Ντογιάκος: Αρμόδια για την κατάθεση μηνύσεων είναι η Εισαγγελία Πρωτοδικών και όχι εγώ

Ντογιάκος: Αρμόδια για την κατάθεση μηνύσεων είναι η Εισαγγελία Πρωτοδικών και όχι εγώ

Οι μηνύσεις που κατατίθενται στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάζονται στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών

dogiakos1
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, με αφορμή παράπονα δικηγόρων και εκπροσώπων φορέων που θέλουν να καταθέσουν μηνύσεις στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και όχι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, αλλά και σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, σε σημερινή ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι «αποδέκτες των μηνύσεων-μηνυτήριων αναφορών καθώς και των εγκλήσεων δεν είναι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ή οι αντεισαγγελείς αυτού, αλλά αποκλειστικά ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών».

Υπενθυμίζεται, ότι οι μηνυτήριες αναφορές που κατατίθενται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, διαβιβάζονται για τα περαιτέρω στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ή στην κατά τόπους αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

Η κατάθεση μηνύσεων στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ή στην αρμόδια γραμματεία της Ανωτάτης Εισαγγελίας έχει ξεκινήσει από τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία κατά κανόνα για χάριν εντυπωσιασμού, αλλά και για «αποδώσουν βαρύτητα» στην ενεργεία τους, αφού ενημερώνουν τα μέσα ενημέρωσης και ειδικά τα τηλεοπτικά κανάλια (για να κάνουν τις σχετικές δηλώσεις), ζητούν να επισκεφθούν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να καταθέσουν κάποια μήνυση.

Χθες, δικηγόρος επισκέφθηκε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να καταθέσει μήνυση σχετικά με την έλλειψη αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο Παίδων. Ο κ. Ντογιάκος διευκρίνισε στο δικηγόρο ότι πρέπει να καταθέσει τη μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών που είναι αρμόδια.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Ντογιάκος σε σημερινή ανακοίνωσή του, επισημαίνει:

«Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις και παράπονα δικηγόρων αλλά και πολιτών στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τηλεοπτικά κανάλια, γνωστοποιείται ότι, σύμφωνα με ρητή διάταξη του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (άρθρο 42 παρ.2 εδαφ. α΄ αυτού) και κατά την πάγια ερμηνεία αυτής, αρμόδιοι αποδέκτες των μηνύσεων-μηνυτήριων αναφορών καθώς και των εγκλήσεων δεν είναι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ή οι Αντεισαγγελείς αυτού, αλλά αποκλειστικά ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών και όλοι οι ανακριτικοί υπάλληλοι, γενικοί ή ειδικοί, ανεξάρτητα αν αυτοί είναι κατά τόπον αρμόδιοι, ενώπιον των οποίων πρέπει να εγχειρίζονται».

Ειδήσεις σήμερα:

Δημήτρης Σκουλός για Σοφία Χατζηπαντελή: «Δεν είναι μοντέλο, δεν έχει ύψος, δεν κάνει πασαρέλα»


Πόρτα - πόρτα η επιχείρηση της αστυνομίας στις εστίες της Πολυτεχνειούπολης - Δείτε φωτογραφίες


Νέα επίθεση Ερντογάν: Η Ελλάδα προστατεύει τρομοκράτες στο Λαύριο – Τα όπλα δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης