήτησε την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που απέδιδε στον δράστη σοβαρή ψυχοπαθολογία, σημειώνοντας πως ο 47χρονος «χτύπησε το θύμα του με τεράστια δύναμη!».

Μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας ανέφερε στην αγόρευσή του για τον κατηγορούμενο: «Αυτός ο άνθρωπος ξέρει τι δύναμη έχουν τα χέρια του, δεν άπλωσε για πρώτη φορά το χέρι του. Χτύπησε ανελέητα! Ανελέητα! Δεν άφησε σημείο του σώματος της χωρίς να το χτυπήσει! Είχε μάθει να εξουδετερώνει τον αντίπαλο! Τα χτυπήματα αυτά δεν έγιναν με τρία χαστούκια».


Ειδήσεις σήμερα:

Οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες που συνελήφθησαν από την ΕΥΠ - Δείτε φωτογραφίες

Γιάννης Ραγκούσης: 2.200 ευρώ τη βραδιά νοικιάζει τη βίλα του «Full moon» στην Πάρο

Τέμπη: Εξιτήριο για τον νεαρό που ήταν στο κυλικείο τη στιγμή της φονικής σύγκρουσης - «Βγήκε από μία τρύπα» λέει ο πατέρας του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης