Αργυρούπολη: «Μου έλεγαν ότι δεν θα ζήσει» λέει η μητέρα της Όλγας που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύντροφό της

Αργυρούπολη: «Μου έλεγαν ότι δεν θα ζήσει» λέει η μητέρα της Όλγας που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύντροφό της

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να επανέλθει πλήρως. Ακόμα και σήμερα δεν αυτοεξυπηρετείται» λέει ο δικηγόρος της 41χρονης

argiroupoli
Η μητέρα της 41χρονης Όλγας που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύντροφό της τον περασμένο Ιανουάριο μέσα στο διαμέρισμά του στην Αργυρούπολη, μίλησε για τη διαδικασία αποκατάστασης της κόρης της καθώς και τη στιγμή που η 41χρονη κατάφερε για πρώτη φορά από τον περασμένο Γενάρη να σφίξει και πάλι το χέρι των γονιών της.

Αν και έχει χάσει την ομιλία της, η Όλγα, δέκα ολόκληρους μήνες μετά τον βάναυσο ξυλοδαρμό της, με στήριγμα τους γονείς της και την καθοδήγηση των ειδικών, προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή της. «Ήταν δυνατή και άντεξε γιατί όταν την πήγα στο νοσοκομείο κρεμόταν από μια κλωστή και μου έλεγαν (οι γιατροί) ότι δεν πρόκειται να ζήσει» δηλώνει η μητέρα της Όλγας στο Mega και την εκπομπή Live News.

Αναφερόμενη στη στιγμή που η κόρη της κατάφερε για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιανουάριο να σφίξει και πάλι το χέρι των γονιών της, η μητέρα του θύματος λέει: «Είναι το μόνο που κάνει. Δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο». «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να επανέλθει πλήρως. Ακόμα και σήμερα δεν αυτοεξυπηρετείται» λέει ο δικηγόρος της 41χρονης, Λουκάς Προυσανίδης.

«Τώρα ξεκίνησε λογοθεραπείες. Είπε δύο λέξεις. Ένα ''όχι'', ένα ''ναι'' και ένα ''καλά'' είπε στον άντρα μου. Τίποτε άλλο. Με πολλές στερήσεις τα μεγαλώσαμε τα παιδιά μας. Αυτό το τέρας να σαπίσει μέσα, να μην ξαναβγεί έξω. Για να μην χτυπήσει καμιά άλλη γυναίκα και καμιά μάνα να μην ξανακλάψει» δηλώνει η μητέρα της Όλγας.

«Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η οποία μπορεί να φτάσει τα 15 έτη φυλάκισης» αναφέρει ο δικηγόρος του θύματος.

Δείτε το βίντεο:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-coc3l1y16p89)
Κλείσιμο

Το χρονικό

Ήταν πρωί της 14ης Ιανουαρίου όταν γείτονες άκουσαν τις δραματικές εκκλήσεις της 41χρονης για βοήθεια. Λίγα λεπτά μετά μεταφέρθηκε αιμόφυρτη και χωρίς τις αισθήσεις της στον Ευαγγελισμό. Τώρα, η Όλγα βρίσκεται καθηλωμένη σε κρεβάτι στο κέντρο αποκατάστασης.

«Έχει γαστροστομία και από το στόμα μόνο της δίνουν λίγη κρέμα ή γιαούρτι και προσπαθούν να την κάνουν να καταπίνει γιατί δυσκολεύεται. Δεν πατάει το αριστερό πόδι, μόνο το δεξί» αναφέρει η μητέρα της.

«Στην μονάδα μας η ασθενής έχει καθημερινή ιατρική παρακολούθηση και ακολουθεί πρόγραμμα έντονης φυσικοθεραπείας, λογοθεραπείας και ψυχολογικής υποστήριξης μα συνέπεια σημαντική βελτίωση της υγείας της» δηλώνει ο υπεύθυνος ιατρός, Γραμμουτσιάνος Κωνσταντίνος.

«Τα έξοδα είναι πάρα πολλά γιατί στο νοσοκομείο που ήταν έβγαιναν γύρω στα 2.500 ευρώ το μήνα. Να βοηθήσει ο κόσμος. Αν μπορεί, ό,τι μπορεί» καλεί η μητέρα της Όλγας.

Ειδήσεις σήμερα:

Συνάντηση Μπερνς – Ναρίσκιν: Συνομιλίες κορυφής CIA - FSB για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Γλυκέ μου μπαμπά» - Η Τζένιφερ Ανιστον αποχαιρετά τον πατέρα της με μια συγκινητική ανάρτηση

Έντι Ζεμενίδης: Η Τουρκία θα φάει πολλές φάπες από τις ΗΠΑ αν τολμήσει θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης