Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση - Έρχονται βροχές και καταιγίδες, δείτε σε ποιες περιοχές

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση - Έρχονται βροχές και καταιγίδες, δείτε σε ποιες περιοχές

Αλλάζει απότομα το σκηνικό του καιρού από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας - Τι αναφέρει η πρόβλεψη του meteo.gr

kairos_main
Ραγδαία επιδείνωση πρόκειται να παρουσιάσει ο καιρός από το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Όπως αναφέρει το meteo.gr, ατμοσφαιρική διαταραχή στην περιοχή της Αδριατικής αναμένεται να προκαλέσει ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα στο Ιόνιο και ενδεχομένως την Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Αναλυτικότερα, βροχές θα εκδηλωθούν από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 10/10 στο Βόρειο Ιόνιο οι οποίες έως τις πρώτες ώρες της Τρίτης 11/10 θα επεκταθούν στο υπόλοιπο Ιόνιο, στην Ήπειρο και κατά τόπους στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στη Στερεά και στα Βόρεια και Δυτικά της Πελοποννήσου.

Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και το μεσημέρι της Τρίτης 11/10 θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο και ενδεχομένως στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά ενώ ιδιαίτερα στο Ιόνιο υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το απόγευμα της Τρίτης 11/10 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

20221011_tot_rain


Κλείσιμο
Το επεισόδιο βροχόπτωσης της Τρίτης 11/10 αναμένεται  να είναι κατηγορίας 2 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr (περισσότερα για τον Δείκτη μπορείτε να διαβάσετε εδώ). Σημειώνεται όμως ότι τα ισχυρά φαινόμενα αφορούν τα δυτικά τμήματα της χώρας:

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για αύριο Τρίτη

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο Τρίτη, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές με λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα φθάσει τους 23 με 25 βαθμούς, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τους 25 με 26 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Νεκροί και τραυματίες από εκρήξεις σε Κίεβο και άλλες 4 πόλεις - Άρχισαν τα αντίποινα Πούτιν

Αποκάλυψη-βόμβα από τον Ράμα: Κάναμε λαθρεμπόριο εμβολίων κορωνοϊού με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας

Μύκονος: Η μάχη Nammos με Principote για το Sea Satin και το Caprice 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης