Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τα μηνύματα που έστειλε η Ρούλα Πισπιρίγκου σε γιατρούς μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τα μηνύματα που έστειλε η Ρούλα Πισπιρίγκου σε γιατρούς μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας

«Θυμίζει μια συζήτηση για μια δημοσιογραφική κάλυψη του γεγονότος και όχι μιας μάνας, η οποία έχασε το παιδί της λίγες ώρες νωρίτερα» τονίζεται σε ρεπορτάζ του Mega - Πραγματογνωμοσύνη από παιδοψυχολόγο στις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας διέταξε η ανακρίτρια

tzwrtzina0
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως γύρω από την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα. Σύμφωνα με το Mega η Ρούλα Πισπιρίγκου, στις 30 Ιανουαρίου 2022 - μία μέρα μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας - έστειλε μηνύματα σε γιατρούς στην Πάτρα.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ του Mega η προφυλακισμένη 33χρονη φαίνεται να μιλάει με πολύ μεγάλη ψυχρότητα και απάθεια σχετικά με τις ιστολογικές και τοξικολογικές  εξετάσεις της Τζωρτζίνας καθώς και επίσης και τι μπορούν αυτές να αναδείξουν.

«Θυμίζει μια συζήτηση για μια δημοσιογραφική κάλυψη του γεγονότος και όχι μιας μάνας, η οποία έχασε το παιδί της λίγες ώρες νωρίτερα», τονίζεται ακόμη στο ρεπορτάζ. 
whatsapp_-_pispirigkou
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cjl7350c3m1l)
Κλείσιμο

Πραγματογνωμοσύνη από παιδοψυχολόγο στις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας διέταξε η ανακρίτρια

Την ίδια ώρα στο «μικροσκόπιο» παιδοψυχολόγου μπαίνουν οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη με εντολή της ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα, η οποία διενεργεί την έρευνα για το θάνατο της 9χρονης μετά την προφυλάκιση της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ειδικότερα, η ανακρίτρια η οποία διεξάγει την έρευνα, λαμβάνοντας καταθέσεις από νοσηλευτικό προσωπικό και γιατρούς νοσοκομείων, στα οποία είχε νοσηλευτεί η 9χρονη, έδωσε εντολή για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στις ζωγραφιές της.

Οι ζωγραφιές βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου στην Πάτρα
Η πραγματογνωμοσύνη θα διενεργηθεί από παιδοψυχολόγο, η οποία θα κληθεί να ερμηνεύσει τα όσα απεικόνισε το παιδί λίγο πριν τον θάνατό του.

Νέα κατάθεση γιατρού για τη Τζωρτζίνα: Η εικόνα της μητέρας δεν είχε σχέση με γονιό που έχασε το παιδί του

Από την πρώτη στιγμή, η στάση της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου, όσον αφορά στην αντίδραση πριν και μετά τον θάνατο του μεγαλύτερου παιδιού της, πυροδότησε σειρά ερωτημάτων.  Προβληματισμό εγείρουν, δε, τα τελευταία λεπτά πριν από τον θάνατο της  Τζωρτζίνας.

 «Όταν ανακοινώθηκε στη μητέρα ο θάνατος του παιδιού μού έκανε εντύπωση ότι είδα έναν άνθρωπο απαθή. Ήταν ήρεμη, δεν έκλαιγε και πραγματικά με εντυπωσίασε αυτή η συμπεριφορά της γιατί έχω δει και άλλους γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους και η εικόνα τους δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα και τη συμπεριφορά της μητέρας της Τζωρτζίνας εκείνη την ημέρα»... Τις αγωνιώδεις προσπάθειες για να σώσουν την 9χρονη Τζωρτζίνα περιγράφει ειδικευόμενος γιατρός του νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαίας Κυριακού».

Ο γιατρός είχε τελειώσει τη βάρδιά του και ετοιμαζόταν να φύγει όταν ενημερώθηκε για την ανακοπή της 9χρονης και παρά την πολύωρη βάρδια του, επέστρεψε για να βοηθήσει. Μιλώντας στο Mega, παρουσιάζει πώς έζησε τα δραματικά γεγονότα, αλλά και τα λόγια της μητέρας που του έμειναν χαραγμένα στη μνήμη, σύμφωνα με όσα υποστήριξε στην αστυνομία.

«Την ώρα που ετοιμαζόμουν να φύγω, μια νοσηλεύτρια με ενημέρωσε ότι μια ασθενής είχε πάθει ανακοπή. Αμέσως άφησα τα πράγματα μου και έτρεξα στο θάλαμο για να βοηθήσω. Όταν μπήκα μέσα ήταν ήδη οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες της ΜΕΘ και μια συνάδελφός μου, ειδικευομένη παιδίατρος» ανέφερε ο ειδικευόμενος παιδίατρος του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Τα γεγονότα που περιγράφει ο παιδίατρος, τοποθούνται χρονικά μετά την έλευση του εντατικολόγου στον θάλαμο και στις δικές του ενέργειες σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού της ΜΕΘ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cjl2qh3mvcrt)


«Ουδέποτε χορήγησα κάποιο φαρμακευτικό σκεύασμα»

«Οι γιατροί της ΜΕΘ είχαν ήδη ξεκινήσει ΚΑΡΠΑ και αμέσως ακολούθησα τις οδηγίες του εντατικολόγου. Έκανα μαλάξεις και αερισμό AMBU, εναλλάξ με τους υπόλοιπους συναδέλφους. Η διαδικασία κράτησε πάνω από μια ώρα, αλλά το παιδί δεν επανήλθε» συμπλήρωσε.

Στις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών για το αν χορήγησε ή παρήγγειλε κάποιο φάρμακο στην Τζωρτζίνα, ο παιδίατρός είναι σαφής ότι ουδέποτε χορήγησε κάποιο φαρμακευτικό σκεύασμα.

«Ουδέποτε στη διαδικασία της ΚΑΡΠΑ χορήγησα ή παρήγγειλα τη χορήγηση οποιουδήποτε φαρμάκου. Ούτε είπα να δοθεί κάποιο φάρμακο. Επειδή πρόκειται για επίπονη διαδικασία που κράτησε πάνω από μια ώρα, όλοι οι γιατροί είχαμε συγκεκριμένους ρόλους, που μας έδινε ο εντατικολόγος» πρόσθεσε ο ειδικευόμενος παιδίατρος.

«Απαθής η μητέρα»

Κοινό σημείο στις καταθέσεις όλων των γιατρών είναι η στάση και η συμπεριφορά της μητέρας. Η απάθεια και η ψυχραιμία της, είναι συναισθήματα που διέκριναν και εντυπωσίασαν γιατρούς και νοσηλευτές στο Παίδων. Ο ειδικευόμενος γιατρός προχωράει ένα βήμα παρακάτω όσο αφορά την εικόνα της και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν έμοιαζε με γονιό που έχει χάσει το παιδί του.

«Όταν ανακοινώθηκε στη μητέρα ο θάνατος του παιδιού μου έκανε εντύπωση ότι είδα έναν άνθρωπο απαθή. Ήταν ήρεμη, δεν έκλαιγε και πραγματικά με εντυπωσίασε αυτή η συμπεριφορά της γιατί έχω δει και άλλους γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους και η εικόνα τους δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα και τη συμπεριφορά της μητέρας της Τζωρτζίνας εκείνη την ημέρα» τόνισε.

Μάλιστα, συγκρίνει την συμπεριφορά της κατηγορουμένης με αυτή του πάτερα, λέγοντας ότι 30χρονης ήταν ταραγμένος, ενώ η μητέρα δεν ξέσπασε συναισθηματικά ούτε μια στιγμή, από την ώρα που της ανακοινώθηκε ο θάνατος της Τζωρτζίνας. «Ο πατέρας ήταν εμφανώς πιο ταραγμένος από τη μητέρα, την οποία όσες φορές είδα εκείνη την ημέρα ήταν ψύχραιμη» πρόσθεσε.


Ειδήσεις σήμερα:

Έριξαν ντομάτες στον Μακρόν σε λαϊκή αγορά του Παρισιού - Δείτε βίντεο

Μπήκαμε στη φάση του «ενεργειακού πολέμου» - Οι εκβιασμοί των Ρώσων και η απάντηση της Ευρώπης

Άγριο έγκλημα στη Ρόδο: Σκότωσε τον φίλο του, άλλαξε τα ματωμένα ρούχα, καθάρισε και κάλεσε το ΕΚΑΒ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης