Ο γιος του Τράγκα πούλησε 1.000.000 ευρώ τη βίλα στη Μύκονο

Ο γιος του Τράγκα πούλησε 1.000.000 ευρώ τη βίλα στη Μύκονο

Ο επιχειρηματίας Ιωάννης Τσουκαρίδης είναι ο νέος ιδιοκτήτης - Και οι κατοικίες στην Αμερική φέρεται να πουλήθηκαν από τη Μαρία Καρρά, καθώς έχουν κλείσει σχεδόν όλες οι εταιρείες στις οποίες ανήκαν τα ακίνητα

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
tragkas_spiti_mykonos_2xr
Με συνοπτικές διαδικασίες ο μεγάλος γιος του Γιώργου Τράγκα, Γιάννης, πούλησε πριν από δύο μήνες τη βίλα στον Αγιο Λάζαρο της Μυκόνου, την οποία του είχε μεταβιβάσει όσο ήταν εν ζωή ο πατέρας του. Το ακίνητο που μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν νοικιαζόταν μέσω της πλατφόρμας Airbnb αποσύρθηκε από αυτήν και πριν από λίγες εβδομάδες άλλαξε χέρια.

Αγοραστής του είναι ο κ. Ιωάννης Τσουκαρίδης, πρώην ιδιοκτήτης της εταιρείας Paperpack, ο οποίος είχε ήδη χτίσει μια βίλα σε απόσταση αναπνοής από αυτήν του Γιώργου Τράγκα, με τα δύο σπίτια να τα χωρίζει ένας μαντρότοιχος. Σύμφωνα με πληροφορίες, για να την αποκτήσει ο επιχειρηματίας κατέβαλε τίμημα που άγγιξε το 1 εκατ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη κίνηση ήταν επιβεβλημένη για τον γιο του αείμνηστου δημοσιογράφου-εκδότη, μια και τα έξοδα για να προσλάβει δικηγόρους από την Αμερική, προκειμένου να βρει μια άκρη με τα δεκάδες ακίνητα του πατέρα του, ήταν υπέρογκα, σύμφωνα πάντα με το στενό περιβάλλον του.

Μάλιστα αναγκάστηκε να προβεί σε αυτήν από τη στιγμή που η τελευταία σύζυγος του αείμνηστου Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά, φέρεται να μην υπέγραψε συγκεκριμένο συμβολαιογραφικό έγγραφο που θα ακολουθούνταν από πράξη διαχωρισμού της περιουσίας στο Μονακό.

tragkas_spiti_mykonos_in__2_
Με την οποία, σημειωτέον, ο Γιάννης Τράγκας θα μπορούσε να ελέγξει την περιουσία του πατέρα του στο σύνολό της, μια και, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τη διαθήκη του, του άφησε την εντυπωσιακή κατοικία που είχε στο Παρίσι και το 50% του διαμερίσματος που βρίσκεται στο Olympic Tower του Μανχάταν.

Κλείσιμο
Οι τελευταίες πληροφορίες επιμένουν ότι έπειτα από έρευνες μηνών, όλες σχεδόν οι εταιρείες στις οποίες ανήκαν τα ακίνητα του Γιώργου Τράγκα στις ΗΠΑ φέρεται να έχουν κλείσει. Κάτι που σημαίνει ότι είτε τα ακίνητα σε Μαϊάμι, Λας Βέγκας, Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον και Μπέβερλι Χιλς πουλήθηκαν, είτε ότι ανηκουν πλέον σε νέες εταιρείες.

Η βίλα των 200 τ.μ.

Μέχρι και φέτος το καλοκαίρι η εντυπωσιακή βίλα των 200 τ.μ. στον Αγιο Λάζαρο νοικιαζόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν από τον μεγάλο γιο του Γιώργου Τράγκα μέσα από την πλατφόρμα Airbnb, στην οποία πλέον δεν υπάγεται. Πρόκειται για μια οικία που προσφέρει στον ιδιοκτήτη της όλες τις ανέσεις και η οποία έχει μεγάλο αβαντάζ την εκπληκτική της θέα, αφού βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον κόλπο της Ψαρούς, σε μια περιοχή όπου η αξία των ακινήτων αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο.

Η εν λόγω βίλα απέφερε στον Γιάννη Τράγκα κάθε χρόνο ένα σταθερό εισόδημα, το οποίο από το τέλος του 2021 έγινε ακόμη πιο απαραίτητο, καθώς έπειτα από τον θάνατο του πατέρα του και τα αποκαλυπτήρια της διαθήκης του ξεκίνησε ένας ενδοοικογενειακός εμφύλιος για τον διαμοιρασμό της περιουσίας του. Και ενώ στην αρχή ο Γιάννης Τράγκας συντάχθηκε με την τελευταία σύζυγο του πατέρα του, Μαρία Καρρά, σε ό,τι αφορούσε την κληρονομιά, χρειάστηκε τελικά να περάσουν αρκετοί μήνες για να διαπιστώσει ότι ουσιαστικά την είχε πάντα απέναντί του.




tragkas_spiti_mykonos_in__3_
Η εντυπωσιακή βίλα των 200 τ.μ. στον Αγιο Λάζαρο νοικιαζόταν καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν από τον μεγάλο γιο του Γιώργου Τράγκα στην πλατφόρμα Airbnb. Δίπλα ακριβώς διακρίνεται η άλλη βίλα την οποία ο δημοσιογράφος-εκδότης μεταβίβασε στη Μαρία Καρρά, την τελευταία γυναίκα της πολυτάραχης ζωής του

Οι συνεχείς αναβολές προγραμματισμένων συναντήσεων με τους δικηγόρους των κληρονόμων, η ιδιόχειρη διαθήκη για την οποία φέρεται να είχε γνώση η Μαρία Καρρά και τα επαναλαμβανόμενα αδιέξοδα δεν ήταν και οι καλύτεροι οιωνοί για την αίσια έκβαση του θρίλερ που εκτυλίχθηκε στη συνέχεια. Ο Γιάννης Τράγκας δεν αποφάσισε ελαφρά τη καρδία να πουλήσει την εντυπωσιακή εξοχική κατοικία που του είχε αφήσει ο πατέρας του, η οποία είναι δίπλα ακριβώς από αυτή που μεταβίβασε στην τελευταία γυναίκα της πολυτάραχης ζωής του. Από τη στιγμή που μαζί με τη Μαρία Καρρά ήταν οι μοναδικοί κληρονόμοι της κινητής και ακίνητης περιουσίας του εκλιπόντος, μια και άλλος γιος του δημοσιογράφου-εκδότη, Φρέντι Τράγκας, αποποιήθηκε ό,τι του αναλογούσε από αυτήν σε Ελλάδα και εξωτερικό, προσπάθησε να βρει την ιδανικότερη λύση.

Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρουν γνώστες της συγκεκριμένης υπόθεσης και νομικοί κύκλοι που ενεπλάκησαν για την επίλυσή της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα η πώληση της βίλας στον Αγιο Λάζαρο της Μυκόνου να είναι για τον πρώτο γιο του Γιώργου Τράγκα μονόδρομος. Ετσι, ο επιχειρηματίας Ιωάννης Τσουκαρίδης, έχοντας αποκομίσει γύρω στα 25 εκατ. ευρώ από την πώληση του 90% της εταιρείας του στο κινέζικο fund Orlando-Equity Holding Limited, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, αποφάσισε να «χτυπήσει» τη συγκεκριμένη κατοικία του Γιάννη Τράγκα στο Νησί των Ανέμων.

Μάλιστα οι δύο πλευρές τα βρήκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα και το τίμημα για το νέο απόκτημα του κ. Τσουκαρίδη ανήλθε στο 1 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει εργασίες ανακαίνισης ώστε το σπίτι να είναι έτοιμο το καλοκαίρι.
tragkas_spiti_mykonos_in__4_
O Γιάννης και ο Φρέντι Τράγκας στην κηδεία του πατέρα τους. Την απόφαση να πουλήσει τη βίλα με την πισίνα στον Αγιο Λάζαρο λέγεται ότι ο Γιάννης την πήρε με σκοπό να μπορέσει να ανταποκριθεί στις πολύ υψηλές αμοιβές των δικηγορικών γραφείων στις ΗΠΑ, προκειμένου να βρεθεί μια άκρη με τα δεκάδες ακίνητα του πατέρα του

Τα ακίνητα στις ΗΠΑ

Αντιθέτως με την Ελλάδα, όπου η περιουσία του Γιώργου Τράγκα και της Μαρίας Καρρά έχει δεσμευτεί από τον περασμένο Απρίλιο με πόρισμα που συνέταξε η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, στις ΗΠΑ τα πράγματα για τους κληρονόμους ήταν πολύ διαφορετικά. Ο εκλιπών είχε πέντε τουλάχιστον ακίνητα σε διάφορες Πολιτείες της Αμερικής, τα οποία ανήκαν σε εταιρείες και διέπονταν από συγκεκριμένο φορολογικό καθεστώς. Εκτός από το διαμέρισμα στο Λας Βέγκας είχε, σύμφωνα πάντα με όσα αποκαλύφθηκαν, μία κατοικία στο Μαϊάμι, άλλη μία στην Ουάσινγκτον, μία στο Μπέβερλι Χιλς, και όπως προαναφέραμε, ένα εντυπωσιακό διαμέρισμα στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από έλεγχο δικηγορικών γραφείων στις ΗΠΑ οι εταιρείες αυτές φέρεται να έχουν κλείσει σχεδόν στο σύνολό τους, κάτι που μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα: είτε ότι τα ακίνητα -με εξαίρεση αυτό της Νέας Υόρκης- πουλήθηκαν από την τελευταία σύζυγο του Γιώργου Τράγκα προκειμένου να εισπράξει ένα εύλογο αντίτιμο κάποιων εκατομμυρίων δολαρίων, είτε ότι μπορεί να ιδρύθηκαν νέες εταιρείες ή εταιρεία για συγκεκριμένους φορολογικούς λόγους του ιδιοκτήτη αυτών των κατοικιών.

Σε ό,τι αφορά το εκπληκτικό διαμέρισμα που βρίσκεται στον ουρανοξύστη Olympic Tower στο Νο 641 της 5ης Λεωφόρου στην καρδιά του Μανχάταν που έχτισε ο Αριστοτέλης Ωνάσης και θεωρείται ακίνητο-φιλέτο, ο Γιώργος Τράγκας στη διαθήκη του το άφηνε εξ ημισείας στη Μαρία Καρρά και τον γιο του Γιάννη. Στον συγκεκριμένο πύργο διατηρούσε διαμέρισμα και η οικογένεια Γκούτσι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω ακίνητο είναι το μόνο από αυτά της Αμερικής που περιλαμβάνεται ονομαστικά στο χειρόγραφο που απηχεί τις τελευταίες επιθυμίες του δημοσιογράφου-εκδότη.

Bρίσκεται στον 28ο όροφο και μια μικρή αλλά ενδελεχής έρευνα στην αγορά του real estate της Νέας Υόρκης είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς ότι ένα διαμέρισμα 120 τ.μ. στον συγκεκριμένο ουρανοξύστη κοστίζει 2.400.000 ευρώ, ενώ αυτό των 166 τ.μ. φτάνει τα 4.040.000 ευρώ! Από τη στιγμή που η Μαρία Καρρά φέρεται, σύμφωνα με νομικούς κύκλους που έχουν ασχοληθεί επισταμένως με την υπόθεση από την πρώτη στιγμή, να μην υπέγραψε συγκεκριμένο συμβολαιογραφικό έγγραφο στο Μονακό όπου κατατέθηκε η ιδιόχειρη διαθήκη του εκλιπόντος, το οποίο θα ακολουθούνταν από πράξη διαχωρισμού της περιουσίας, το όλο θέμα πήρε άλλη τροπή. Κι αυτό γιατί χωρίς τον διαχωρισμό της περιουσίας ο Γιάννης Τράγκας δεν μπορούσε να ελέγξει τα κληροδοτήματα του πατέρα του στο εξωτερικό ώστε να πράξει τα δέοντα.
tragkas_spiti_mykonos_in__1_
O επιχειρηματίας Ιωάννης Τσουκαρίδης, πρώην ισχυρός άνδρας της εταιρείας Paperpack ABEE, την οποία πούλησε σε κινεζικό fund, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέβαλε τίμημα που άγγιξε το 1 εκατ. ευρώ για την απόκτηση της βίλας Τράγκα στη Μύκονο

Τέλος, σύμφωνα με όλα όσα διαρρέονται, η Μαρία Καρρά φέρεται να πούλησε πριν από λίγο καιρό μια Ferrari και μια Bentley που ανήκαν στον πρώην σύζυγό της. Να σημειωθεί ότι στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου η χήρα του Γιώργου Τράγκα «έσπασε» τη σιωπή μηνών παραχωρώντας συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα όπου μίλησε, χωρίς να αναφερθεί επί της ουσίας «στην ταμπακιέρα», όπως συνήθιζε να λέει ο Γιώργος Τράγκας. Υποστήριξε ότι η περιουσία του συζύγου της απέχει πολύ από όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ενώ έκανε λόγο για επικοινωνιακό κανιβαλισμό και στοχοποίησή της. Δεν διέψευσε τα ακίνητα που είχε ο αείμνηστος δημοσιογράφος-εκδότης ανά τον κόσμο, αλλά απέφυγε να κάνει έστω και την παραμικρή αναφορά σε αυτά, ενώ αποκάλυψε ότι υπήρξε απόπειρα απειλής κατά της ζωής της τέσσερις μήνες μετά τον θάνατό του.

Του ανθρώπου που, όπως αποκαλύφθηκε αφού έφυγε από τη ζωή, είχε επενδύσει στο real estate αγοράζοντας ακίνητα-φιλέτα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως το εκπληκτικό διαμέρισμα στο Παρίσι, μια ανάσα από την Αψίδα του Θριάμβου, αλλά και τη βίλα στην Κυανή Ακτή. Ενα σπίτι που λάτρευε, αφού έμενε σε αυτό για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ίσως επειδή η Cote d’Azur με τις δαντελωτές ακτές και το ατέλειωτο πράσινο γεννά την υποψία ότι ίσως ο παράδεισος έχει ένα «παράρτημα» στη Γη. Και ο Γιώργος Τράγκας είχε φροντίσει -μαζί με τη σύζυγό του- να είναι ένας από τους πολύ τυχερούς κατοίκους σε αυτόν τον επί Γης παράδεισο της Γαλλικής Ριβιέρας.

Δείτε βίντεο: Ο γιος του Τράγκα πούλησε 1.000.000 ευρώ τη βίλα στη Μύκονο
Ο γιος του Τράγκα πούλησε 1.000.000 ευρώ τη βίλα στη Μύκονο


*Πηγή βίντεο: mykonoslive.tv

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί ο Τσιτσιπάς «κατέκτησε» μία από τις πιο σημαντικές ήττες της ζωής του

«Μ’ έναν πύραυλο, ένα λεπτό θα πάρει»: Ο Τζόνσον αφηγείται πώς τον απείλησε ο Πούτιν

Θεοδωρικάκος: «Αθλιότητα το δημοσίευμα για την οικογένεια μου, θα προσφύγω δικαστικά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης