Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα η δικογραφία για τον 39χρονο που «έλιωσε» το γατάκι

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα η δικογραφία για τον 39χρονο που «έλιωσε» το γατάκι

Οι αστυνομικοί έχουν επιβάλει στον 39χρονο διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, με την κατηγορία της θανάτωσης ζώου

gata-thessaloniki-kakopoiisi4
Δικογραφία για θανάτωση ζώου συντροφιάς ασκήθηκε εις βάρος του 39χρονου άντρα που ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ως ο άνθρωπος που κακοποίησε και σκότωσε το γατάκι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το βράδυ του Σαββάτου 20 Αυγούστου.

Η δικογραφία αναμένεται να υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα και πέρα από τις ποινικές κυρώσεις, οι αστυνομικοί επέβαλαν στον 39χρονο το διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, με την κατηγορία της θανάτωσης ζώου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση, κατάφεραν να ταυτοποίησουν τον κατηγορούμενο έπειτα από εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού που είχαν στα χέρια τους από τις κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης που κατέγραψαν καρέ καρέ τις κινήσεις του, αξιοποίησαν πληροφορίες και μαρτυρικές καταθέσεις.

Όπως προέκυψε, ο άντρας που ποδοπάτησε και σκότωσε το νεογέννητο γατάκι είναι 39 ετών και κατοικεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που μετά τη δημοσίευση του βίντεο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έσπευσαν για να δώσουν πληροφορίες και να βοηθήσουν να βρεθεί ο δράστης της αποτρόπαιας πράξης», ανέφερε στο protothema.gr, η εκπρόσωπος της Φιλοζωική Οργάνωση Θεσσαλονίκης «Νοιάζομαι», Εύη Καλαϊτζίδου, η οποία είναι αυτή που ανέδειξε το θέμα με την κακοποίηση του νεογέννητο ζώου. «Ηταν πολύ σημαντική η κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία η γυναίκα που εντόπισε νεκρό το γατάκι», τονίζει.

Τα βίντεο ντοκουμέντο

Το βίντεο ντοκουμέντο το οποίο κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας καταστήματος επί της οδού Ερμού στη Θεσσαλονίκη και δημοσίευσε το protothema.gr, δείχνει τη στιγμή που ένας άντρας με χρωματιστή μπλούζα και καπέλο, πλησιάζει τη νεογέννητη γάτα και την ποδοπατά. Μάλιστα, φαίνεται ξεκάθαρα να κοιτάει τριγύρω μήπως τον έχει δει κάποιος περαστικός, ενώ στη συνέχεια αποχωρεί από το σημείο.

Το βίντεο με τις πολύ σκληρές εικόνες παραδόθηκε λίγες ημέρες μετά το συμβάν στην Φιλοζωική Οργάνωση Θεσσαλονίκης «Νοιάζομαι», η οποία με τη σειρά της υπέβαλε σχετική καταγγελία στην ΕΛΑΣ. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου σχημάτισαν εις βάρος του δικογραφία για κακοποίηση και πιθανή θανάτωση ζώου, από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Λευκού Πύργου που χειρίζονται την υπόθεση.

Κλείσιμο
Δικογραφία και πρόστιμο 30.000 ευρώ στον 39χρονο που σκότωσε το γατάκι στη Θεσσαλονίκη (2)


Το protothema.gr εξασφάλισε και δημοσίευσε ένα ακόμη βίντεο ντοκουμέντο λίγα δευτερόλεπτα πριν ο άντρας δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο νεογέννητο γατάκι. Όπως φαίνεται σε αυτό, ο δράστης με την κόκκινη μπλούζα, επιχειρεί να σκοτώσει ξανά, με τον ίδιο τρόπο, το γατάκι, όσο αυτό βρίσκεται ανάμεσα σε σταθμευμένα οχήματα. Ωστόσο, δεν τα καταφέρνει και το γατάκι προσπαθεί να σωθεί πηγαίνοντας κάτω από ένα αυτοκίνητο. Ο άντρας όμως το ακολουθεί και μόλις το ζώο προσπαθεί να μπει ανάμεσα στις λαμαρίνες για να γλιτώσει, το προλαβαίνει και το ποδοπατά αλύπητα.

Δικογραφία και πρόστιμο 30.000 ευρώ στον 39χρονο που σκότωσε το γατάκι στη Θεσσαλονίκη (1)


Ειδήσεις σήμερα:

Ελληνοτουρκική κρίση: Με ανθυποβρυχιακά συστήματα εξοπλίζουν το Oruc Reis οι Τούρκοι

Φωκίδα: Άφησε πίσω του ένα κοριτσάκι ενός έτους ο 40χρονος που σκοτώθηκε στο μεταλλείο

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, λέει εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης