Επιχειρηματίας από τη Χαλκιδική έστησε beach bar μέσα σε δασική έκταση και... εκφόβιζε κόσμο

Επιχειρηματίας από τη Χαλκιδική έστησε beach bar μέσα σε δασική έκταση και... εκφόβιζε κόσμο

Παράνομες εργασίες παρά την επέμβαση των αστυνομικών αρχών στην παραλία της Λαγόμανδρας - Στήθηκαν αυτοσχέδια φράγματα - Υποβλήθηκε μήνυση 

paralia-xalkidiki
Λουόμενοι κατήγγειλαν στις αστυνομικές Αρχές ότι επιχειρηματίας από τη Χαλκιδική έστησε beach bar στην περιοχή Λαγόμανδρα χωρίς άδειες, μέσα σε δασική έκταση ενώ παράλληλα το κατάστημα ηλεκτροδοτήθηκε και υδροδοτήθηκε παράνομα. Όπως καταγγέλλεται, ακόμη, υπάλληλοι της επιχείρησης απέκλεισαν την πρόσβαση στην παραλία, με αυτοσχέδια φράγματα ενώ προέβησαν σε πράξεις εκφοβισμού για να πετύχουν τον κσοπό τους. 

Στη μηνυτήρια αναφορά προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής πολίτες καταγγέλλουν ότι αντιλήφθηκαν την προσπάθεια για το στήσιμο της παραθαλάσσιας επιχείρησης εστίασης στην παραλία της Λαγόμανδρας, τον Απρίλιο του 2022, όταν αντίκρισαν κολώνες της ΔΕΗ που είχαν τοποθετηθεί για την ηλεκτροδότησή της, κάτι που τους προξένησε μεγάλη εντύπωση δεδομένου ότι η εν λόγω έκταση έχει χαρακτηριστεί δασική.

Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται η οποιαδήποτε χωματουργική εργασία, ενώ με βάση τον πολεοδομικό σχεδιασμό της περιοχής δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία beach bar.

Ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του beach bar κατάφερε να βγάλει άδεια λειτουργίας, αναφέρεται στη μήνυση. Υποστηρίζεται, δε, ότι οι εργασίες για την κατασκευή του ολοκληρώθηκαν αμέσως, με τους εργάτες να εργάζονται βραδινές. 

Παρακολουθώντας την κατάσταση, οι πολίτες ειδοποίησαν τις αστυνομικές Αρχές, αναφέροντας τη λειτουργία μηχανημάτων και εργαλείων μεσα στο δάσος και σε ακατάλληλες ώρες. Η αστυνομία παρενέβη και ακολούθησαν προσαγωγές των εργατών με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η επέμβαση των Αρχών, όμως, δεν φάνηκε να αποθαρρύνει τον επιχειρηματία ο οποίος κατάφερε, με ένα μυστήριο τρόπο, να ξεκινήσει να λειτουργεί το μαγαζί του αψηφώντας πιθανές νομικές κυρώσεις.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, στις 17 Ιουλίου η απαράμιλλης ομορφιάς παραλία της Χαλκιδικής γέμισε από δεκάδες ξαπλώστρες και ομπρέλες. Από ελεύθερη παραλία για το κοινό, έγινε παραλία για λίγους καθώς οι υπάλληλοι του beach bar απαγόρευαν την είσοδο σε όσους δεν ήταν πελάτες.

Λουόμενοι που προσπάθησαν να αψηφήσουν τα αυτοσχέδια φράγματα που είχαν στηθεί από τους εργαζόμενους στο beach bar για να εμποδίζεται η πρόσβαση στο ελεύθερο κομμάτι της παραλίας, κατήγγειλαν επιθετικές συμπεριφορές. Στο συγκεκριμένο σημείο, όπως έχει ακόμη καταγγελθεί, διαπιστώθηκαν ουκ ολίγες παραβάσεις συχνά επιβλαβείς για το φυσικό περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι η περιοχή της Λαγόμανδρας έχει χαρακτηριστεί ως Περιοχή Προστασίας Σημαντικών Στοιχείων Τοπίου του Παραλιακού Χώρου. 

Αξίζει, ακόμη, να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας έχει προϊστορία στην αυθαίρετη λειτουργια beach bar, καθώς τα προηγούμενα χρόνια είχε στήσει χωρίς καμία άδεια ξαπλώστρες και ομπρέλες στην παραλία της περιοχής «ΕΛΙΑ», επίσης στο 2ο πόδι της Χαλκιδικής.

Ειδήσεις σήμερα

Ρωσία: Διπλό μπλόκο της Δύσης στα ταμεία του Πούτιν - Αντεπίθεση με «πάγωμα» του Nord Stream 1

Καλοκαιρινό ξέσπασμα της γρίπης: Πού οφείλεται, ποιοι μολύνονται, τι σηματοδοτεί για τον χειμώνα

Καιρός: Bροχές και καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά - Πότε αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης