Στυλίδα: Έστησαν δεκάδες παγίδες για καβούρια σε περιοχή NATURA

Στυλίδα: Έστησαν δεκάδες παγίδες για καβούρια σε περιοχή NATURA

Aνδρες του τοπικού Λιμεναρχείου εντόπισαν τις παγίδες το πρωί της Πέμπτης και διέσωσαν τα συνολικού βάρους 39 κιλών καβούρια

Stylida-pagides-kavouria
Στην προστατευόμενη καθώς είναι ενταγμένη στη NATURA θαλάσσια περιοχή Λιβάρι της Στυλίδας, άγνωστοι ψάρευαν παράνομα και με απαγορευμένα μέσα, καθώς είχαν ποντίσει όχι μια και δυο αλλά συνολικά 64 παγίδες, γνωστές και ως "νταούλια", στις οποίες είχαν πιαστεί 70 ζωντανά καβούρια!

Κατά την διάρκεια της τακτικής περιπολίας τους, οι άνδρες του τοπικού Λιμεναρχείου εντόπισαν τις παγίδες το πρωί της Πέμπτης και διέσωσαν τα συνολικού βάρους 39 κιλών καβούρια, τα οποία ποντίστηκαν στη θάλασσα, όπως προβλέπεται. Οι παγίδες κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν, καθώς στην περιοχή απαγορεύεται παντελώς η αλιεία ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των παράνομων ψαράδων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αλίευσαν παράνομα μισό τόνο ολοθούρια

Τέσσερις Έλληνες αυτοδύτες ηλικίας 50, 27, 31 και 31 χρόνων και ένας 35χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκαν από άνδρες του Λιμενικού την ώρα που έκαναν παράνομο υποβρύχιο ψάρεμα σε απαγορευμένη περίοδο στην θαλάσσια περιοχή "Παπαλιμάνι" της Θάσου και συνελήφθησαν. Στο σκάφος τους είχαν φορτώσει 2.610 ολοθούρια συνολικού βάρους 522 κιλών, όλα μικρότερων διαστάσεων από το επιτρεπόμενο κι έτσι ποντίστηκαν στη θάλασσα. Ο καταδυτικός εξοπλισμός των λαθραλιέων κατασχέθηκες και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Σε έλεγχο υποβλήθηκε από άνδρες του Λιμενικού ένας 39χρονος Έλληνας που εντοπίστηκε να κάνει υποβρύχιο ψάρεμα στη θαλάσσια περιοχή της Γλύφας στην Χαλκίδα και διαπιστώθηκε ότι είχε αλιεύσει όστρακα του είδους "χτένι" βάρους 19 κιλών και 800 γραμμαρίων. Τα αλιεύματα επαναποντίστηκαν στη θάλασσα και σε βάρος του 39χρονου επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.


Ειδήσεις σήμερα:

Καλλιθέα: Σκότωσε με μπουνιά 76χρονο, επειδή του είπε να μην κολυμπάει εκεί που ψάρευε!

Ο Έλον Μασκ θα διευθύνει προσωπικά το Twitter - «Πέταξε έξω» την προηγούμενη διοίκηση

ΗΠΑ: Διάρρηξη-μυστήριο στο σπίτι της Νάνσι Πελόζι - Στο νοσοκομείο ο άντρας της από άγρια επίθεση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης