Ζηρίνειο: Φόβοι για «φρένο» στους αγώνες Στίβου στο γήπεδο της Κηφισιάς

Ζηρίνειο: Φόβοι για «φρένο» στους αγώνες Στίβου στο γήπεδο της Κηφισιάς

Ανησυχία για τη συρρίκνωση του γηπέδου, που σημαίνει ότι ενδεχομένως μια λωρίδα στον στίβο να σβήσει - Σε κακή κατάσταση το γήπεδο

Ζηρίνειο: Κλειστό επ' αόριστον μετά από διαγωνισμό - φιάσκο για ανανέωση του ταρτάν
Ορατός είναι ο κίνδυνος να μπει φρένο σε σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις λόγω ενός νέου σχεδιασμού στο Ζηρίνειο Στάδιο Κηφισιάς.

Η αδυναμία διεξαγωγής αγώνων Στίβου ενδέχεται να επέλθει λόγω πιθανής επέκτασης του χόρτου και μείωσης του χώρου στον ελαστικό τάπητα (ταρτάν). Το πρόβλημα που πιθανόν να ανακύψει και οι ανησυχίες που εγείρονται σχετίζονται με τη συρρίκνωση του γηπέδου, που σημαίνει ότι ενδεχομένως μια λωρίδα στον στίβο να σβήσει. Ο αντίκτυπος της πιθανής άτακτης επέκτασης του χόρτου σε βάρος του ταρτάν θα ισοδυναμούσε με αδυναμία διοργάνωσης και διεξαγωγής αγωνισμάτων στίβου.

Μετά τον σκόπελο που δημιούργησε η πανδημία, η οποία λόγω περιορισμών έβαλε «μπλόκο» στη διοργάνωση εκδηλώσεων, εκφράζεται ο φόβος μήπως επανέλθει μια κατάσταση αδράνειας στον Στίβο κι οι αγώνες σταματήσουν.  Η μείωση των διαδρομών του στίβου θα επέφερε σοβαρές συνέπειες στην πορεία των αγώνων στο ιστορικό δημοτικό στάδιο, ενώ μέχρι στιγμής οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν δώσει απαντήσεις για το ζήτημα.

Αγώνες στίβου στο Ζηρίνειο έχουν να διοργανωθούν από το 2016 όποτε και ξεκίνησε η οικοδόμηση του ταρτάν, χρειάστηκε όμως τρία χρόνια να ολοκληρωθεί και αμέσως μετά επήλθε η υγειονομική κρίση.

Το χόρτο, από την άλλη πλευρά, ξηλώθηκε το Νοέμβριο και παρόλο που οι αρμόδιοι είχαν δηλώσει πως η αποκατάστασή του θα απαιτούσε δύο με τρεις μήνες, έχουν ήδη περάσει επτά.

Για την ιστορία, το Δημοτικό Στάδιο «Ι. Ζηρίνης», κατασκευάστηκε το 1923 και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς του αθλητισμού της Κηφισιάς.

Οι εργασίες άρχισαν το 1929 και ολοκληρώθηκαν το 1932. Το Ζηρίνειο είναι το πρώτο γυμναστήριο στην Ελλάδα με ονομασία προσώπου, του Ιωάννη Ζηρίνη, η οικογένεια του οποίου διακρίθηκε για τις ευεργεσίες της στη Μαρώνεια Θράκης.

Κλείσιμο
Ένα μεγάλο και σύγχρονο γυμναστήριο 600 θέσεων με ξύλινο δάπεδο και άνετους βοηθητικούς χώρους κατασκευάστηκε το 1992 στο Ζηρίνειο. Όσον αφορά στον Στίβο, το 1980 οι έξι διάδρομοι επιστρώθηκαν με δάπεδο τύπου ταρτάν.

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης στο Politico: Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να συντρίψουν το ανθρώπινο πνεύμα με εκφοβισμό και όπλα

Κατασχέθηκαν 300 κιλά κοκαϊνης μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη - Τέσσερις συλλήψεις

Η Ιβάνκα Τραμπ λέει τώρα ότι δεν πίστεψε τους ισχυρισμούς του πατέρα της περί νοθείας στις εκλογές του 2020
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης