Μάνος Δασκαλάκης καταδικάζει Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει διαπράξει κάτι τέτοιο. Τα στοιχεία όμως είναι αδιάσειστα»

Μάνος Δασκαλάκης καταδικάζει Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει διαπράξει κάτι τέτοιο. Τα στοιχεία όμως είναι αδιάσειστα»

Δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας εναντίον της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας - Δείτε βίντεο - Δήλωσε «σοκαρισμένος», λέγοντας πως μέχρι τώρα η προφυλακισμένη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα - «Ήταν υπόδειγμα μητέρας», είπε - Τι διευκρίνισε για το διαζύγιο

daskalakis-manos-arthro
«Σοκαρισμένος» δηλώνει από τις εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών του, ο Μάνος Δασκαλάκης. Ο σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, έκανε δηλώσεις αμέσως αφότου συνάντησε την ανακρίτρια στην Ευελπίδων όπου και δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας για την οποία κατηγορείται η σύζυγός του.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους αφότου υπέβαλε παράσταση πολιτικής αγωγής, «είναι πολύ δύσκολη στιγμή», συμπληρώνοντας πως είναι σοκαρισμένος καθώς η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν μέχρι τώρα υπόδειγμα μητέρας και συζύγου. «Δεν μπορώ να το πιστέψω, ωστόσο τα στοιχεία είναι αδιάσειστα», είπε. 

Συνεχίζοντας ο Μάνος Δασκαλάκης σημείωσε πως ο ίδιος θέλει να λάμψει η αλήθεια και για τα άλλα δύο παιδιά. Παράλληλα απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως ο ίδιος επιθυμεί να δει την διαδικασία να εξελίσσεται προτού προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις ή συμπεράσματα γιατί όπως είπε, «μέχρι πρότινος είχαμε δύο ιατροδικαστικές πράξεις που δεν μας έδιναν την παραμικρή ιδέα πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Ψάχναμε τόσα χρόνια μια απάντηση για τη Μαλένα».

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με κακοποίηση της Τζωρτζίνας το 2014, απάντησε «δεν ισχύει κάτι τέτοιο». «Σας τονίζω πως ήταν υπόδειγμα μητέρας μπροστά σε όλους εμάς», απάντησε σε ερώτηση για το αν είχε παρατηρήσει ποτέ κάτι για τη συμπεριφορά της 33χρονης.

«Δεν έχω να δηλώσω τίποτα για κάποιο άλλο συγγενικό πρόσωπο», απαντά σε ερώτηση  για την Δήμητρα Πισπιρίγκου, ενώ όσον αφορά με την αίτηση διαζυγίου ο Μάνος Δασκαλάκης το αρνήθηκε καθώς όπως είπε: «δεν μας ενδιαφέρει το διαζύγιο, μας ενδιαφέρει η αλήθεια για τα παιδιά». Όπως συμπλήρωσε, ο ίδιος επικοινώνησε με την Ρούλα Πισπιρίγκου την πρώτη ημέρα της σύλληψής της και τις επόμενες φορές που προσπάθησε να του τηλεφωνήσει, εκείνος δεν απάντησε.

Από τη μεριά του, ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Καράμπελας δήλωσε κατά την έξοδό τους από τα δικαστήρια της Ευελπίδων: «Ο εντολέας μου είναι πλέον πεπεισμένος είναι εγκληματική ενέργεια. Πίσω από αυτή είναι η κατηγορουμένη. Είναι στυγνή δολοφονία ενός μικρού παιδιού που τελέστηκε από τη κατηγορουμένη σε απόλυτα ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όπως λάβαμε σήμερα γνώση, είχαν προηγηθεί άλλες πέντε τουλάχιστον απόπειρες. Με αυτά τα δεδομένα παρουσιαστήκαμε αυτοβούλως στην κα. Ανακρίτρια και δηλώσαμε ότι ο Μάνος Δασκαλάκης θα υποστηρίξει αυτή τη κατηγορία ώστε να δικαιωθεί η μνήμη των παιδιών του».

Δείτε βίντεο:

Κλείσιμο
Δήλωση Δασκαλάκη

Δήλωση Καράμπελα

Νωρίτερα, ο Μάνος Δασκαλάκης είχε φτάσει λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι στην ανακρίτρια, στο κτίριο 9 των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων.  Ο Μάνος Δασκαλάκης μπήκε στο κτίριο 9 συνοδευόμενος από το δικηγόρο του και κατευθύνθηκε στο γραφείο της 18ης τακτικής ανακρίτριας.

Αν και ο Μάνος Δασκαλάκης μπήκε στο κτήριο ανέκφραστος και χωρίς να κάνει δηλώσεις, συγκεντρωμένοι στα δικαστήρια τον αποδοκίμασαν. Πολίτες που βρέθηκαν στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, στη θέα του Μάνου Δασκαλάκη, φώναζαν «δολοφόνοι, κάνατε τα παιδιά για να τα σκοτώσετε».

Ο ίδιος, έχει πλέον αποστασιοποιηθεί πλήρως από την 33χρονη, αμέσως μετά τη σύλληψή της και την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος της, η οποία την θέλει να έχει δηλητηριάσει με μεγάλη ποσότητα κεταμίνης την κόρη της μέσα στο θάλαμο του νοσοκομείου Παίδων στην Αθήνα. Μάλιστα σε συνέντευξή του ο Μάνος Δασκαλάκης έχει αναφέρει: «Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Πώς την έδωσε; Τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά. Είναι ξεκάθαρη η θέση μου. Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα. Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου».

Δείτε βίντεο με την άφιξη του Μάνου Δασκαλάκη στην Ευελπίδων:

Ο Μάνος Δασκαλάκης στην Ανακρίτρια


Ανεξάρτητα από την δήλωση παράσταση πολιτικής αγωγής που υπέβαλε ο πατέρας της άτυχης Τζωρτζίνας, η 18η τακτική ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση, Χριστίνα Σαλάππα, έχει προχωρήσει λίγες ώρες μετά την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, σε συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα της όλης υπόθεσης.

Ειδικότερα, ανακρίτρια ζήτησε ήδη την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της 33χρονης κατηγορουμένης. Σκοπός είναι να διευκρινιστεί κατά τρόπο ξεκάθαρο πως η Ρούλα Πισπιρίγκου προμηθεύτηκε την κεταμίνη, την οποία χορήγησε σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σε μεγάλη ποσότητα στην κόρη της Τζωρτζίνα.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο σπίτι της κατηγορουμένης στην Πάτρα οι αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν οχτώ κινητά τηλέφωνα τα οποία μπαίνουν πλέον στο «μικροσκόπιο» για να ανακτηθούν τα δεδομένα τους, ακόμη κι αν δεν λειτουργούν πλέον. Ακόμη, σημαντικά στοιχεία για την ανάκριση δεν αποκλείεται να εισφέρει και η έρευνα επί της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Ρούλας Πισπιρίγκου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι αναζητούσε, μέσω Διαδικτύου, να προμηθευτεί την κεταμίνη.

Την ίδια ώρα, άμεσα αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν στην ανάκριση ως μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο αλλά και το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» όπου νοσηλεύτηκε και κατέληξε η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Επίσης, την πόρτα της ανακρίτριας θα περάσουν για να εξεταστούν πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος της Ρούλας Πισπιρίγκου όπως και ο εν διαστάσει πλέον σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διεθνής κατακραυγή κατά Ρωσίας, έρευνα του ΟΗΕ για τη σφαγή στην Μπούτσα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το μοιραίο λάθος της 33χρονης και τα σενάρια για τα κίνητρα του φρικτού εγκλήματος

Το «Ημερολόγιο» του προξένου Μανώλη Ανδρουλάκη: Είκοσι μέρες στην κόλαση της Μαριούπολης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης