Κληρονομιά Τράγκα: Ο γιος Γιάννης τα έβαλε με τη χήρα για τα ακίνητα
tragkaioi

Κληρονομιά Τράγκα: Ο γιος Γιάννης τα έβαλε με τη χήρα για τα ακίνητα

«Υπάρχουν σπίτια; Δεν ξέρω τίποτε» λέει η Μαρία Καρρά - Σε νέα φάση η υπόθεση της κληρονομιάς - Ο μεγάλος γιος τσακώνεται με την τελευταία σύζυγο του πατέρα του

Απασφάλισε όπως όλα δείχνουν ο Γιάννης Τράγκας, ο οποίος βρίσκεται απέναντι από τη Μαρία Καρρά, την οποία «κυνηγάει» τους τελευταίους μήνες προκειμένου να μάθει τι απέγινε η περιουσία του πατέρα του. Η τελευταία μάλιστα δήλωσε στους δύο πραγματογνώμονες που όρισε το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου για την απογραφή της περιουσίας του εκλιπόντος συζύγου της: «Υπάρχουν σπίτια; Δεν ξέρω τίποτα».

Να σημειωθεί ότι ο μικρότερος γιος του δημοσιογράφου-εκδότη, Φρέντι Τράγκας, αποποιήθηκε την κληρονομιά που άφησε πίσω του, αφήνοντας στο παιχνίδι τον ετεροθαλή αδελφό του και τη χήρα του, οι οποίοι στην αρχή αυτού του θρίλερ πορεύτηκαν μαζί. Στην πορεία ο Γιάννης Τράγκας φέρεται να απηύδησε με τις συνεχείς αναβολές και κωλυσιεργίες της Μαρίας Καρρά, η οποία ανέβαλλε συνεχώς καθορισμένες συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις. Από τον περασμένο Ιούνιο σταμάτησε οποιαδήποτε προσωπική επικοινωνία ανάμεσά τους.

Πλέον οι δύο πλευρές επικοινωνούν μέσω των δικηγορικών γραφείων που τους εκπροσωπούν, ειδικά από τη στιγμή που ο Γιάννης Τράγκας φέρεται να έγινε αποδέκτης πληροφοριών για τα ακίνητα που είχε αγοράσει ο πατέρας του στις ΗΠΑ.


Σύμφωνα με αυτές, οι εταιρείες στις οποίες ανήκαν τα ακίνητα φέρεται να έκλεισαν, κάτι που σημαίνει ότι τα σπίτια είτε πουλήθηκαν, είτε μεταβιβάστηκαν σε άλλες εταιρείες.

Μάλιστα, για να μπορέσει να βρει μια άκρη απευθύνθηκε σε δικηγορικό γραφείο στις ΗΠΑ, που ανέλαβε να ερευνήσει εκ μέρους του τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις στις οποίες ανήκαν τα ακίνητα. Σύμφωνα με όλα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Γιώργος Τράγκας είχε αποκτήσει με τα χρόνια μια ιδιαίτερη σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά τόσο με την Ανατολική Ακτή όσο και με τη... Νεβάδα.

Φέρεται να του ανήκε ένα διαμέρισμα στο Λας Βέγκας μέσω μιας εταιρείας που σύστησε στη Νεβάδα, αλλά και άλλα δύο ακόμα στις ΗΠΑ. Το ένα βρίσκεται στο Μαϊάμι, σε συγκρότημα κατοικιών, και το δεύτερο στην περίφημη 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, στον πύργο Olympic Tower, στην καρδιά του Μανχάταν. Σε αυτά, σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν στη συνέχεια, ήρθαν να προστεθούν ένα διαμέρισμα στην Ουάσινγκτον και μία κατοικία στο Μπέβερλι Χιλς.

Ο Γιάννης Τράγκας προσπαθεί εδώ και έξι μήνες να ακολουθήσει τον μίτο της Αριάδνης γύρω από την κληρονομιά και την περιουσία που άφησε ο πατέρας του, ειδικά από τη στιγμή που ήρθε σε ρήξη με την τελευταία του σύζυγο. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε να πουλήσει τη βίλα που του είχε μεταβιβάσει ο αείμνηστος δημοσιογράφος-εκδότης στον Αγιο Λάζαρο της Μυκόνου, στον επιχειρηματία Ιωάννη Τσουκαρίδη, με τίμημα που άγγιξε το 1.000.000 ευρώ, αφού η δικηγορική εταιρεία που ανέλαβε να ανακαλύψει τι απέγιναν οι επιχειρήσεις και τα ακίνητα του Γιώργου Τράγκα, απαιτούσε μια γενναία προκαταβολή δεκάδων χιλιάδων δολαρίων.

Η έκθεση για τα «χρυσά ακίνητα»

Σύμφωνα με πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του Γιάννη Τράγκα, η έρευνα των Αμερικανών ολοκληρώθηκε αυτή την εβδομάδα και η έκθεση που συντάσσεται θα παραδοθεί τις επόμενες ημέρες στο δικηγορικό γραφείο του Νίκου Αγαπηνού που τον εκπροσωπεί.

Από τη στιγμή που θα τη λάβει στα χέρια του, θα μελετηθεί ενδελεχώς και θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις του υιού Τράγκα σε αυτό το κληρονομικό θρίλερ που διαρκεί έναν και πλέον χρόνο. Τότε αναμένεται να αποσαφηνιστεί και το μυστήριο γύρω από τις εταιρείες στις οποίες ανήκαν τα ακίνητα του Γιώργου Τράγκα στην Αμερική, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, έκλεισαν σχεδόν όλες σταδιακά. Για να μπορέσει να βγάλει άκρη με την περιουσία του πατέρα του ο Γιάννης Τράγκας, έπρεπε η τελευταία σύζυγός του, Μαρία Καρρά, να μην υπογράψει συγκεκριμένο συμβολαιογραφικό έγγραφο το οποίο θα ακολουθούνταν από πράξη διαχωρισμού της περιουσίας στο Μονακό, που όπως φαίνεται όμως έπραξε.


Με την πράξη αυτή ο Γιάννης Τράγκας θα μπορούσε να ελέγξει την περιουσία του πατέρα του στο σύνολό της, ο οποίος μεταξύ άλλων τού άφησε στη διαθήκη του την εντυπωσιακή κατοικία στο Παρίσι και το 50% από το διαμέρισμα στον πύργο Olympic Tower του Μανχάταν. Οι τελευταίες πληροφορίες επιμένουν ότι έπειτα από έρευνες μηνών, όλες σχεδόν οι εταιρείες στις οποίες υπάγονταν τα ακίνητα του Γιώργου Τράγκα στις ΗΠΑ φέρεται να έχουν κλείσει και αυτό θα αναφέρεται στην έκθεση με τα αποτελέσματα της έρευνας.

Αυτό σημαίνει ότι τα ακίνητα σε Μαϊάμι, Λας Βέγκας, Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον και Μπέβερλι Χιλς πουλήθηκαν, είτε υπάγονται πλέον σε νέες εταιρείες. Την ίδια στιγμή η απογραφή της κληρονομιάς προχωράει με συνεχείς δυσκολίες, αφού οι δύο πραγματογνώμονες που όρισε το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου συναντούν συνεχώς κωλύματα, όταν επικοινωνούν με τη Μαρία Καρρά.

«Δεν ξέρω τίποτε»

Η εξαφανισμένη Μαρία Καρρά, που έλυσε τη σιωπή της τον περασμένο Δεκέμβριο με συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα δηλώνοντας ότι στοχοποιήθηκε και κανιβαλίστηκε με την υπόθεση της κληρονομιάς, υπερασπίστηκε τις θέσεις της, δεν έκανε καμία αναφορά στους γιους του αποθανόντος και έκανε ειδική αναφορά στη χειρόγραφη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα. Δεν απάντησε όμως γιατί ενώ γνώριζε την ύπαρξη της διαθήκης την οποία η ίδια φέρεται να είχε καταθέσει σε συμβολαιογράφο του Μονακό, δεν ενημέρωσε τους Γιάννη και Φρέντι Τράγκα για τη χειρόγραφη τελευταία επιθυμία του πατέρα τους.


Απαντήσεις επί της ουσίας δεν έδωσε η τελευταία σύζυγος του Γιώργου Τράγκα, η οποία μπορεί, όπως δήλωσε, να ζήτησε απογραφή της περιουσίας, αλλά η εν γένει στάση της στα αιτήματα των δύο διορισμένων ειδικών σε συγκεκριμένα ερωτήματα είναι «δεν είδα, δεν ξέρω». «Υπάρχουν χρήματα; Δεν ξέρω τίποτε», «Υπάρχουν εταιρείες στην Αμερική; Από εσάς το μαθαίνω», «Υπάρχει κατοικία στο Μαϊάμι; Δεν το γνωρίζω».

Αυτές φέρεται να είναι οι απαντήσεις της στους δύο πραγματογνώμονες (εκτιμητής ακινήτων και μηχανικός του ΕΜΠ) που έχει ορίσει το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου για την απογραφή της κληρονομιάς του ανθρώπου που έστησε μια real estate αυτοκρατορία. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Θεόδωρο Μαντά, η πελάτισσά του αναμένει την ολοκλήρωση της απογραφής και τα αποτελέσματά της για να δει τι θα πράξει στη συνέχεια. Μόνο που πλέον έχει απέναντί της τον μεγάλο γιο του αείμνηστου συζύγου της και αυτό όπως υποστηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά την υπόθεση, είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη.

Το χρονικό της ρήξης

Οταν δημοσιοποιήθηκαν τα δεκαεπτά ακίνητα που ανήκαν στον Γιώργο Τράγκα, οι λογαριασμοί εκατομμυρίων ευρώ και οι ράβδοι χρυσού που ανακαλύφθηκαν στο Μονακό, είχε ήδη αρχίσει το μπρα ντε φερ των τριών κληρονόμων. Αρχικά υπήρξε μια άτυπη «συμμαχία» ανάμεσα στον Γιάννη Τράγκα και τη Μαρία Καρρά, οι οποίοι είχαν επιλέξει το νομικό γραφείο του Νίκου Αγαπηνού για να τους εκπροσωπεί. Απέναντί τους είχαν τον Φρέντι Τράγκα, ο οποίος τελικά αποποιήθηκε την κληρονομιά του πατέρα του σε Ελλάδα και εξωτερικό, αφήνοντας μόνους τους άλλους δύο διεκδικητές.

Μόνο που σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν και εξακολουθούν να διαρρέουν, η στάση της Μαρίας Καρρά φέρεται να οδήγησε την κατάσταση σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή.Ο Γιάννης Τράγκας έκανε υπομονή, πιστεύοντας ότι τελικά θα βρεθεί η χρυσή τομή, ακόμη και όταν έγινε γνωστό ότι υπήρχε τελικά χειρόγραφη διαθήκη του πατέρα του, την ύπαρξη της οποίας γνώριζε η Μαρία Καρρά.


Φέρεται όμως να επέλεξε να μην την αναφέρει από τον Ιανουάριο του 2021 όταν άρχισαν οι διαβουλεύσεις για το μοίρασμα της περιουσίας του εκλιπόντος.
Χρειάστηκε ένα ταξίδι του Θέμη Σοφού στο Μονακό για να αποκαλυφθεί η ιδιόχειρη διαθήκη και να παραδεχτεί τελικά η χήρα του την ύπαρξή της, κάτι που προκάλεσε ένταση και αναστάτωση.

Ο Γιάννης Τράγκας άρχισε σταδιακά να αποστασιοποιείται από την τελευταία σύζυγο του πατέρα του, η οποία ανέβαλλε συνεχώς προκαθορισμένα ραντεβού και τηλεδιασκέψεις, με διάφορες προφάσεις, στους μήνες που ακολούθησαν. Στις αρχές του καλοκαιριού επήλθε η οριστική ρήξη και ο μεγάλος γιος του εκλιπόντος αποφάσισε να κάνει ό,τι μπορεί για να μάθει επιτέλους τι συμβαίνει τόσο καιρό με την περιουσία του πατέρα του στην Αμερική, αφού η Μαρία Καρρά φέρεται να μην τον βοήθησε καθόλου.

Στην Ευρώπη οι λογαριασμοί και οι θυρίδες παραμένουν «παγωμένα» από τις τράπεζες μέχρι να γίνει η αποδοχή της κληρονομιάς, που θα επιτρέψει στον Γιάννη να αποκτήσει το διαμέρισμα της Βικτόρ Ουγκό στο Παρίσι το οποίο του άφησε ο πατέρας του. Εκτοτε οι δύο πλευρές επικοινωνούν μέσω των δικηγόρων τους έχοντας κόψει κάθε επαφή σε αυτό το ενδοοικογενειακό θρίλερ της τεράστιας κληρονομιάς που άφησε ο Γιώργος Τράγκας και η οποία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης